IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2013, 09:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayık bu kez uyarmadı, açık açık tehdit etti




PKK’nın Kandil’deki elebaşı Cemil Bayık, AK Parti hükümetinin kısa sürede çözüm iradesi ortaya koymaması durumunda Kürt tarafının adımlarının karşılık bulmamış olacağına dikkat çekti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bayık, “bu da 8 aydır süren çatışmasızlık sürecinin sonu anlamına gelecektir. Böyle bir durum ortaya çıkarsa çekilmek için hareket halinde olan gerillalar da yerlerinde duracaktır. Çözüm için adım atılmazsa gerilladan başka bir tutum beklenemez. Gerilla bir amaç için mücadele etmişse, hiçbir adımın atılmadığı ortamda gerilla direnişçi tutumunu bırakmaz” ifadelerini kullandı.
ANF’ye göre, Cemil Bayık, demokratik çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirdi. 8 aydan fazladır çatışmasızlığın sürdüğünü anlatan Bayık, “Bunun karşılığı olarak Kürtler ve demokrasi güçleri AKP'den adım atmasını beklemektedir. Ancak AKP hükümeti hiçbir adım atmadı, hatta savaş hazırlığı olan çalışmalarını hızlandırdı. Bu da çatışmasızlığı boşa çıkarma tehlikesi yaratmıştır. Bu nedenle Apo ve hareketimiz AKP hükümetini uyararak 1 Eylül Dünya BarışGünü’nde Kürt-Türk barışını sağlayacak adım atmasını istemiştir. Şimdi 1 Eylül’le birlikte AKP hükümetinin atacağı adımlar beklenmektedir” dedi.

-“ÇEKİLMEK İÇİN HAREKET HALİNDE OLANLAR YERLERİNDE DURACAKTIR”-

Eylül ayının 8 aydan fazla süren çatışmasızlığın kaderini belirleyeceğini vurgulayan Bayık, “Geçen aylarda Kürt hareketi üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiştir. Demokratikleşme ve Kürt sorununun demokratik çözümü için bir hükümete sunulacak tüm kolaylıkları sunmuştur. Kürt sorununun çözümü için elverişli ortam sağlanmıştır. Artık Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda hiçbir engel kalmamıştır. Eğer Kürt sorununun çözümü için bir adım atılmıyorsa bunun tek nedeni vardır; o da AKP'nin çözüm zihniyeti ve iradesinin bulunmamasıdır.
Eğer AKP hükümeti kısa sürede çözüm iradesi ortaya koymazsa Kürt tarafının tek taraflı iradesi ve adımları karşılık bulmamış olacaktır. Bu da 8 aydır süren çatışmasızlık sürecinin sonu anlamına gelecektir. Böyle bir durum ortaya çıkarsa çekilmek için hareket halinde olan gerillalar da yerlerinde duracaktır. Çözüm için adım atılmazsa gerilladan başka bir tutum beklenemez. Gerilla bir amaç için mücadele etmişse, hiçbir adımın atılmadığı ortamda gerilla direnişçi tutumunu bırakmaz” dedi.

-“ÇATIŞMASIZLIK KARŞILIK BULMAMIŞSA MEVCUT POZİSYON GÖZDEN GEÇİRİLİR”-

“Gerilla, çatışmasızlık ortamı sağlanıp geri çekilme iradesi ortaya konulduğunda bunun bir karşılığının olacağına inanarak bu adımları atmıştır” diyen Bayık, “Bu adımların karşılığının olmayacağını düşünseydi tabii ki ne çatışmasızlık ortamı sağlanır ne de geri çekilme iradesi ortaya konurdu. Bunu bir çocuk bile bilirken AKP hükümetinin ya da Başbakanın danışmanlarının bilmemesi düşünülemez. Bu nedenle bu çatışmasızlığın bir karşılığı olmamışsa, tabii ki Kürt hareketi de mevcut pozisyonunu gözden geçirir. Bundan daha doğal bir şey olamaz” vurgusu yaptı.
AK Parti Hükümetinin, 1 Eylül tarihinin dillendirilmesini tehdit olarak değerlendirdiğini söyleyen Cemil Bayık, şunları kaydetti:
“Kürtler taleplerinin karşılanmasını istiyor. AKP bunu da bir dayatma olarak görüyor. Demokratik zihniyetleri olmadığı için her şeyi biz yaparız, hem de bildiğimiz gibi yaparız, diyorlar. Onlara göre halk, toplum ve insanlar iktidarlardan talepte bulunamazlar; haklarının kabul edilmesi için zamanveremezler. Çünkü halkların, toplumların ve insanların hakları konusunda tüm tasarruf bu otoriter iktidarlara aittir. Tüm hegemon zihniyette olanlar böyle düşünür. AKP de böyle düşünüyor. AKP hükümeti Apo’nun başlattığı sürece sorumlu ve ciddi yaklaşmalıdır. Yoksa bu Öcalan AKP'nin oyunlarını yutmaz. Bu hareket de bu halka karşı duyduğu sorumluluğun gereği Kürt sorununu çözmeyen politikalar karşısında direnişçi tutumunda sonuna kadar ısrar eder.”

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acık, bayık, bu, etti, kez, tehdit, uyarmadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone'u tehdit eden açık! Zen Apple 0 05 Aralık 2012 14:52
Uludereliler'den hükümete açık tehdit PassioN Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 19:44
Kaddafi Açık Açık Tehdit Etti Western Haber Arşivi 0 24 Şubat 2011 17:00
Peşmerge açık açık tehdit etti Feronia Haber Arşivi 0 21 Haziran 2010 12:03