IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2013, 13:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Operasyona karşıyız




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Beyrut'ta 3 hafta önce kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın aileleri ile görüştü. Bu durumun bir an önce son bulmasını isteyen aileler, operasyona kesinlikle karşı olduklarını bildirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tarabya Köşkü'nde kabul ettiği Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların yakınlarından gazetecilere açıklama geldi. Lübnan'da kaçırılan Türk Hava Yolları (THY) pilotu Murat Akpınar'ın kardeşi İrfan Akpınar, "Ben bu eylemi gerçekleştiren kişilere her iki ailenin temsilcisi olarak seslenmek istiyorum: Bir amaçları vardı, bu amaçlarına ulaştılar ama artık buna bir son vermeleri gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tarabya Köşkü'nde kabul ettiği Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar'ın eşi Dilek, babası Rifat ve kardeşi İrfan Akpınar ile kaçırılan yardımcısı Murat Ağca'nın eşi Nur Ağca, 1 saat süren kabulün ardından, gazetecilerin karşısına çıktı. Aileler adına açıklama yapan İrfan Akpınar, ağabeyi Murat Akpınar ve yardımcısı Murat Ağca'nın kaçırılmasının üzerinden 3 hafta geçtiğini hatırlattı.

'GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Akpınar ve Ağca ailelerinin olay nedeniyle kenetlendiklerini ve pilotların kurtarılacaklarına dair inançlarını koruduklarını aktaran İrfan Akpınar, "Güçlü olmaya çalışıyoruz" dedi.

Ailelerin yaşadıklarının kolay olmadığını ifade eden Akpınar, "Bir kaçırma olayı söz konusu. Kaçırılan insanların hiçbir günahı, kabahati yok. Orada hiç kimseye zarar vermediler ve orada suç işlemediler. Sadece bazı politikaların yanlış anlaşılması neticesinde, misilleme amacıyla kaçırılmış durumdalar. Kaçıran kişilerin, grubun istekleri malum" diye konuştu.

İrfan Akpınar, ağabeyi ve yardımcısını kaçıran kişilerin, Suriye'de rehin olarak tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılmasını istediğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Bu konunun muhatabı bizler değiliz, aileleri değil. Türkiye Cumhuriyeti olduğunu da düşünmüyorum. Ben bu eylemi gerçekleştiren kişilere, her iki ailenin temsilcisi olarak seslenmek istiyorum: Bir amaçları vardı, bu amaçlarına ulaştılar ama artık buna bir son vermeleri gerekiyor. Masum insanları orada tutarak, hatanın devamı şeklinde bir netice almaları, bana göre mümkün değil. Bazı eksik bilgileri olabilir. Yanlış yönlendirilmiş olabilirler. Farklı düşüncelerin etkisi altında olabilirler. Önemli olan şudur ki, burada sağduyulu olmak lazım. Keşke bizlerin elinden bir şey gelse, onların ailesinin kurtarılması için bir şey yapabilecek durumda olsak, bunu esirgemeyiz, mutlaka yaparız. Onların da acılarını paylaşıyoruz. Onların neler hissettiğini biz de hissediyoruz ama buna bir son vermek gerekir diye düşünüyoruz."

'OPERASYONA KARŞIYIZ'
Bir gazetecinin "Tam kurtarılmak üzereyken yerlerinin değiştirildiği yönünde açıklamalar yapılmıştı. Görüşmede nasıl bilgiler aldınız?" şeklindeki sorusuna İrfan Akpınar, "Bu, Lübnan İçişleri Bakanı'nın bir açıklamasıydı. Ne derece doğru olduğu konusunu, Lübnan makamları teyit edecektir. Şu bir gerçek ki; her iki aile olarak, kesinlikle böyle bir operasyonla her iki pilotumuzun kurtarılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Çünkü onların biz en ufak zarar görmesini istemiyoruz. Bunu da sakıncalı buluyoruz. Olmazsa olmazımız olarak, bunu sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Lübnan makamlarına iletilmesi için de gereken ricada bulunduk. Kesinlikle böyle bir eylemle, bir operasyonla iki pilotumuzun kurtarılmasına karşıyız" yanıtını verdi.

"Görüşmenin ardından umutlu musunuz? Umudunuz arttı mı?" şeklindeki soruyu Akpınar, "Bende hiçbir değişiklik olmadı" diye cevapladı.

Akpınar, "Sayın Cumhurbaşkanı görüşmede size neler söyledi?" şeklindeki soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız kendisine verilen bilgiler doğrultusunda, kendi görüş ve temennilerini açıkladı. Biz de talep ve düşüncelerimizi, kendileriyle paylaştık. Fikirlerimizi paylaştık. 'Gereken notlar alındı, gereken mesaj alındı' diye düşünüyorum. Bugüne kadar biz de bekleme sürecindeydik. Tüm basın mensubu arkadaşlarım, bir haber beklediler. Siz bir haber sahibi olursanız basınla bir şey paylaşırsınız, haber sahibi olamazsanız basınla bir şey paylaşamıyorsunuz. Bunun da bir burukluğunu yaşıyoruz."

Lübnan'da 9 Ağustos'ta, İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmış, eylemin sorumluluğunu "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup üstlenmişti. Grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacakları belirtilmişti.


Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
karşıyız, operasyona


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık