IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2013, 19:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Annesinin cenazesini yıkarken hayata veda etti




Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bir kadın, hayatını kaybeden annesinin cenazesini yıkarken fenalaşıp beyin kanaması geçirdi. 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden 63 yaşındaki Muazzez Işıktaş’ın organları 5 kişiye umut oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Felç nedeniyle 2 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 85 yaşındaki Kadriye Kaşkavalcı, önceki gün vefat etti. Annesinin ölümüyle yıkılan Muazzez Işıktaş (63), cenaze yıkanırken fenalaştı.

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Işıktaş, 3 gün süren müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Muazzez Işıktaş’ın eşi Emekli Astsubay Mehmet Işıktaş, oğlu Serhad (41) ile kızı Esra Yılmaz (39), annelerinin organlarını bağışlama kararı aldı.Ailenin kararı, organ nakli koordinatörü Dr. Azem Ülkü’ye iletildi. Ülkü de durumu Türkiye Organ Nakli Koordinatörlüğüne bildirdi.

Organların Bursa’ya nakline karar verildi. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen ekip, yaklaşık 6 saat süren ameliyatla Işıktaş’ın iki böbreğini, karaciğerini ve iki göz korneasını aldı. Organlar, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde nakil bekleyen 5 hastaya yetiştirilmek için Bursa’ya gönderildi.Muazzez Işıktaş’ın Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan oğlu Serhad Işıktaş, “Bizim için zor ancak insanlık için önemli bir kararı aldık. Annemi kaybetmenin üzüntüsü elbette ki çok büyük. Bir yandan da mutluyuz çünkü aldığımız organ bağışı kararı ile annem 5 kişiyi hayata bağlayacak” dedi.

Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, “Muazzer Işıktaş, Gelibolu Devlet Hastanesi gasilhanesinde üzüntüden tansiyonunun yükselmesi sonucu beyin kanaması geçirmiş. Rahatsızlandıktan kısa süre sonra Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Muazzez Işıktaş, tüm müdahalelere rağmen dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Ailesi duyarlı bir karara imza attı. Organ bağışı için bize başvurdu. Kısa sürede Türkiye Organ Nakli Koordinatörlüğü ile irtibata geçtik. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen ekip ile birlikte geçtiğimiz gece ameliyata girdik. 6 saat süren ameliyat ardından Muazzez Işıktaş’ın iki böbreği, bir karaciğer ve iki göz korneası alındı. Uludağ Üniversitesi’nde nakil bekleyen 5 hastaya yetiştirilmek için organlar kara yolu ile yola çıktı” dedi.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
annesinin, cenazesini, etti, hayata, veda, yıkarken


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık