IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2013, 19:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hileli boşanmalar tespit edildi, maaşlar kesildi




Manisa'da "Alo 170" hattına 6 ayda yapılan yapılan ihbarlar sonucu, ölen babasının maaşını alabilmek için anlaşmalı boşandığı eşiyle yaşadığı belirlenen 40 kadının maaşı kesildi.


SGK İl Müdürü Murat Saygı yaptığı açıklamada, hileli boşanmalar konusunda etkin bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Anlaşmalı boşanmaları "Alo 170" hattına gelen ihbarlar ya da SGK Müdürlüğüne dilekçeyle yapılan başvurular sonucu belirlediklerini anlatan Saygı, şöyle konuştu:
"Müdürlüğümüz 22 denetim elemanı tarafından yapılan denetimlerde, 2012 yılında 80, 2013 yılının ilk 6 ayında ise 40 kadının anlaşmalı boşanarak, boşandığı eşiyle birlikte yaşadığı tespit edilmiştir. Bu kişilere bağlanan aylıklar kesilerek, ödenen aylıklar geri tahsil yoluna gidilmiştir. Eşlerinden ayrılarak birlikte nikahsız olarak yaşamaya devam eden ve babaları üzerinden hak sahibi olarak emekli aylığı bağlatan kişiler, kanuna karşı suç işlemektedir. Bu kişilerin tespiti halinde, hem kendilerine ödenen aylıklar geri alınmakta, hem de kendileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için bu tip yasal olmayan yollardan kaçınmaları gerekmektedir."

Kayıt dışılık

SGK İl Müdürü Murat Saygı, oluşturulan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) servisinin özel olarak hazırlanan bilgisayar programı ile verimli bir şekilde çalışır hale getirildiğini kaydetti. KADİM servisinin 5 kişiden oluştuğunu anlatan Saygı, çeşitli müesseselerin kayıtlarının Kurum kayıtlarıyla karşılaştırılarak sigortasız olan kişi ve tescilsiz işyerlerinin tespitinin yapıldığını ifade etti.

Saygı, şunları söyledi:

"Böylece fiili denetim yapılmaksızın kişilerin ve işyerlerinin kayıt altına alınması sayesinde hem emek hem de zaman kaybının önüne geçilmektedir. Örnek olarak işyerlerinde zorunlu olan portör muayenesini yaptıran kişilerin listelerini İl Sağlık Müdürlüğümüze ulaştırmakta ve İl Müdürlüğümüzde de portör muayenesi gerçekleştirilen kişilerin aylık primlerinin bildirilip bildirilmediğinin sorgulaması yapılmaktadır. Eğer yapılan sorgulamada portör muayenesi yapılan kişinin kaydı yoksa İl Müdürlüğümüz tarafından bu kişilerin re'sen kaydı yapılmaktadır."

Son 1,5 yıllık süre içerisinde 116 bin 480 belgenin incelendiğini hatırlatan Saygı, 6 bin 174 sigortasız çalışan kişi ve 148 tescilsiz işyerinin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapıldığını ifade etti.


AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Eylül 2013, 19:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hileli boşanmalar tespit edildi, maaşlar kesildi




Bununda yolunu bulurlar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
boşanmalar, edildi, hileli, kesildi, maaşlar, tespit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nereden geldiği tespit edildi! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Mart 2013 22:23
6 işçinin kimliği tespit edildi PassioN Haber Arşivi 0 10 Nisan 2012 20:59
CHP'nin hesaplarında usulsüzlük tespit edildi Angel Haber Arşivi 0 27 Haziran 2008 20:02