IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Enflasyon Ağustos'ta düştü (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/546107-enflasyon-agustosta-dustu.html)

MySpace 03 Eylül 2013 13:20

Enflasyon Ağustos'ta düştü
 
Enflasyon rakamları açıklandı. TÜFE beklentilere paralel şekilde yüzde 0.10 düştü. 8 aylık enflasyon yüzde 4,21 olurken yıllık enflasyon yüzde 8,17 oldu.





Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) yüzde 0,10 düştü.
Yıllık TÜFE artışı ise yüzde 8,17 oldu. Yıllık TÜFE temmuz ayında yüzde 8,88 oranındaydı. Sekiz aylık enflasyon yüzde 4,21 oldı.
Ekonomistler Ağustos ayında enflasyonda düşüş bekliyordu. Düşen TÜFE oranı ile bu beklentiler gerçekleşmiş oldu.
YUMURTA ZAM ŞAMPİYONU
Tüketici fiyatları bazında ağustosta en yüksek fiyat artışı, yüzde 17,47 ile yumurtada görüldü. Fiyatı en fazla düşen ürün ise yüzde 27,14 ile domates oldu.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verilerine göre, fiyatı yüzde 17,47 artan yumurta "zam şampiyonu” oldu. Yumurtayı, fiyatı yüzde 6,51 artan "mücevher (altın)" ile fiyatı yüzde 5,26 artan kaşar peyniri izledi.

Fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 5,05 ile yurt içi hafta sonu turları, yüzde 4,64 ile yoğurt, yüzde 4,21 ile tavuk eti, yüzde 3,47 ile konserveler, yüzde 2,97 ile hazır çorbalar, yüzde 2,53 ile sucuk, yüzde 2,42 ile spor müsabakalarına giriş ücreti yer aldı.

EN ÇOK DOMATES UCUZLADI
TÜİK verilerine göre, geçen ay fiyatı en fazla düşen ürünlerin başında domates geldi. Domatesin fiyatı yüzde 27,14 azalırken, fiyatı en çok düşen ürünler sırasıyla kavun (yüzde 15,09), çarliston biber (yüzde 11,77), patates (yüzde 11,22), sivri biber (yüzde 11,16), erkek tişörtü (yüzde 6,76), kadın ayakkabısı (yüzde 5,64), erkek gömleği (yüzde 5,27) ve çocuk tişörtü (yüzde 4,45) oldu. Kadın pantolonunun fiyatı ağustosta yüzde 3,35, erkek ayakkabısının ve telefon ekipmanlarının (telsiz telefon, cep telefonu) fiyatı yüzde 2,59'ar düştü.






A.A


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk