IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2013, 11:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni yasama yılı ilklerle açılacak




Yeni yasama yılı ilklerle açılıyor. Cumhurbaşkanı Gül'ü Meclis'e gelişinde ilk kez bir kadın TBMM Başkanvekili karşılayacak. İlk kez bir milletvekili, seçimlerin ardından 2 yıl sonra yemin ederek görevine başlayacak.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

24. Dönem, 4. Yasama yılı bugün saat 15.00'te açılıyor. Açılış için Meclis'e gelecek olan Cumhurbaşkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ü bugün [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı karşılayacak. Bahçekapılı, Gül'ün tören kıtasını selamlamasından Genel Kurul salonuna girişine ve konuşmasını tamamlamasına kadar yanında bulunacak.
Cumhurbaşkanı daha önce en yaşlı Başkanvekili tarafından karşılanırken, ilk kez Başkanvekilliği görevine yeni seçilen kadın başkanvekili Bahçekapılı eşlik edecek. Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı'nın karşılanması ile genel kurul çalışmaları konusunda Kanunlar ve Kararlar Başkanlığından brifing aldı. Karşılama provası yaptı.
Bahçekapılı, hurriyet.com.tr'ye Meclis Başkanlık makamından kendisine bu görev bildirildiğinde yaşadığı duyguları şu sözlerle anlattı: "Çok heyecanlandım, büyük bir onur duydum."
Başkanvekili olarak Genel Kurulu yönetecek olan Bahçekapılı, "Yeni dönemin karşılıklı, hoşgörü ortamında, her türlü düşüncenin ifade edilebildiği bir yasama yılı geçirilmesini diliyorum. Bütün kalbimle bunun olacağına da inanıyorum" dedi.


HABERAL YEMİN EDECEK
Ergenekon Davası'nda tutuklu olarak yargılandığı için yemin edemeyen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, bugün Meclis'in açılmasıyla 2 yıl 3 ay sonra milletvekili yemini edecek.
CHP Lideri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yeni yasama döneminin başlaması öncesi bugün ilk olarak Ankara Sincan Cezaevinde bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ile MHP Milletvekili Engin Alan'ı ziyaret edecek.

AYGÜN'ÜN DURUMU NE OLACAK?
CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün de Ergenekon Davasında tutuksuz yargılandığı için diğer vekillerle birlikte yemin edebilmişti. Ama Mahkeme, Ağustos ayında aldığı kararla Aygün'e 13 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ancak Aygün de Haberal gibi, davayla ilgili Yargıtay süreci tamamlanıncaya kadar milletvekilliği görevine devam edecek.
Eğer Yargıtay, alt mahkemenin her iki isme de verdiği hapis cezasını onarsa; her ikisi de milletvekili olup olmamalarına bakılmaksınız, cezaevine konulacak.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açılacak, ilklerle, yasama, yeni, yılı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yasama Yılı Kur'an Tilavetiyle Başladı.. Düş Haber Arşivi 0 22 Eylül 2011 02:55
Yeni yasama yılı 1 Ekim'de başlayacak Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 14:21