IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2013, 13:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Firar eden PKK'lılar yakalandı




Bingöl Cezaevi'nden dün firar eden 18 PKK'lı Bingöl merkez Ortaçanak Köyü kırsalında yakalandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve kazdıkları tünelden firar eden 18 kişi, Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı.

BAŞARILI BİR OPERASYON

İçişleri Bakanı Muammer Güler, dün Bingöl Cezaevi'nden firar eden 18 tutuklu ve hükümlünün yakalanmasına ilişkin, "Kaçışın akabinde, 24 saatlik sürede yakalanmış olmalarını başarılı bir operasyon olarak değerlendiriyorum"dedi.
Güler, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapanış toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Dün Bingöl M Tipi Cezaevi'nden 14'ü tutuklu 4'ü hükümlü bölücü terör örgütü mensubu 18 kişinin kaçtığının vardiya değişimi sırasındaki sayımda belirlendiğini anımsatan Güler, olayın hemen ardından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Valiliğin de dahil olduğu geniş çaplı bir inceleme başlatıldığını anlattı.
-"Birtakım desteklerle, işbirliğiyle yapılmış olma ihtimali vardır
"Firarilerin yakalandıkları yere kadar yürüyerek mi gittikleri yönündeki soruya da Güler, şu yanıtı verdi:
"Oraya nasıl ulaştıkları konusunu değerlendireceğiz. Nerede elbise değişikliği yapıldı, nerede araçlarla değiştirildi. İçeriden dışarıdan buna kim destek oldu? Mutlaka bunun birtakım desteklerle, işbirliğiyle yapılmış olma ihtimali vardır. Çünkü 2 yıl boyunca hangi aletlerle o kadar toprak nereye götürüldü gibi birtakım soruşturmalar var. Adalet Bakanlığımız cezaevi içindeki tedbirler yönünü araştıracak. Cezaevinin iç güvenliğini Adalet Bakanlığı sağlıyor. Dış koruması Jandarma Genel Komutanlığının uhdesinde. Biz de o yönden mülkiye ve Jandarma Genel Komutanlığı müfettişleriyle olayı araştırıyoruz."

İHA’LAR TAKİP ETTİ

Kaçan PKK’lıların kırsal alanlarda daha önce nerelerde faaliyet gösterdikleri detaylı incelenerek, iyi bildikleri bu bölgelere gidebilecekleri değerlendirildi. Jandarma ekipleri, PKK’lıların daha önce kırsal alanda barındıkları yerleri tek tek tespit edince, İnsansız Hava Aracı (İHA) devreye sokuldu. İHA’lar firari PKK’lıların izlerini sürerken, Kobra tipi taarruz helikopterleri gözetleme uçuşu gerçekleştirdi.
Belirlenen alanlara Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timler, firari PKK’lıların izini saatlerce sürdü. İHA’lar PKK’lıları izine kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Mergimir Dağı’nda bulunan Ortaçanak Köyü yakınlarındaki Karacehennem Ormanları’nda tespit etti. PKK’lıların bulunduğu alanların çevresi gece yarısı devreye sokulan Süper Kobra helikopterler tarafından bombalayarak, hareket alanları kısıtlandı.

SABAH SAATLERİNDE OPERASYON YAPILDI

Sık ormanlık alana sahip bölgede Jandarma Özel Harekat Timleri sürdürdüğü operasyonda bugün saat 09.30 sıralarında düzenlediği operasyonda Ozan Alpkaya dışındaki 17 PKK’lıyı yakaladı. Üzerlerinde silah bulunmayan ve güvenlik güçlerine karşı koyamadıkları belirtilen 17 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Jandarma timleri kaçan diğer PKK’lı Ozan Alpkaya da bölgede yaklaşık 1 saat süren bir operasyon sonunda yakaladı. Yakalanan PKK’lılar Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi.
Bingöl’de kaçan PKK’lıların izi kırsal alanda sürdüğü sırada kent merkezinde de gece boyunca çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kentin giriş ve çıkışları tutularak, tüm araçlar didik didik arandı.

PKK’NIN BARINMA ALANLARI BULUNUYOR

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar eden 18 PKK’lının yürüyerek, Karacahennem Ormanları bölgesine gittikleri belirtildi. Firarilerin gittikleri Karacehennem Ormanları’nda PKK’lıların sığınakları bulunduğu sık ağaçlıktan oluştuğu belirtildi.

1 KAYIP PKK'LI MUAMMASI

Sık ormanlık alana sahip bölgede Jandarma Özel Harekat Timleri sürdürdüğü operasyonda bugün saat 09.30 sıralarında düzenlediği operasyonda 17 PKK’lıyı yakaladı. Üzerlerinde silah bulunmayan ve güvenlik güçlerine karşı koyamadıkları belirtilen 17 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Yakalanan PKK’lılar Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Jandarma timlerinin kaçan diğer PKK'lıyı da bölgede yaklaşık 1 saat süren bir operasyon sonunda yakaladığı iddia edildi. Ancak İçişleri Bakanı Muammer Güler, kayıp PKK'lının arandığını, firari PKK'lının isminin Ekrem Taş olduğunu söyledi.
Bingöl’de kaçan PKK’lıların izi kırsal alanda sürdüğü sırada kent merkezinde de gece boyunca çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kentin giriş ve çıkışları tutularak, tüm araçlar didik didik arandı.

FİRARİ PKK'LILARIN YÜKSEK GÜVENLİKLİ CEZAEVİNE KONULACAĞI İDDİA EDİLDİ

Bingöl Cezaevi’nden tünel kazarak kaçan ve sakladıkları yerde yakalanan 18 PKK’lı mahkumun Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne konulacağı iddia edildi. Daha önce de Diyarbakır’dan mahkumların getirildiği cezaevinde, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla çalışma başlatıldı. Bakanlığın talimatıyla Tekirdağ’a gelecek mahkumlar 2 ve 3 kişilik koğuşlara konulacağı iddia edildi.
Yaklaşık 400 kişinin kaldığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde F 1 bölümünde örgütsel suçlardan, F 2 bölümünde ise çete suçlarından tutuklu ve hükümlüler yer alıyor. Cezaevinde bir dönem de Ergenekon tutukluları kalmıştı.
Öte yandan, Diyarbakır Cezaevi’nden 300 mahkum Mart 2013’te Tekirdağ F Tipi kampüsü içerisinde yer alan 5 bin kişilik kapalı cezaevine uçakla nakledilmişti.

SAYIMDA ORTAYA ÇIKMIŞTI

Bingöl-Muş karayolunun 12’nci kilometresindeki Kaleönü Mahallesi’nde bulunan M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda kalan 18 PKK’lının firar ettiği dün sabahki sayımda ortaya çıktı.
Aralarında örgütün dağ kadrosunda bulunan, güvenlik görevlilerinin şehit edildiği saldırıları yapan ve çatışmalarda yakalananların da yer aldığı 14’ü hükümlü, 4’ü tutuklu 18 PKK’lının sabah koğuşlarında olmadığı tespit edilince geniş çaplı arama yapıldı.

TÜNELİ BİR YILDA KAZMIŞLAR

PKK’lıların tünel kazarken çıkardıkları topraklar ile tünel kazılırken kullanılan kazma ya da kürek de bulunmadığı belirtildi.
Bu konuda cezaevi içinde de arama başlatılırken, PKK’lıların tüneli yaklaşık 1 yılda kazdıkları sanılıyor. Firari PKK’lıların cezaevi içinden de yardım alabileceği ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, bu konuyu da araştırıyor.
PKK’lıların cezaevi dışına çıktıktan sonra bölgede kendilerini bekleyen bazı kişilerin yardım alıp, üzerlerindeki elbiseleri de değiştirmiş olabileceği belirtildi. Firar eden hükümlü ve tutukluların, son dönemlerde kendilerini ziyarete gelen kişilerin de yakın takibe alındığı bildirildi.

KAÇAN PKK'LILARIN İSİMLERİ
Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar adan 18 PKK’lı şunlar: Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
eden, firar, pkklılar, yakalandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kediye İşkence Eden Cani Yakalandı Violent Haber Arşivi 0 21 Haziran 2012 09:55
6 askeri şehit eden PKK'lılar yakalandı Lucifer Haber Arşivi 0 21 Eylül 2010 19:24