IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2013, 10:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ali Koç'tan önemli mesaj!




Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Türk ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ali Koç, İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarına evsahipliği hakkını kazanmasının Türkiye'nin itibarı ve imajı açısından çok büyük katkısı olacağını söyledi. 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapacak kentin açıklanacağı son Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) toplantısı için Buenos Aires'te bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, İstanbul'un şansının yüksek olduğunu söyleyerek, "Özel sektör, gençlik, federasyon, hükümet, hepimizin burada bir rolü, görevi var.

Omuz omuza verdik. 'Nasıl görüyorsunuz' derseniz, iyi görüyoruz. Niye iyi görüyoruz? Çünkü burada lobide IOC üyeleriyle görüşüyoruz. Yabancı gazetecilerle görüşüyoruz. Bizim sunduğumuz, vadettiğimiz olimpiyat hareketi, olimpiyat oyunlarına vereceğimiz katma değer, rakiplerimize göre baktığınız zaman hem daha fazla hem de daha özel" diye konuştu.


İstanbul 2020 heyetinin "gençlik" temalı son sunumunu da değerlendiren Koç, "İnşallah olimpiyatları aldığımız zaman tarihin en genç ülkesi olarak bunu almış olacağız. Bu bence çok çok önemli ama sadece bu değil. Biz pek çok ilk sunuyoruz. Müslüman bir ülke olarak ilk sunuyoruz, en genç ülke olarak ilk sunuyoruz, Ortadoğu'ya olimpiyat hareketinin açılması açısından bir ilk sunuyoruz, olimpiyatların iki kıtada aynı anda yapılabileceği tek yer olarak sunuyoruz. Sunumlarda göreceksiniz. Tek olimpiyat köyü olması çok çok önemli. Başka yerlerde fiziksel sıkıntılardan dolayı yelken yarışları, kürek yarışları aynı yerde olamıyor. Bizde bu da var" dedi.

"Türkiye'nin imajı açısından çok büyük bir katkısı olacak"
Olimpiyatlara evsahipliği yapmanın Türkiye'nin itibarı ve imajı açısından çok büyük bir katkısı olacağını vurgulayan Ali Koç, "Bizler için tarihi bir olaya inşallah hep beraber imza atabiliriz. Olursa da bu bizi farklı bir boyuta taşıyacaktır ülke olarak. Türkiye'nin tanınması açısından, itibarı açısından, imajı açısından çok büyük bir katkısı olacak. Yedi sene var. Spor anlayışımız değişecek. Spora yaptığımız yatırım değişecek. Göreceksiniz ki biz bunun evsahipliğini yapabilirsek, çok çok daha fazla madalya alacak konumda olacağız ve ben çocuklarımın bu heyecanlar büyümesini, yetişmesini istiyorum. Bu çocukların da bizim de çorbada tuzumuz var demelerini istiyorum. Ve inşallah cumartesi günü bizimle ilgili iyi bir karar çıkar" ifadelerini kullandı.
Olimpiyatların Türkiye'nin ekonomisine çok fazla katma değer sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Olimpiyatlar sadece bir ay. Bu bir aydan sonra geldiğiniz noktayı daha iyi kullandığınız takdirde ekonominize daha uzun vadeli çok büyük katma değer yaratabiliyorsunuz. Bir de dedem hep bunu söylerdi, 'Allah bize dünyanın en güzel ülkesini verdi biz yeterince kıymetini bilmiyoruz'. Olimpiyatları aldığımız zaman ülkemizin kıymeti daha da ortaya çıkacak."

"Türkiye'nin vadettikleri diğerlerinden çok çok daha fazla"
Madrid ve Tokyo'ya göre İstanbul'un daha şanslı göründüğünü belirten Koç, "Türkiye'ye baktığınız zaman coğrafi açıdan da diğer ülkelere göre en kolayı. Dünyanın göbeğindeyiz. Japonya takdir ediyorsunuz ki çok uzak. Buraya ne kadar zor geldik. İspanya nispeten daha iyi. Ama tekraren söylüyorum. Bu işe sadece ve sadece olimpik ruhun gelişmesi, olimpiyat oyunlarının başarılı olması ve spor açısından baktığınız zaman Türkiye'nin vadettikleri diğerlerinden çok çok daha fazla. O yüzden inşallah bizim lehimize bir karar çıkacak" diye konuştu.

İstanbul'un şansı konusunda taşıdığı endişeleri de anlatan Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "Tek endişeniz ne diyecek olursanız. İki tane endişem var. Bu da bizden kaynaklanmayan endişeler. Bir tanesi Rio'da yaşanan sıkıntılar. Anladığım kadarıyla zamanlama açısından biraz geri kalınmış vaziyette. Dolayısıyla 'denenmiş, denenmemiş' karşılaştırması olabilir. İkincisi de tekrar bizim kontrolümüzde olmayan IOC başkanlık seçimi var. IOC başkanlık seçimi dediğiniz zaman bazı dengeler de devreye giriyor olabilir. Ama bunlar bizim kontrolümüz dışında. Kontrolümüz altında olan şeylere baktığınız zaman da gördüğüm kadarıyla yapabileceğimiz her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştık ve yaptık. O yüzden tekrar hazırlık komitesine ve hükümetimize bu emekleri için teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum."

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ali, koctan, mesaj, önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook'tan önemli mesaj! KarakıZ Facebook Haberleri 0 30 Kasım 2011 15:17