IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2013, 10:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Misilleme beklemiyoruz




Helikopterin kendi radarına 'İhlali biliyorum' bilgisi verdiğini söyleyen Davutoğlu, "Suriye'den saldırı beklemiyoruz" dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk F-16'ları tarafından düşürülen Suriye'ye ait helikopterin radar kayıtlarına göre Türkiye sınırını kasten ihlal ettiğini söyledi. Genelkurmay İkinci Başkanı'ndan dün sabah olayın tüm boyutlarına dair bilgi aldığını belirten Davutoğlu, "Böyle helikopter bize yaklaşıyor ve sınıra 5-6 mil kala uyarıda bulunuyoruz. 'Yaklaşmayın' diyoruz. Elimizdeki kayıtlara göre kendi radarları da bunu tespit ediyor ancak pilot 'biliyorum' karşılığı veriyor" dedi. a Haber'de "Tüm kayıtlarda olduğu üzere düşen helikopter çok maksatlı kullanılabilecek ve sivil halkın üzerine varil bombası attığını bildiğimiz bir helikopterdi" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin, güvenliğini ve ulusal çıkarlarını korumak açısından her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olduğunu ancak Suriye'den bir misilleme beklenmediğini söyledi. Türk uçaklarının aceleci davrandığı eleştirileri geldiği hatırlatılan Davutoğlu, "Suriye Genelkurmay'ının acelecilik yorumu suçu ikrardır. Suriye'nin açıklaması sınır ihlali suçu işlediklerini ortaya koyuyor" dedi. Olayda bilinçli bir ihlalin olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Sadece ihlal değil, Türkiye'ye dönük bir tehdit şeklinde sınırımıza yaklaşanlara karşı hiçbir tereddüt göstermeyeceğimizi bütün dünyaya ilan ettik. Suriye hükümeti de bunu biliyordu. Bizi suçlayacaklarına, Türkiye'yi sınamaya kalkmaları dolayısıyla kendi haddini bilmezliklerini suçlamaları lazım" diye konuştu.

'Cezasız kalmamalı'
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, BM Araştırma Misyonu raporunda, Gota'da sarin gazının karadan karaya roketle kullanıldığının tespit edildiği hatırlatılarak, şöyle denildi: "Bu suçu işleyenler hesabını vermelidir. Bunu sağlamak uluslararası toplumun asli görevi ve sorumluluğudur. BM Güvenlik Konseyi, mutabakata uyulmaması durumunda rejime karşı tedbir alınacağına dair bağlayıcı karar almalıdır."



Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahmet davutoğlu, beklemiyoruz, dışişleri bakanı, misilleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'den Irak'a misilleme PassioN Haber Arşivi 0 24 Nisan 2012 22:03
Cimbom'dan Fener'e misilleme! Anatolia Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 08 Ocak 2012 00:35