IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Gezi davasında flaş tutuklama (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/547979-gezi-davasinda-flas-tutuklama.html)

SeckiN 13 Eylül 2013 10:25

Gezi davasında flaş tutuklama
 
Gezi olayları sırasında tutuklanan iki şüphelinin aylık tutukluluk incelemesi sırasında hâkim cebinden çıkardığı flaşdisk’teki kararı mahkeme tutanağına geçirdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ankara ’da yapılan gösteriler nedeniyle, TMK 10. Madde ile görevli savcılık, çok sayıda şüpheli hakkında ‘örgüt üyeliği’ ve ‘örgüt propagandası’ suçundan soruşturma başlatmış ve 35 kişi tutuklanmıştı. Radikal'in haberine göre geçen sürede iki kişi dışında şüpheliler serbest bırakıldı. Cezaevinde sadece, mahkemede “Arama kararında çok sayıda örgüt var, örgütü biz mi seçeceğiz yoksa siz mi atayacaksınız?” sözleriyle bilinen Erdal Kozan ve Mazlum Demir kaldı.

İki şüpheli için tutukluluk incelemesi dün yapıldı. Yasal değişiklik nedeniyle tutukluluk incelemesi duruşmalı yapılıyordu. Ancak hâkim, “Daha önce çok dinledik” gerekçesiyle tutukluların getirilmesi talimatı vermedi. Bu nedenle duruşmaya sadece avukatlar katıldı. Avukatlar Saliha Şahin ve Murat Yılmaz’ın savunmalarının ardından hâkim cebindeki flaşdisk’i çıkartarak kâtibine verdi. Katip de flaşdisk’in içindeki daha önce yazıldığı anlaşılan kararı duruşma zaptına geçirdi. Hâkim, iki şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar verirken avukatlar uygulamaya itiraz etti.

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk