IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2013, 00:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama: Vurmaya Hazırız




ABD Başkanı Barack Obama, kimyasal silah kullanan Suriye rejimine karşılık verilmesinin "zaman hassasiyeti" olan bir durum olmadığını belirterek, "(Askeri haraket) yarın da gelecek hafta da bir ay sonra da olabilir ve ben bu emri vermeye hazırım" dedi.

Obama, Rose Garden'da Suriye konusunda yaptığı açıklamada, dün ABD istihbaratının Suriye rejiminin 21 Ağustos'taki saldırıdan sorumlu olduğuna dair çok güçlü bir dosya ortaya koyduğunu hatırlatarak, raporun Esed güçlerinin kimyasal silah kullanma hazırlığını, roketlerin yüksek nüfuslu bölgelere gönderildiğini ortaya koyduğunu anlattı.

TÜRKİYE, İSRAİL, ÜRDÜN ETKİLENİR

Yüzlercesi çocuk olmak üzere binlerce insanın bu saldırıda öldüğünü hatırlatan Obama, genç çocukların kendi devletleri tarafından zehirlendiğini kaydetti. Obama, "Bu saldırı, insan onuruna karşı saldırıdır" dedi. Obama, söz konusu durumun ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına karşı risk teşkil ettiğini, Suriye'ye komşu olan Türkiye, İsrail, Ürdün, Irak ve Lübnan gibi müttefik ülkeler için tehlike yarattığını, kimyasal silah kullanımını artırabileceğini veya terörist gruplara yayılabileceğini dile getiredi. ABD Başkanı, bu nedenle tehditin ele alınması gereken bir sorun olduğunu söyledi.

ASKERİ EYLEMDE BULUNMASI GEREKTİĞİNE KARAR VERDİM

Obama, "ABD'nin Suriye'de rejim hedeflerine yönelik askeri eylemde bulunması gerektiğine karar verdim. Bu, ucu açık bir müdahale olmayacak, Amerikan askeri karaya ayak basmayacak. Aksine, sınırlı kapsam ve süreye sahip olacak. Suriye rejimini kimyasal silah kullanmalarına karşı sorumlu tutacağımız yönünde inancım tam" dedi.

ABD askeri varlığının bölgede konuşlandığını hatırlatan Obama, Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey'in de ordunun ne zaman istenirse o zaman saldırıya başlamaya hazır olduğunu bildirdiğini kaydetti. Obama, "Genelkurmay Başkanımız aynı zamanda bu konunun zaman hassasiyeti olan bir konu olmadığını da belirtti. O nedenle bu yarın da gelecek hafta da bir ay sonra da olabilir ve ben bu emri vermeye hazırım" diye konuştu.

KONGREDEN YETKİ ARAMA YOLUNA GİDECEĞİM

Kendisinin aynı zamanda dünyanın en eski anayasal demokrasiye sahip ülkesinin başkanı olduğuna işaret eden Obama, "Bu nedenle ikinci bir karara vardım. Amerikan halkının temsilcisi olan Kongre'den güç kullanımına yönelik yetki arama yoluna gideceğim. Son günlerde Kongre üyeleri seslerinin duyulmasını istediler. Ben de buna kesinlikle katılıyorum. Bu sabah tüm Kongre liderleriyle konuştum ve hepsi bunun Kongre'de tartışılması için gündeme alınması ve Kongre döner dönmez oylamaya sunulması görüşüne katıldı" dedi. Obama, önümüzdeki günlerde de Kongre'ye gereken tüm bilgilerin sunulacağını bildirerek, "Kongre'yi dünyaya mesaj vermeye çağırıyorum" dedi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ FELCE UĞRADI

BM Güvenlik Konseyi felce uğradığı için Konsey'in kararı olmadan da bu konuda ilerleyebilecekleri yönünde güveninin tam olduğunu vurgulayan Obama, "Esed'i yaptıklarından sorumlu tutmak istiyorum" diye konuştu. İngiltere'de Suriye'ye yönelik eylem kararının parlamentodan dönmesi nedeniyle birçok kişinin Kongre onayı olmadan hareket etmeyi tavsiye ettiğini belirten Obama, bu askeri eylemi Kongre'nin yetki izni olmadan da yapabileceğini ama ülkenin birlikte haraket ederek daha güçlü olacağına inandığını söyledi. Obama, "Dolayısıyla bunu tartışmalıyız, bu konu her işimizde olduğu gibi çok büyük bir konu" diye konuştu.

Kimyasal silah kullananların sorumlu tutulmasına yönelik herhangi bir eylemde bulunmamanın maliyetleri olduğunu ifade eden Obama, kimyasal silahların kullanılmaması noktasındaki kararların ardından bunun ihlal edilmesinin, uluslararası sistemin varlığının amacına dair soru işareti yaratacağına dikkati çekti.

Obama, BM denetçilerinin Suriye'deki araştırmasına değinerek, meselenin kimyasal silah kullanımının araştırılmasıyla sınırlı kalmaması, aynı zamanda buna karşılık verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Uluslararası toplumu kendi adımlarının arkasında durmaya çağıran Obama, Amerikan halkına da seslenerek, "Biz Amerika'yız, Şam'da yapılanlara gözlerimizi kapatamayız, kapatmamalıyız" şeklinde konuştu.

KONGRE 9 EYLÜL'DEN SONRA GÖRÜŞECEK

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Suriye'ye askeri müdahale fikrini önümüzdeki haftadan sonra ele alacaklarını söyledi. Bu arada Cumhuriyetçi Parti'nin Senato'daki lideri Mitch McConnell, Başkan Obama'nın Suriye'ye müdahale öncesinde Kongre'nin onayını almayı arzu ettiğini ve kendisinden destek istediğini aktardı. Bu durumda askeri müdahalenin 9 Eylül'den önce gerçekleştirilmemesi gerekiyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Eylül 2013, 02:41   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obama: Vurmaya Hazırız




obama beyin keyfi beklencek 1 ay beklerse piyasalar oldukca gergin olucak. madem rejimi dusurmeye yonelik olmuycak bu operasyon icin daha cok kimyasal silai kullanilmasini bekleyip kartlarinizi dahami kolay acicaksiniz.

 

Alt 01 Eylül 2013, 03:03   #3
Çevrimdışı
o6
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obama: Vurmaya Hazırız




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 kere yazdın demiyonuz deme sonra (:


Onların rantı belli kardeşim. Nerde kaos orda menfaatçi ikiyüzlü ülkeler. Dolar gene kaptırdı gidiyor.

 

Alt 01 Eylül 2013, 03:18   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obama: Vurmaya Hazırız




E superguc olmak boyle bisi bernanke 2 laf etti piyasalar coktu. brezilya turkiye falan yukselen yildiz diyorlardi anlasildi ki amerika hala tek super guc. dunyada yuzlerce ulke var onlarda dogal olarak kendi cikarlarini dusunuyor dogal olarak. bu nedenle 2 yuzlu olmalari normal. Tek dunya devleti olmali sinirlarin olmadigi, dusmanliklarin olmadigi yeni bir dunya.

 

Alt 01 Eylül 2013, 13:38   #5
Çevrimdışı
o6
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obama: Vurmaya Hazırız




O dediğini filmlerde bile yapmıyolar @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim (:

 

Alt 01 Eylül 2013, 13:49   #6
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obama: Vurmaya Hazırız




Illuminati olarak hepsini gerceklestiricez! tek devlet, tek millet tek din.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
hazırız, obama, vurmaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Seni Vurmaya Gelen Kurşuna Benim Adresimi Ver Ey Çocuk! Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 14 Mart 2011 03:06
NZXT LAN partilerine damgasını vurmaya hazırlanıyor! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 21 Nisan 2010 19:41