IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2013, 10:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Manisalı Nutella bizi çikolataya boğacak!




İtalyan çikolata devi Ferrero, Manisa’ya 19’uncu fabrikasını açtı. Ünlü çikolata kreması Nutella’nın üretimini burada gerçekleştiren Ferrero, Türk halkına 100 bin ton çikolata yedirmeyi hedefliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünyanın dev çikolata üreticilerinden İtalyan Ferrero, Manisa’ya yaptığı 300 milyon liralık yatırımla, Nutella’yı Türkiye’de üretmeye başladı. 200 kişiye istihdam sağlayacak olan Manisa’daki fabrika’nın açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı bir törenle gerçekleşti. Arınç’a isminin yazılı olduğu 5 kilogramlık dev bir Nutella kavanozunun da hediye edildiği törende, Arınç ve beraberindeki heyet fabrikayı gezerek ürünleri inceleme şansı buldu. Ferrero’nun 19’uncu üretim yeri olan fabrikada, Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt dilimi olmak üzere 3 ürün üretilecek.

Ferrero Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Renato Danna’nın Türkiye’ye geldiği 2009 yılından bu güne, 400 milyon liralık bir ciro hacminden 1 milyar liralık ciro hacmine ulaşan Ferrero, pazar içinde Ülker, Eti ve Nestle’den sonra, 4’üncü sırada, ciro payı olarak ise, Ülker’den sonra 2’nci sırada geliyor.
Ferrero özellikle, Nutella ile birlikte yüzde 27,5’lik bir pazar payı ile, lider konumda. Bu katkının yüzde 67’si hacim, yüzde 28’i ise değersel bir büyüme olarak tanımlanıyor.

TİCARET ÜRETİME DÖKÜLDÜ
2009 yılından bu yana Türkiye’de olan Ferrero Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Renato Danna, Türkiye’de bulunduğu yıldan itibaren daha fazla yatırım için destek olduğunu belirtti. Manisa’da üretime geçen fabrika ile daha önce Türkiye ile olan ticaretin şimdi üretime dökülmesinin önünün açıldığını söyleyen Danna, Ferrero’nun operasyon gerçekleştirdiği her ülkede, o bölgenin şartlarına göre hareket ettiğini, bu yüzden de fabrikanın içinde bir Türk yönetiminin olduğunu bildirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


NUTELLA İLE ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA’YI HEDEFLİYORUZ
Soğuk taze ürünlerde, Kinder Süt Dilimi ve Kinder Pingui olmak üzere, iki stratejik markalarının olduğunu söyleyen Danna, bu alanda da yüzde 24’lük pazar payı ile lider konumda olduklarını kaydetti. Danna, “Geçen yıl reklam verenler arasında da Türkiye’de 6’nci en büyük yatırımcıyız” dedi. İhracat pazarlarında en önemli problemlerinin içeride artan taleple ilgili yeterli kapasitelerinin olmaması olduğunu dile getiren Danna, fabrikaya yapılacak ek yatırımlarla bu talebin karşılanmasını sağlayacaklarını belirtti. Danna, “Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya Nutella ihracatı hedefliyoruz” diye konuştu.

2,5 MİLYAR LİRALIK ÇİKOLATA YEDİRECEKLER
Mayıs ayından itibaren deneme üretimleriyle birlikte faaliyete geçen Manisa fabrikasında, şu an 30 bin tonluk bir üretim kapasitesinin olduğunu ve söz konusu üretimin Türkiye’ye yetmediğini ifade eden Danna, 7-8 milyon Euro’luk bir yatırımla bu kapasiteyi 50 bin tona çıkarmak istediklerini söyledi.

Ekmeği en çok tüketen ülkelerden biri olarak, seçtikleri Türkiye pazarında, 100 bin ton bir tüketim hedefleyen Ferrero, bu hedefe ulaşırsa yaklaşık 2,5 milyar liralık bir ciroya ulaşacak. Bu yüzden pazardan önemli bir pay elde etmek istediklerini söyleyen Danna, “Buraya odaklandık. En büyük pazarlardan biri Fransa 100 bin ton tüketiliyor. Türkiye’de de aynı tonda tüketim hedefliyoruz” dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TÜRK FINDIĞI CEZBETTİ
Türkiye’nin ürettiği fındığın yüzde 30’unu aldıklarını belirten Renato Danna, fındık kalitesinin son dönemde düştüğünü, bunun için yakın zamanda, Türk çiftçilerle birlikte bir proje üzerinde çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.
“Ülkelerde üretim proseslerimiz standart. Sadece Ferrero’ya özgü makinelerle üretim yapıyoruz. Manisa’da üretilen Nutella’nın diğer üretilenlere göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz” diyen Danna, Türkiye’de çikolata pazarının 40-42 bin ton olduğunu, pazarda liderliği sürdüklerini, sadece kategori büyütmeye odaklandıklarını kaydetti.

ÇİFTÇİ İLE ORTAK ÇALIŞMA
Ferrero Güney Avrupa Bölge Direktörü Marco Capurso ise açılışta yaptığı konuşmada, Ferrero'nun 41 ülkede 25 bin 200 çalışanı ile faaliyette olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Ferrero Grubu için Türkiye'den elde edilen fındık çok önemli. Karadeniz'den ihraç ettiğimiz fındık dünyadaki tüm üretimimizin yüzde 30'unu karşılıyor. Bu çerçevede Tarım Bakanlığı ile birlikte kısa bir süre önce "Ferrero Değerli Tarım' adlı projeyi hayata geçirdik. Karadeniz Bölgesi'ndeki fındık üreticilerine tarımsal uygulamalarda gelişim konusunda destek veren bu proje ile Türkiye'ye olan inancımızı göstermek istiyoruz. Ferrero Grubun değerleri ve ruhuna uygun olarak Manisa Valiliği ve Ferrero Vakfı'nın onayını alacak bir sosyal proje geliştireceğiz.


Bu proje, kurucumuz Pietro Ferrero ve onun girişimci ruhu ile Ferrero Grup kültürüyle örtüşen bir seçim olacak. Sosyal sorumluluk çalışmamız tüm dünyada uyguladığımız "United Kinder of the World' kapsamında çocukların ve gençlerin sağlık ve eğitimlerine yönelik olacak. Projeyi hayata geçirebilmek için fabrikada yıllık olarak üretilen ürün sayısı üzerinden bir fon ayrılacak."

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bizi, boğacak, çikolataya, manisalı, nutella


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Dünya Nutella Günü' iptal edildi Zen Haber Arşivi 0 21 Mayıs 2013 17:40
Nutella'ya 3 milyon dolar ceza PassioN Sağlık Köşesi 0 28 Nisan 2012 16:56
Bugün 'Dünya Nutella Günü' N999 Kültür ve Sanat 0 05 Şubat 2012 19:49
PKK'yı Boğacak İlginç Proje Heidi Haber Arşivi 1 27 Ekim 2008 09:29