IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2013, 22:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye: Rusya’nın teklifini kabul ettik




Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rusya’nın kimyasal silahları uluslararası denetime teslim etme teklifini kabul ettiklerini açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ŞAM - Rusya, Suriye’de savaşsız bir çözüm için Esad rejiminin elindeki kimyasal silahları uluslararası denetime vermesini önermişti.

Bu öneriye bugün Suriye’den yanıt geldi.

Rusya'nın Interfax haber ajansı, Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye dayanarak; 'Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, “Rusya’nın kimyasal silahları teslim etme teklifini kabul ettik” ifadelerine yer verdi.

'ABD'NİN SALDIRGANLIĞINI AZALTMASI İÇİN'
Muallim, Interfax tarafından verilen habere göre, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Kimyasal silahlar konusundaki teklifini sundu, akşam saatlerinde kabul ettik" dedi.

Muallim, Suriye'nin teklifi kabul etmesindeki amacın, 'ABD'nin saldırgan tavrını azaltmak' olduğunu belirtti.

'KAN AKMAMASI İÇİN KABUL ETTİK'
Suriye Başbakanı Veil Nadir el Halki devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Suriyelilerin kanının akmaması için Rusya’nın teklifini kabul ettik" dedi.

Suriye Başbakanı Halki, ülkesine olası ABD askeri müdahalesini önlemek için Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası denetime teslim etme teklifini, hükümet olarak kabul ettiklerini söyledi.

GIDA VE TIBBİ MALZEME SIKINTISI
Suriye, bir diğer açıklamasında İran’la gıda ve tıbbi malzeme ticareti konusunda önemli anlaşmalar yapıldığını duyurdu.

İç savaşın devam ettiği Suriye özellikle şeker, un, pirinç ve buğday sıkıntısı yaşıyor. Suriye, İran'la yaptığı anlaşmayla gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısının önüne geçmeyi hedefliyor.

OBAMA KONUŞMA YAPACAK
Suriye’nin olası askeri müdahaleyi geçersiz kılmak için Rusya’nın teklifine yeşil ışık yakmasına rağmen, Obama askeri harekat kararından vazgeçmeyebilir.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Obama’nın bu akşam bir konuşma yaparak Kongre’den askeri operasyon izni isteyeceği belirtildi.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Msnbc’ye yaptığı açıklamda, ‘Obama’nın, Kongre üyelerinden yapılacak oylamada operasyona izin vermelerini isteyeceğini’ belirtti.

ÖNERİ KERRY'DEN GELMİŞTİ
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün Londra'da yaptığı açıklamada, Esad yönetiminin envanterinde bulunan kimyasal silahları bir hafta içinde uluslararası denetime vermesi durumunda, Suriye'ye askeri müdahaleden vazgeçeceklerini söylemişti.

TEKLİFİ RUSYA YAPMIŞTI
ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin önerisini Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov somutlaştırarak, Suriye'ye "kimyasal silahları uluslararası denetime verme" önerisini götürmüştü.

İRAN, RUSYA'YA DESTEK VERMİŞTİ
İran Dışişleri Bakanlığı'nın ilk kadın sözcüsü Marziye Afhan da bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin Rusya'nın girişimini desteklediğini söylemişti.

"Bunu bölgedeki çatışmayı sona erdirecek bir fırsat olarak görüyoruz" diyen İranlı sözcü Marziye Afham, kimyasal silahlarla ilgili önlemler alınırken, bunların muhaliflerin eline geçmemesinin sağlanması gerektiğini belirtmişti.

'PUTİN VE OBAMA GÖRÜŞMÜŞTÜ'
Moskova, söz konusu teklifin geçtiğimiz hafta düzenlenen G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama arasında görüşüldüğünü bugün doğrulamıştı.

Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, Putin ile Obama'nın Suriye tarafından kabul edilen teklifi geçtiğimiz hafta görüştüklerini belirtti.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ettik, kabul, rusya’nın, suriye, teklifini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye'de referandum kabul edildi PassioN Haber Arşivi 0 27 Şubat 2012 20:20
Rusya'dan sonra Çin de Suriye'ye gitti PassioN Haber Arşivi 0 18 Şubat 2012 18:37