IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2013, 12:18   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Savaş toplantısında skandal




ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi, Suriye'ye askeri müdahaleye izin veren bir taslak önerge üzerinde uzlaştı. Savaşın konuşulduğu toplantıya, Cumhuriyetçi senatör John McCain'in cep telefonunda poker oynaması damga vurdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in katıldığı bir toplatıda Suriye'ye askeri müdahaleyi konuştu.

Savaşın konuşulduğu toplantıya ise Cumhuriyetçi senatör John McCain'in cep telefonunda poker oynaması damga vurdu. Toplantıda McCain'in poker oynadığını ortaya koyan fotoğrafın sosyal medyada yayınlanmasına tepki gösterildi.

Cumhuriyetçi senatör John McCain tepkilere, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından esprili bir cevap verdi. McCain mesajında, "Skandal! Senatodaki toplantıda cep telefonumda oyun oynarken yakalandım. Daha kötüsü de oyunu kaybettim!" dedi.

OBAMA'YA 90 GÜN SÜRE
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'ndeki toplantı sonrasında senatörler, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale yapmasına izin veren bir taslak metin üzerinde uzlaştı.

Önümüzdeki hafta oylamaya sunulacak tasarı, Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye 60 gün sınırı getiriyor. Kongrenin onayıyla bu süre sadece bir kez 30 gün uzatılabilecek. Tasarı, Suriye'ye kara operasyonunu da yasaklıyor.

'İNSANLIĞIN KIRMIZI ÇİZGİSİ'
Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye rejimine karşı askeri güç kullanılmasıyla ilgili "Bazıları burada Başkan Obama'nın kırmızı çizgilerinin konuşulduğunu iddia ediyor. Bu yanlış. Bu tartışma, dünyanın, insanlığın kırmızı çizgileriyle ilgili" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


'SALDIRIYI ESAD REJİMİ YAPTI'
Suriye'de sadece Esad rejiminin kimyasal silah kullandığını savunan Kerry, daha önce açıkladığı istihbarat örgütünün bulgularını tekrar anlattı.

Kerry, "Burada ve dışarıda bazı insanlar saldırıya yönelik kanıtları sorguluyor. Sadece gerçeklerden kaçmak için oluşturulan en kasıtlı bir istek, bunun tanımlandığı gibi olmadığını veya rejimin bunu yapmadığını iddia edebilir. Bu saldırı oldu ve bunu Esad rejimi yaptı" şeklinde konuştu.

'İRAN VE KUZEY KORE'YE MESAJ VERİLMELİ'
Komite Başkanı Demokrat Robert Menendez de toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ABD Başkan Barack Obama'nın Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasına karşı ABD'nin askeri güç kullanmasına yönelik yetki talebini desteklediğini söyledi.

"Evet, bu eylemin riskleri var ama eylemsizliğin riski daha büyük" diyen Menendez, bu konunun ABD'nin güvenirliliğinin İran ve Kuzey Kore gibi ülkelere mesaj göndermekle alakalı olduğunu söyledi. Menendez, bu nedenle bugün partizanlığın, farklı bireysel yaklaşımların bir kenara bırakılarak, "doğru olanın" yapılması gerektiğini dile getirdi.

YAHUDİ LOBİSİNDEN OBAMA'YA DESTEK
ABD'deki en güçlü İsrail lobilerinden Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) de, Suriye'ye askeri müdahale konusunda Başkan Barack Obama'ya destek vereceklerini açıkladı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde konunun görüşüldüğü gün sessizliğini bozan AIPAC'ten yapılan açıklamada, Suriye'deki gelişmelerin ABD'nin ulusal güvenlik çıkarları üzerinde etkisi olduğu, İsrail ve bölgenin istikrarına risk oluşturduğu iddia edildi.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
savaş, skandal, toplantısında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eve dönen PKK'lılar DTP toplantısında PassioN Haber Arşivi 7 18 Kasım 2009 22:56