IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2013, 10:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TL güne değer kazarak başladı




Suriye müdahalesinin zaman alacağı beklentisiyle TL güne değer kazarak başladı.

(Reuters) -- ABD öncülüğündeki kuvvetlerin kısa süre içinde Suriye'ye bir askeri müdahalede bulunacağı yönündeki endişelerin azalmasıyla TL tarihi zirvelerinden uzaklaşarak güne değer kazancı ile başladı.


Bankacılar bugün ABD'de açıklanacak işsizlik maaşı başvurularının yakından izleneceğini, önümüzdeki hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesi FED'in ne zaman tahvil alımlarını azaltacağına ilişkin beklentilerin piyasada bugün de belirleyici olacabileceğini söylediler.

Öte yandan iç piyasada ise Temmuz ayı dış ticaret verileri, Hazine Eylül- Ekim-Kasım iç borçlanma programı izlenecek. Dış ticaret açığının Temmuz ayında 8.2 milyar dolar, 2013 sonunda ise 95 milyar dolar olması bekleniyor.

Hafta boyunca Merkez Bankası'nın mevcut politikaları ile gelişmekte olan ülke para birimlerinde sert satışlara neden olan FED kaynaklı endişeleri gideremeyeceği beklentisi ve Suriye'ye kısa sürede askeri müdahale endişeleriyle TL sert değer kaybetmiş gelişmekte olan ülke piyasalarından negatif ayrışarak Hindistan'ın ardından en kötü performans gösteren para birimi olmuştu.

Dün 2.0730'a kadar yükselerek tarihi zirveyi test eden dolar/TL gün içinde oldukça dalgalı bir seyir izledikten sonra akşam saatlerine doğru geriledi. Dün akşam 18:53'te 2.0410/2.4015 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah 08:34'te güne 2.0353 seviyesinden başladı. Sepet bazında TL ise dün tarihi zirvesi olan 2.4194 seviyesini gördükten sonra bu sabah 2.3760'ta bulunuyor.

Öte yandan Brezilya merkez bankasının faizi 50 baz puan artırarak yüzde 9'a yükseltmesinin ardından para birimi realde görülen yükseliş bazı gelişmekte olan ülke para birimleri için de umut verdi.

Suriye'nin kimyasal silah kullanımının ardından ABD sınırlı bir askeri müdahaleyi gündeme getirirken, Başkan Barack Obama'nın hem ABD'li hem de müttefik İngiliz politika yapıcılardan ivedi bir saldırı konusunda engelle karşı karşıya kalma ihtimali bulunuyor.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başladı, değer, güne, kazarak, tl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IMKB güne yükselişle başladı Zen Haber Arşivi 0 06 Mart 2013 22:05
İMKB güne yükselişle başladı Zen Haber Arşivi 0 27 Şubat 2013 16:28
Borsa Güne Artışla Başladı Cemalizim Haber Arşivi 0 14 Mart 2012 10:22
Dolar güne kaçtan başladı? Lucifer Haber Arşivi 0 12 Mart 2010 15:09
Ankara güne şok gözaltılar ile başladı Angel Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2008 11:43