IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2013, 16:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bingöl Cezaevi'nden toplu firar




Bir bölümü 'Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu' statüsünde olan Bingöl M Tipi Cezaevi'nde 18 PKK'lı hükümlü, kazdıkları tünelden firar etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hükümlülerin yakalanması için Diyarbakır ve bölge illerinde polis ile jandarma ekipleri çalışma başlattı. Bingöl'de bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevinde incelemelerde bulundu.

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde bu sabah yapılan sayımda 18 PKK'lı hükümlünün firar ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine geniş çaplı araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada, firar eden hükümlülerin tünel kazarak cezaevinden kaçtıkları belirlendi. Firar eden 18 PKK'lı hükümlünün yakalanabilmesi için operasyonlar başlatılırken, çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerine de bilgi verildi.

ADALET BAKANLIĞI İNCELEME YAPIYOR
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bingöl'de M Tipi Cezaevi'ndeki firar olayı ile açıklamalarda bulundu. Bakan Ergin, "Sabah sayımında ortaya çıkan bir tablodur. 14'ü tutuklu, 4'ü hükümlü toplam 18 kişinin firar ettiğine dair bilgi aldık. Konu ile ilgili incelemeler devam etmektedir. 18 kişinin tünel kazarak firar ettiği anlaşılıyor. Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet Bingöl'e hareket etti" diye konuştu.

NASIL KAÇTILAR?

Polis, soruşmayla birlikte firarilerin nasıl kaçtıkları konusunda ipuçları da elde etmeye başladı. Toplam 8 yüksek güvenlikli koğuştan 2'sinde kalan firarilerin birbirleriyle bağlantı kurduğu ve kazılan yeri buzdolabıyla kapattırdıkları ortaya çıktı. Mahkumların toplam 100 metrelik bir tünel kazdığı belirlendi. Yaklaşık 2 yıldır tünel kazan mahkumların çıkan toprağı tuvalete attığı, birkaç defa tıkanan rögar nedeniyle belediyeden vidanjör çağrıldığı öğrenildi.

KAÇANLARIN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

18 PKK'lı hükümlünün isimleri şöyle: Osman Kılıç-Bingöl, Ekrem Taş-Bingöl, Diren Yaşa-Diyarbakır, Veli Taşkıran-Diyarbakır, Şeref Gülen-Diyarbakır, Ramazan Benice-Diyarbakır, Rıdvan İpek-Diyarbakır, Ahmet Oyunlu-Diyarbakır, Ali Nergis -Diyarbakır, Diyar Kaydu-Diyarbakır, İbrahim Engin-Diyarbakır, Cemil Doster-Diyarbakır, Ozan Alpkaya-Mardin, Selami Kızıl-Mardin, Emrah Ubiç-Kars, Baran Günana-Kars, Devrim Kavak-Batman, Hüseyin Barsak-Siirt.
FİRARİLER ARASINDA KANLI SALDIRILARA KATILANLAR VAR

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden yaklaşık 50 santimetre çapında 80 metrelik tünel kazarak firar eden 18 PKK'lıdan bazılarının güvenlik görevlilerinin şehit edilmesi, Diyarbakır'da 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü bombalı saldırıya gerçekleştiren ve güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalarda yaralı ele geçenlerin de bulunduğu ortaya çıktı. Firarilerden bazılarının yaptıkları eylemler şöyle:
Diren Yaşa: Bingöl'ün Ilıcalar Bölgesi'nde geçen yıl Aralık ayında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 9 PKK'lı öldürüldü. Operasyonda Diren Yaşa, yaralı ele geçirildi. Yaşa, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Devlet birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Ramazan Benice: Diyarbakır'da 2008 yılında Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yapılan ve 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgli yargılandığı davada 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 5 kamu görevlisini 'kasten öldürme' ve 25 kamu görevlisini de 'kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçlarından 31'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

PKK'NIN BOMBACISI

Hüseyin Barsak: PKK'nın bombacısı olarak bilinen 'Doktor Orhan' kod adlı Hüseyin Barsak, PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında 6 yıl boyunca bomba, sabotaj ve suikast eğitimi aldı. Diyarbakır'a 2010 yılında bombalı eylemler yapmak üzere gönderilen Hüseyin Barsak, Ergani İlçesi'nde içinde 90 kilo kilogram ağırlığında LPG tüpü içerisine hazırlanmış el yapımı ve plastik patlayıcı, araç içerisine gizlenmiş patlamaya hazır uzaktan kumandalı elektronik bomba düzeneği, bombayı patlatmaya hazır ayrı bir basma butonlu bomba düzeneği, örgüt mensubunun üzerinde araç içerisindeki bomba düzeneğini harekete geçirmede kullanacağı uzaktan kumanda, 3 bin 125 lira ve çok miktarda dokümanla birlikte yakalanmıştı. Barsak'ın ayrıca Diyarbakır'ın Lice İlçesi ve Bingöl'de güvenlik güçlerine yönelik ve 2 askerin şehit edildiği, 5 askerin yaralanmasına neden olan bombalı ve silahlı eylemlere katıldığı belirtildi. Barsak'ın ayrıca 21 Haziran 2010 günü Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 1 askerin şehit olduğu, 4 asker ve 3 vatandaşın yaralandığı, saldırıya katılan 5 örgüt mensubunu ölü ele geçirildiği bombalı ve silahlı saldırı eyleminde de yer aldığını belirtildi.
Ozan Alpkaya: Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracının geçişi sırasında dershane önüne bırakılan araçtaki bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmiş, 30'u asker 67 kişi yaralanmıştı. Saldırıyla ilgili yargılanan Alpkaya, 'Terör örgütüne üye olmak, suçun işleniş biçimi, failin kastının ağırlığı, failin güttüğü amaç ve saik göz önüne alınarak' suçundan 15 yıl, 'izinsiz olarak tehlikeli madde bulundurmak' suçundan 8 yıl olmak üzere toplamda 23 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Cemil Doster: Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Bahtiyar Aydın Kışlası'na roketli ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açan PKK'lıları kendi aracıyla taşıyıp yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle yakalandı. Doster'in aracında 1 tabanca, 200 dolar, 3240 lira para, yüzde 33 azot içeren 50 kilo amonyum nitrat ve 13 çuval patates ele geçirildi. Doster, 'Ülke birliği ve bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
İbrahim Engin: Bingöl'ün Karlıova İlçesi Sudağı Köyü'nde 2011 yılında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren vegrubun sorumlusu 'Serbest' kod adlı Faruk Kızılbaş'ın öldürüldüğü operasyonda, 5 PKK'lı arkadaşıyla birlikte teslim oldu. Engin, ağırlaştırımış öbürboyu hapis istemiyle yargılanıyor.

Şeref Gülen: Diyarbakır'da korsan gösterilere katılıp, 2008 yılında 5 ayrı banka şubesine molotoflu saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 'terör örgütü üyesi olmak', 'patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak' ve 'mala zarar vermek' suçlarından toplam 28 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

GENEL MÜDÜR İNCELEME YAPTI

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, 18 PKK'lının firar ettiği Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Önce cezaevi içinde incelemede bulunan Yıldırım, daha sonra firarilerin kazdığı tünelin çıkışına gelerek, burada yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, firarla ilgili araştırma ve çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu anda bir açıklama yapılmayacak" dedi.
Bu arada Jandarma Genel Komutanlığı'ndan da bir heyetin gelerek cezaevinde incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

DEMİRTAŞ: "AYAKKABIYLA MI GİRMİŞLER?"

Bu arada BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş twitter hesabında yazdığı mesajda firar olayına ilginç bir yorum yaptı. Demirtaş takipçileriyle paylaştığı mesajında "Acaba ayakkabılarıyla mı girdiler tünele?" ifadelerini kullandı.
Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin Dolmabahçe Camii'ne ayakkabılarıyla girmesi eleştiri konusu olmuştu.

CEZAEVİ KENTE 12 KİLOMETRE UZAKLIKTA
Bingöl’de 12 PKK’lı hükümlünün tünel kaçarak firar ettiği M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, il merkezindeki Kaleönü Mahallesi Muş karayolu üzeri 10’uncu kilometrede il merkezine 12 kilometre uzakta bulunuyor.
Bölgedeki bütün güvenlik birimlerini alarma geçiren firar olayının görüldüğü Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun inşası 1990 yılında tamamlandı, aynı yıl mahkum kabulüne başlandı. Toplam 30 bin 250 metrekare alan üzerinde kurulan cezaevinde Ceza İnfaz Kurumu Ana Binası, Ana hizmet binasının bitişiğinde Jandarma Bölük Komutanlığı, Ziyaretçi Kayıt Kabul Binası bulunuyor. Firar olayının görüldüğü Ceza İnfaz Kurumu Ana Binası A ve B Blok’tan meydana geliyor. Cezaevindeki her blokta 3 koridor ve toplam 45 oda bulunuyor. Ayrıca birer konferans salonu, revir, derslik, bilgisayar sınıfı, kütüphane, terzihane ve kuaför salonu bulunuyor.

KAPASİTESİ 325

Bingöl M Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumu, 260 mahkum kapasiteli yaptırılırken Adalet Bakanlığı’nın kararı ile bu rakam 325’e çıkarıldı. Cezaevinin bir bölümü, ’Yüksek Güvenlikli Ceza infaz Kurumu’ statüsüne aldı.
Cezaevinde 1 müdür, 3 2’nci müdür, 12 İnfaz ve koruma başmemuru, 91 infaz ve koruma memuru kadrosu bulunuyor.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Eylül 2013, 16:23   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bingöl Cezaevi'nden toplu firar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
bingöl, cezaevinden, firar, toplu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4 mahkum Karamürsel Cezaevi'nden firar etti PassioN Haber Arşivi 0 25 Haziran 2012 20:46
Silivri Cezaevi'nden 658 tahliye PassioN Haber Arşivi 0 16 Nisan 2012 23:35