IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2013, 11:17   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Komutanın başına talih kuşu kondu!




Bodrum Güvercinlik’te, Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’dan miras 73 milyon liralık arazide aralarında Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Erten’in de bulunduğu 750 kişiden 300’ü tapularını alıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vatan'ın haberine göre Güvercinlik’te 200 yıl önce yaşayan Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’nın soyundan geldiğini iddia eden 750 kişi, kendilerine miras kaldığını savundukları arazilerin tapusu için 3 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı. Veraset davası 2 yıl önce sonuçlandı. Hemen sonrasında tashi (tespit) davası açıldı ve bu davadan da Voyvoda’nın mirasçıları lehine karar çıktı. Böylelikle Voyvoda sülalesinin tashi ve tescilleri yapılıp, tapuları çıktı.
Yıl sonunda tamam

Diğer davaların ise yıl sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor. Barın Emlak yetkilisi Tuncer Rıfat Barın ile avukat Devrim Deniz; Voyvoda’nın mirasçıları olduklarını öne sürenler adına açtıklarıtapu tahsis davasının sonuçlanarak karara bağlandığını söyledi. Güvercinlik’teki 453 betonarme yapının 384’ünün işgalci durumunda olduğunun tescil edildiği belirtildi. Tahsis davasını kazananlar arasında Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten ve ailesi de bulunuyor.
Tuncer Rıfat Barın,, “Güvercinlik’in büyük bölümünün işgalci durumda olduğu tescillendi. Bundan sonraki süreçte ya tapular talep edilecek, ya da uzlaşma sağlanıp satış yoluyla hak sahipleri paylarını alacak. Binalar arsasıyla birlikte satışa gidecek. İkamet edenler bina parasını, Voyvoda’nın torunları ise arsa parasını alacak.”
“Güvercinlik tapuda Sazköy olarak bilinir ve 50 dönüm toplamda 300 adet arsa şekline bölünmüştür. 300 adet arsadan 46 tanesi Voyvoda’nın torunlarından satın alındığı için hak iddia edemeyecekler. Geriye kalan 254 arsa torunlarına ait. Hava Kuvvetleri Komutanı Erten ve ailesi de hak sahipleri arasında.”
Ya boşaltacaklar ya satacaklar
Devrim Deniz (Mirasçıların Avukatı): “Güvercinlik’te işgalci durumunda olanlar evlerini boşaltmak zorunda kalacak. Ya uzlaşacaklar, ya da evlerini satışa çıkaracaklar. Anlaşma olmadığı takdirde ihale yoluyla satış yapılıp hak sahiplerine tespit edilen tutar ödenir..”
Birol Aydın (Mumcular Belde Belediyesi Başkanı) “Güvercinlik’te oturan insanların çoğu işgalci duruma düşmüş oldu.Satış işlemlerini muhtarlık senediyle yapmışlar.”
33 torunu var
Voyvoda’nın 3 eşinden 11 çocuğu oldu. 8 çocuğunun soyu devam etti ve bu çocukların 33 torunu oldu. 33 torunun da onlarca çocukları oldu. Voyvoda miras davasının Güvercinlik’teki 3 binden fazla vatandaşı ilgilendiryor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başına, komutanın, kondu, kuşu, talih


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DoStNaMe 'ye Talih Kuşu Kondu! SezGIn Komik Loglar 19 09 Temmuz 2005 23:28
[Argo 18+] AnsweR 'e Talih Kuşu Kondu! SezGIn Komik Loglar 14 30 Haziran 2005 16:48