IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2013, 09:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Piyasalarda korkulu bekleyiş!




Güne hafif satıcılı başlayan Borsa İstanbul, 74.102 puandan açıldı. FED ve Merkez Bankası kararı öncesi tedirginliğini koruyan piyasalarda yoğun haftanın etkisi devam ediyor.Dün Suriye ilişkin tansiyonun düşmesi ve Larry Summers’ın FED adaylığından çekildiğini açıklaması ile Borsa'da yükseliş hakim oldu. Günü, yüzde 3,66 artışla 74.258 puandan tamamlayan borsada bugün, FED'in FOMC toplantısı takip edilecek.

Bugün ayrıca Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasalar üzerinde etkili olurken, Merkez'in faiz bandında bir değişime gitmesi beklenmiyor. Ancak analistler piyasaların şekillenmesinde kura yönelik alınacak önlemlerin etkili olacağı görüşünde. Borsa İstanbul ise, FED öncesi tedirginliğini koruyarak, yüzde 0,21 oranında düşüşle 74.102 puandan güne başladı.


GÖZLER FED TOPLANTISINDA
Bu hafta piyasaların FED’in faiz toplantısına odaklandığını belirten analistler, FED’in faiz oranları değiştirmesinin beklenmediğini ifade etti. Ancak Bloomberg tarafından düzenlenen ankete göre, FED’in ABD Hazine tahvili alımlarını 45 milyar dolardan 35 milyar dolara azaltması beklenirken, aylık 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alımlarında değişiklik yapması beklenmiyor.


NASDAQ 13 YILIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ
Dün ayrıca Larry Summers’ın FED adaylığından çekilmesi ardından FED başkanlığına en güçlü adayın “güvercin” (genişlemeci para politikalarını savunan) olarak değerlendirilen Janet Yellen olarak görünmesinin olumlu etkisi piyasada görüldü. Bu gelişmelerin etkisi ile ABD endeksleri de yükseliş kaydetti. Ancak Apple hisselerindeki düşüşün etkisi ile 13 yılın zirvesinden dönen Nasdaq endeksi yüzde 0.12 değer kaybetti. S&P 500 endeksi ise %0.57 yükselişle 1,697.60, Dow Jones endeksi %0.77 yükselişle 15,494.78 puan ile günü kapattı.

HELİKOPTER KRİZİ DOLARI 2 TL'NİN ALTINA ÇEKTİ
Öte yandan, dün 2 TL'nin altına düşen dolar Türk jetlerinin Suriye helikopterini düşürdüğü haberinin ardından tekrar 2 TL'yi gördü. Piyasalarda dün Larry Summers'ın ABD Merkez Bankası Fed başkanlık adaylığından çekilmesiyle olumlu bir atmosfer yaşanmış dolar TL karşısında 2 TL'nin altına düşmüştü. Ancak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Suriye helikopterinin Türk hava sahasını defalarca ihlal ettiği için Türk jetleri tarafından vurulduğunu açıklaması ile birlikte dolar tekrar 2 TL'nin üzerine çıktı.

Dün dolar en düşük seviye olarak 1.9870 TL'yi görürken Suriye helikopterinin düşmesi 2 kuruşluk bir etki yaptı. Dolar şu dakikalarda 2.0030 TL'den işlem görüyor.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bekleyiş, korkulu, piyasalarda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emeklilere Duble Maaş . ! LeyLa Haber Arşivi 0 02 Mayıs 2011 11:49
Emeklilere evde maaş müjdesi! Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2010 21:08
Emeklilere zamlı maaş tarihi belli oldu Lucifer Haber Arşivi 0 13 Şubat 2010 18:59
Emeklilere maaş farkları ödeniyor Lucifer Haber Arşivi 0 19 Ocak 2010 18:15