IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2013, 09:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu su çıktıkça bu kan bitmez




Mardin’de geçen yıl Sürer Ailesi, Erkan Ailesi’nden iki kişiyi Kalaşnikof’la öldürdü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erkan Ailesi de 20 Eylül’de Sürer Ailesi’nden iki kadın ve üç çocuğu cezaevi kapısında 60 kurşunla katletti. Hürriyet, bu kan davasının taraflarından Erkan Ailesi ile konuştu. Dökülen onca kanın sebebi, paylaşılamayan bir artezyen kuyusuydu. Haberin detayları ise şöyle:

Erkan Ailesi’nin yaşadığı evler birbirine yakın ve yüksek duvarlı, demir kapılı avluların ortasında yer alıyor. Sürer ailesi gelse, bir çatışma çıksa, 10 kilometre ötedeki karakoldan asker, bozuk yolda yarım saatten önce gelemez. Gençler öfkeli. Köyü hemen terk etmemi istiyorlar. Basının kendilerine haksızlık ettiğini, Sürer Ailesi’nin iftiralarına ortak olduğunu söylüyorlar. Ailenin büyüğü ve sözü geçen Abdullah Erkan (47), kendi cephelerinden olayı anlatıyor: “Sürerleri 4 yıl önce Diyarbakır’dan biz getirdik. 20 yıl önce göç etmişlerdi. Kuyu açıp tarla sulamak için 50 tane elektrik direği gerekiyordu. Ortak olduk. Eski evleri viraneydi. Köyün 5 kilometre ötesinde, tarlaların içine ev yaptılar. 4 yıldır traktörle, kamyonla tarlalarımızdan geçiyorlardı. Ses çıkarmadık. Geçen yıl haziranda, ailemizden Abdülkadir Erkan, kamyonla Sürerlerin tarlasından geçti. Tarla boştu, mercimeğin hasadı yapıp kaldırmışlardı. ‘Neden geçtin’ diyerek baltayla saldırdılar. Yeğenlerim Ali (28), Osman (32) da traktöre binip hastaneye giderken, ‘Neden evimizin önünden geçtiniz’ diyerek Kalaşnikof’la taradı. Ali de Osman da öldü. Ali’nin 4, Osman’ın 8 çocuğu vardı. Belayı onlar başlattı. Çağırdığıma bin pişmanım. Durumları iyi değildi. Bizi kıskandılar.”

‘YEĞENİME TÜKÜRÜNCE’
“Saldırıdan sonra baba Abdülkadir Sürer ile 2 oğlu Celal ve Mehmet, Mardin Cezaevi’ne girdi. Oğlu Mehmet’in soyadı farklı, amcasının nüfusuna kayıtlı olduğu için İpek soyadını almış. 10 gün önce duruşma vardı. Hapisteki Celal’in karısı Ayşe Sürer ile Abdülkadir’in kızı Rojdan, yeğenim Ahmet Erkan’ın (16) yüzüne tükürmüş. Hatta adliyedeki polis kadınları azarlamış. Yeğenim çok sinirlenmiş ama bize bahsetmedi. Bu olaydan sonra Ahmet ile diğer yeğenim Diyaettin (18), aileden habersiz tabancaları alıp arabayla gitmişler. Cezaevi kapısında şarjörleri boşaltmışlar. Geleneğimizde kadın ve çocuklara dokunulmaz. Maalesef Sürer ailesinden iki kadın ve üç çocuğu öldürdüler. Çok üzgünüz. Ben iki yeğenimi alıp kendi ellerimle jandarma komutanına teslim ettim. Bundan sonrasını Allah bilir.”

7 tutuklama
5 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili gözaltındaki 10 şüpheli dün mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 7 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sekiz çocuklu dul
Geçen yıl öldürülen Osman Erkan’ın eşi Şadiye 35, en küçüğü 2 yaşında, 8 çocuğuyla yaşıyor. Hiçbir geliri yok. Kayınbiraderlere muhtaç. Şadiye, “Bakan Fatma Şahin elimden tutsun. Devlet dullara para yardımı yapıyormuş. Benim, yetimlerimin hali ne olacak” diyor. Büyük oğlu Fatih (14), annesini Kürtçe sert bir şekilde susturuyor. “Bu evin reisi benim” diyor. Giyimi, saçları, tavırlarıyla yetişkin bir erkek gibi. Evin yanı başındaki mezarlıkta yatan babası ve amcasının mezarının fotoğrafını bile çekmeme izin vermiyor.

Evlerini yaktığımız bir iftira
Abdullah Erkan, şöyle diyor: “Sürerlerin Diyarba-kır’daki evini yaktığımız ve iki çocuğun yanarak ölmesine sebep olduğumuz iftira. Polis, savcılık didik didik inceledi ve yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşıldı. Mahkemede söylediklerinde savcı azarladı. Neden yakalım? İsteyen gitti öldürdü işte.”

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bitmez, bu, çıktıkça, kan, su


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Say say bitmez Cemalizim Haber Arşivi 0 17 Nisan 2009 07:29