IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2013, 12:51   #1
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Unutulmayan acı




17 Ağustos'ta meydana gelen felakette hayatını kaybedenler unutulmadı. Deprem şehitleri Kocaeli, Gölcük, Sakarya ve Yalova'da depremin yaşandığı saat 03.02'de törenlerle anıldı

17 Ağustos 1999. Saat 03.02'de Kocaeli Gölcük merkezli 7.5 büyüklüğünde depremle Marmara sallandı. Resmi raporlara göre, 17 bin 480 kişi öldü, 23 bin 781 kişi de yaralandı. 505 kişi sakat kaldı. 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyeri ise hasar gördü. Aradan tam 14 yıl geçti. Türkiye ne depremi, ne ölenleri unutmadı. Deprem şehitlerinin yakınları her yıl olduğu gibi bu yıl da onları unutmadı. Kocaeli'nde depremin merkez üssü Gölcük Kavaklı Sahili'ndeki deprem anıtında saatler 03.02'yi gösterdiğinde gözyaşları sel oldu. Sahildeki etkinliklere Başbakanlık Acil Afet Durum Yönetimi Daire Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Onurlu, AK Parti milletvekili İlyas Şeker, CHP Milletvekili Haydar Akar, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellibeş "14 yıl önceki gibi, hala acılar ilk günkü tazeliğinde. Depreme hepimiz hazırlıksız yakalandık. Faturasını canımızla ödedik." dedi. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde anıtı önüne çelenkler konuldu, denize karanfiller, gökyüzüne de dilek fenerleri bırakıldı. Gündüz ise vatandaşlar 17 Ağustos Mezarlığı'na akın etti. Kocaeli merkezde ise saat 02.00'de yürüyüş gerçekleştirildi. Anıtpark'ta bulunan Deprem Anıtı'na kadar sürdü. Meşaleler eşliğinde yapılan yürüyüş Anıtpark'taki deprem anıtında bitti. Sloganlar atıldı, döviz ve pankartlarla dikkat çekildi. Kalabalık, saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

ŞEHİTLİK DOLDU TAŞTI
Sakarya Serdivan Belediyesi'nce ilçedeki deprem şehitliğinde düzenlenen programa katılan 200 kişi, okunan mevlidin ardından depremde ölen yakınlarının mezarları başında dua etti. AK Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik "Çok çabuk unutuyoruz. Dün cebinde el feneri, telefon şarjı ve 'depremde lazım olur' diye bir miktar para taşıyanlar, bugün o günleri unuttu" dedi. Depremde oğlunu kaybeden Elfide Ecer, "Bulamadım depremde, 2 yıl aradık. 10 yıl sonra mezarını bulduk. Onun için çok yangınım" diye konuştu.

03.02'DE DUA
2 bin 504 kişinin öldüğü Yalova'da da 17 Ağustos Parkı'nda bulunan Deprem Anıtı'nda tören düzenlendi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, vatandaşlara helva ve karanfil dağıttı. Ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara çiçek koyan Yalovalılar, depremde çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Kimi vatandaşlar ise mermer bloklar üzerindeki isimleri boyadı. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde vatandaşlar topluca hayatını kaybedenler için dua okudu.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acı, unutulmayan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Unutulmayan Mine Aşk ve Sevgi Köşesi 1 24 Şubat 2012 19:20
Unutulmayan Eylemler Süslü IF Ekstra 0 05 Şubat 2010 22:04