IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2013, 09:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boşuna yattığı 34 ay için kaç lira tazminat aldı?




İzmir'de 7 yıl önce, Tolga Özserbest'i oturduğu apartmanın girişinde bıçaklayarak öldürdüğü ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan ve 34 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Oktay Konaksever'in açtığı tazminat davası sonuçlandı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Konaksever, acılı anne Sarısoy’a sarılıp, "Sizin oğlunuz olabilir miyim?" diye sordu. Anne Hülya Sarısoy da olayın başından beri oğlunu öldürmediğine inandığı Oktay Konaksever’e, "Bundan böyle sen benim oğlumsun. Bugünden itibaren yeni bir oğlum oldu. İlk duruşmadan itibaren Oktay’ın suçsuz olduğuna inandım. Gerçek katillerin bulunmasını istedim ama beni de dinlemediler" diyerek gözyaşı döktü. Oktay Konaksever, cezaevinden çıktıktan kısa bir süre sonra, sevdiği genç kızla evlendi, bir çocukları oldu.
TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Konaksever’in avukatı Yalçın Yılmaz beraat kararının ardından, "Mahkemeye ’Pardon’ filminin gerçek olacağını, müvekilimin suçsuz olduğunu söyledim. Ama mahkemeyi buna bir türlü inandıramadım.
Savcı, benim delillerim karşısında son 5 duruşmada tahliye, ardından en son duruşmada beraat istedi. Gerçek katil bugüne kadar yakalanabilirdi. Geç de olsa müvekilimin suçsuz olduğu ortaya çıktı. ’Pardon’, böyle kalmayacak. Müvekkilimin özgürlüğünden çalınan 34 ayı için 600 bin lira tazminat istemiyle Maliye Hazinesi’ne dava açtım" dedi.
MAHKEME 56 BİN LİRA VERDİ
İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kısa süre önce görülen tazminat davasına Oktay Konaksever’in avukatı Yalçın Yılmaz ile hazine avukatı katıldı.
Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, Oktay Konaksever’e yasal faizi hariç 40 bin lirası manevi, 16 bin lirası maddi toplam 56 bin lira tazminat ödenmesine karar verip, davayı bitirdi.
Oktay Konaksever’in avukatı Yalçın Yılmaz, verilen tazminatın, müvekkilinin hayatından çalınan 34 aylık özgürlüğüne karşı çok az olduğunu söyledi. Yılmaz, şunları söyledi:
'KARARI TEMYİZ EDECEĞİM'
"Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmaz. Önce toplum karşısında katil damgasını vur, 34 ay sonra ’pardon’ deyip beraat kararı ver. Müvekkilimin ne acılar çektiğini bir o bir de ben bilirim. Hiç alışık olmadığı bir ortamda, 34 ay boyunca kaldı. Psikolojisi bozuldu. Gençliği çalındı. Evlendiği eşini isteyince, ilk önce katil diye babası vermedi. Ancak, beraat edince verdi. Aynı parayı biz kararı verenlere verelim, aynı esareti kendileri yaşayabilir mi? Kararı temyiz edeceğim. Ardından da Anayasa Mahkemesi’ne ve AİHM’e taşıyacağım."
Oktay Konaksever, 34 ay boyunca katil damgasıyla yaşadığını belirtirken, tazminat kararının ardından DHA muhabirine şunları anlattı:
'ÇALINAN GÜNLERİMİN BEDELİ BU DEĞİL'
"Ben masum olduğumu biliyordum ama bunu kimseye anlatamıyordum. Çok kötü durumlarda kaldım. Geceleri hep geleceğimin ne kadar kötü olduğunu düşündüm. Cinayetin gerçek faillerinin yakalanması ve suçsuzluğumun anlaşılması için dua ettim. Allah düşmanımı oraya düşürmesin. Adaletin elbet bir gün tecelli edeceğine inandım. O gün de geldi. Ama yüreğim hala buruk. Çünkü asıl katiller dışarıda dolaşıyor. Onlar yakalanmadıkça ben de rahat uyuyamayacağım. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu? Deliller toplanmadan bir insana nasıl katil damgası vurursunuz. Polis, dosyayı kapatmak için suçu benim üzerime yıktı. Benim hayatım mahvoldu. Verilen tazminat benim çalınan yıllarımı geri getirecem mi? Katil damgasını alnımdan kim silecek? Çalınan günlerimin bedeli bu değil."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
34, aldı, ay, boşuna, icin, kac, lira, tazminat, yattığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yanlış tedaviye 130 bin lira tazminat Lucifer Haber Arşivi 0 24 Haziran 2010 15:31
Hrant Dink'e hakarete 2 bin lira tazminat Juventus Haber Arşivi 0 07 Kasım 2009 10:33