IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2013, 13:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Soyuldum, çıplak arandım!'




Mücella Yapıcı'dan mahkemede şok ifade: İç çamaşırıma kadar...'

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Savcı, Taksim Dayanışması Sekreteryası Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 5 kişi için “Örgüt kurma” suçundan tutuklama istedi. Ancak mahkeme hepsini bıraktı. Mücella Yapıcı'nın yaptığı savunma tüyler ürperten cinsten.
Vatan'ın haberine göre, Gezi parkı eylemlerinde gözaltına alınan 50 şüpheli dün sabah sevk edildikleri Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda üç savcıya ifade verdi. Emniyetten serbest bırakılan Taksim Dayanışması Sekreteryası Mücella Yapıcı da adliyeye geldi ve soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. 8 saat süren adli işlemlerin sonucunda 38 kişinin serbest bırakılmasına karar verildi.

12 tutuklama talebi
Savcılık ifadeleri alınan şüphelilerden Taksim Dayanışması Sekreteryası Mimar Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişiyi “Örgüt kurma”, “Görevli memura mukavemet” ve “Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” suçlarından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti. Savcı, diğer yedi şüphelinin ise “Görevli memura mukavemet” ve “Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” suçlarından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmesine karar verdi.
Tamamı bırakıldı
Ancak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen, Mimar Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu Üyesi Ender İmrek, TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz, TKP İl Başkanı Kamil Tekerek ile Mehmet Sabri Orcan, Akif Atlar, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aytaç, Aral Demircan, Erdem Ateş akşam saatlerinde serbest bırakıldı.
Yapıcı’dan şok ifade: Taciz edildim
İfadesinde tacize uğradığını iddia eden Mimar Mücella Yapıcı,”İç çamaşırıma kadar soyuldum, polis tarafından domaltıldım, taciz edildim, kızımla başka kadınların taciz edildiğini gördüm. İlaçlarım verilmedi, şikayetçiyim. Hakkımdaki suçlamayı ilk defa sizden duyuyorum. Ne emniyette ne de savcılıkta bana bu konuda tek bir soru sorulmadı. Benim işim kentte yapılan hukuksuzlukları tespit edip kurumuma rapor vermek. Ekmek paramı buradan kazanıyorum. 62 yaşındayım, çalışmak zorundayım, hiç özel mülkiyetim yok. Boğazımdan haram lokma geçmedi” dedi.
Polis: Tweetlerle polisi düşman gibi lanse ettiler
Gezi Parkı’yla ilgili gözaltına alınanlar adliyeye çıktığında, Emniyet ise bu kişilerle ilgili 35 sayalık hazırladığı fezlekeyi savcılığa sundu. Fezlekede, bazı ağaçların sökülmesi üzerine, söz konusu yerde AVM inşa edileceği düşüncesiyle başta ‘Taksim Dayanışma platformu, bölücü ve sol yapılar’ olmak üzere bazı STK’lar ve partiler tarafından yapılan eylemlerden bahsedildi. Fezlekede, Taksim Dayanışması’nın Twitter, Facebook ve internet adresinden “kamu düzenini tehdit eden çağrılar” yaptığı ifade edildi. Bu çağrılarla toplanan grupların kamu düzenine ve güvenliğine ciddi zararlar verildiği anlatılan fezlekede, Taksim Dayanışma’nın yaptığı açıklamalar ve tweet’lerle devletin polisini düşman gibi lanse ettiği anlatıldı.
İşte Mücella Yapıcı'nın savunması:
Ben 62 yaşında, sağlık sorunları olan ama çalışmak zorunda olan sıfır mülkiyeti olan bir kadınım. İsteseydim çok farklı konumda olurdum ama hayatımı ben böyle seçtim. Hayatımda tek çizgiyi tek bir kuruşu dahi usulsüz arsız hayasız ******** kazanmadım.
Burada bir fezleke var Taksim olaylarını anlatan, bu külliyen hatalı, daha yargıladığı şeyin ismini bilmiyor.
Olabilir. Burada verilen hiçbir belge suç unsuru içermemekle birlikte Taksim Dayanışması'na ait değil.
Gezi Parkı'yla AKM'yle birlikte anılan bu yer, 98'den beri koruma altına alınmış cumhuriyetin ilk kamusal planlamasıdır bu nedenle bölünmezdir. Maalesef hiçbir karar alınırken sayın başbakanımız bir çılgın proje hazırladı, Taksim'i yayalaştırma projesi ilan etti.
Orada üç kez yıkılan mimarlık açısından Türkiye tarihinde de güçlendirilmesi, koruma kurullarına aykırı olarak bir kışla ihya edeceğini söyledi.
Biz Mimarlar Odası olarak bir plan yokken ortada bekledik bir plan çıksın diye. Sonuçta bir plan yapıldı.
Taksim kamusal alan ve ciddi simgesel önemi var, o kadar tuhaf kararlar var ki onun için basına ve tüm örgütlere haber verdik.
Bu benim görevim. Parkın park olmaktan daha kritik olanı deprem anında çadır kurulabilecek başka alan yoktur.
Bu kentin ölümü demektir. O toplantıda kurumlar olarak Taksim Dayanışması adını almaya karar verdik. Sonra biz dava açtık. Dava beklenmeden kazılara girildi ve ne yazık ki dava iptalle sonuçlandı ve biz o kararı 3 Temmuz'da tebliğ aldık.
Ben dedim ya size görevimi, yönetim kurulu toplantısından dönüyordum. 27 Mayıs, bir telefon geldi hepimize mahalledeki arkadaşlara, bir buldozer girdi Divan otelin oraya girdi yıkım yapıyor diye. Divan otel tarafındaki inşaat kısmı son derece hukuksuz projeye dayanmayan bir kazıdır. Biz gece yarısı operasyon, gece yarısı kanunlara, gece yarısı ruhsatlara alıştık şantiye şefiniz burada mı diye sormak zorundayım. Nasıl gecenin 11'inde siz bunu yapıyorsunuz? Hangi izniniz var? Yok dediler. O zaman bunu yapamazsınız dedik. Peki dediler.
Biz o gün 3,5'a kadar 30 arkadaş durduk. 28 Mayıs'ta bu duyuldu saat 11'e doğru makineler geldi ve girmeye başladılar. Makineler geldikten sonra bir takım 30-40 sivil geldi, kaçak inşaat yapılan yere sırtlarını döndüler. Kaçak inşaatı korumak üzere geldiler.
Açıkça gaz sıkmaya başladılar ve kırmızılı kadın resmi vardı hatırlarsınız. O insanlara zabıta gömleği giydirildi. Şantiyeye gittim tekrar şantiye şeflerini sordum bana kepçeci cevap verdi.
Anıtlar Kurulu'ndan biz hiçbir iznin olmadığını öğrendik, suç duyurularını öğrendik. Parkın borularını ve enerji hattını patlattılar. Enerji hattıyla su bir araya geldi. O anda inanın ağaç bile umrumda değildi. Kepçe oraya kepçesini atsaydı kepçeci ölecekti. O arada milletvekillerimizi çağırdık.
Hissiyati olarak gidip orada çitlembik ağacına sarıldım tek başına. Sonra birkaç arkadaş geldi polis beni çembere aldı. Benim yüzüme bir tüp gaz sıktı. Bunların tüm kayıtları El Cezire televizyonunda, Hürriyet'te kayıtlı istenirse bunu verir. Sonunda ben hastanelik oldum.
Ertesi gün milletvekilleriyle buluştuk, çevik kuvvet geldi ve Mete caddesinde kavuniçi gaz atıldı ve ben orada öleceğimi sandım.
O güne kadar ne olduysa 6 Haziran'da böyle bir dosyayla teslim ettik bize teşekkür ettiler o belgeler üzerine soruşturmalar başladı. Şimdi park açıldı dendi.
Taksim Dayanışması'nın tüm bildirileri açıktır, burada twitlerden bahsediyor, 62 yaşında kadın olarak ne Twitter anlarım ne Facebook. 40 yıldır mimarım benim evimde ne notlar var, bir kağıt bulunmuş velev ki benim bir takım sendika.org'tan notlar var. Ankara mimarlar odasında konuşarak aldığım notlar bunlar.
Ben oraya gittim polis müdürü mü amiri mi bilmem ben ilk kez gözaltına aldım. Bu ayıp mı ayıp. Kızımla beraber parkın açıldığını duyunca odadaki arkadaşlarımla parka gidelim dedik, peyzajını merak ediyordum. Biz gittik birden tomayla karşılaştık. Nereye gidiyorsunuz dediler. Niye? Kanunsuz. Parka gitmenin neresi usulsüz?
Bizi itmeye başladılar. Arkadaşlarım benim sağlığımı düşündükleri için beni korudular. Sırf benim yüzümden gözaltına alındılar.
Direndiysem arka tarafında direnmişimdir. Bizi çeke çeke ite ite bir çembere alarak bir yere sıkıştırarak kızımı saçlarından tutup almaya götürdüler. Ben çocuğumu vermem. Vermedim. Ben de onlarla gözaltına alındım.
Bu yaşta gözaltına alındım, çamaşırım çıkartılarak yere çömelerek öksürtüldüm, ilaçlarım zamanında verilmedi, kapalı bir odaya kondum iki gün daha buradasın dendi. 220'ye açıp baktığınızda işlenen suçlara, yasalara aykırı yapılan her işe karşı çıkmak için buradayım.
Salıverilmeyi de istemiyorum. Bu mahkeme görülsün. Çok özür dilerim.
Parkın açıldığını duyunca sevindik, işlerimi iptal ettim, kızımla Taksim'e çıktık. Gözaltına alındım, iççamaşırıma kadar soyuldum, polis tarafından domaltıldım, taciz edildim, kızımla başka kadınların taciz edildiğini gördüm. İlaçlarım verilmedi, şikayetçiyim.
Hakkımdaki suçlamayı ilk defa sizden duyuyorum. Ne emniyette ne de savcılıkta bana bu konuda tek bir soru sorulmadı. Benim işim kentte yapılan hukuksuzlukları tespit edip bu konuda kurumuma rapor vermek. Ekmek paramı burdan kazanıyorum. 62 yaşındayım, çalışmak zorundayım, hiç özel mülkiyetim yok. İsteseydim olurdu, istemedim, boğazımdan helal olmayan tek lokma geçmedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arandım, çıplak, oyuldum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iki çıplak yara , iki çıplak düşman Dilara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Kasım 2010 04:54