IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2013, 11:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'ye tarihi davet




Resmi kalkınma yardımlarındaki artışı ile rekor kıran Türkiye ‘Zenginler Kulübü' olarak bilinen OECD DAC üyeliğine davet edildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı ziyaret eden OECD Kalkınma Yardımları Komitesi (DAC) Başkanı Eric Solheim, Türkiye'nin DAC' a üye olmasını teklif etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, OECD DAC Başkanı Eric Solheim'i Başbakanlık'ta kabul ederek görüştü. OECD DAC Başkanlığı'na yeni seçilen Eric Solheim, Türkiye'nin DAC'a üye olması konusunda talebi yeniden iletti. Edinilen bilgilere göre görüşme sırasında Solheim, Türkiye'nin DAC'a neden üye olmasını istediklerini anlattı. Solheim, Türkiye'nin çok hızlı gelişmekte olan bir ülke olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle son dönemde Türkiye önemli gelişmeler kaydetti. Afrika ve özellikle Somali'deki yardımlarınız dikkat çekiyor. Türkiye'nin dünyanın her yerinde etkin güç. Türkiye, OECD'nin önemli bir üyesi ama DAC'a üye değil. DAC'a üye olmanızı ve parçamız olmanızı istiyoruz" dedi

"GÜVENLİ DEĞİL DEDİLER, ERDOĞAN GİTTİ"

OECD DAC Başkanı Eric Solheim'in görüşmede Türkiye'nin Somali'de yaptıklarını takdirle karşıladıklarını belirterek, "Ben ilk seçildiğimde Somali'ye gitmek istedim. Bana ‘Somali güvenli değil, sakın gitmeyin' dediler. Ben de onlara "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan neredeyse bütün bakanlarını alarak Somali'yi ziyaret etti” cevabını verdim. Türk Hava Yolları'nın Somali uçuşlarını başlatması önemli bir adımdır. Bu konularda çok cesursunuz. Somali'de yaptıklarınız diğer DAC üyesi ülkelere örnek olabilir. DAC Yönetim Kurulunda olmanız bu açılardan çok iyi olacaktır." dedi.

BOZDAĞ: YARDIMLARIMIZ SÜRECEK

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise görüşmede OECD DAC üyeliği davetinden dolayı Solheim'e teşekkür etti. DAC üyeliği teklifinin değerlendirileceğini belirten Bozdağ, "Türkiye'nin insani yardımları artarak devam edecektir. Somali başta olmak üzere yaptığımız destekler önemlidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılındaki Somali ziyarete dünyanın dikkatini Somali'ye çekmiştir. "dedi. Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın Somali ziyaretinin ardından "Yozgat'a gider gibi Somali'ye gideceksin” talimatı verdiğini hatırlatarak, "İki ayda bir Yozgat'a gider gibi Somali'yi ziyaret ediyorum” dedi.

RESMİ KALKINMA YARDIMLARINDA REKOR

Türkiye, son yıllarda Somali başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki muhtaç insanlara yaptığı resmi kalkınma yardımlarındaki rekor artış ile dikkat çekiyor.
Türkiye resmi kalkınma yardımlarını Bozdağ'a bağlı olan TIKA koordine ediyor.

Türkiye'nin ısrarla üye olmaya davet edildiği OECD DAC verilerine göre 2012 yılındaki resmi kalkınma yardımları yüzde 99 artış ile 2 milyar 532 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Türkiye 2002 yılında sadece 86 milyon dolar resmi kalkınma yardımında bulunurken, 2011 yılında 1.3 milyar dolar, 2012 yılında ise 2.5 milyar dolar resmi kalkınma yardımında bulundu. Türkiye resmi kalkınma yardımlarını 2012 yılında rekor düzeyde artırırken, büyük ülkeler ise resmi kalkınma yardımlarını azalttı. OECD verisine göre, 2011'de yüzde 2 azalan OECD üye ülkelerinin yaptığı resmi kalkınma yardımları, 2012 yılında yüzde 4 azaldı.
Son yapılan BM Genel Kurulu toplantılarında Türkiye'nin insani yardımlarında rekor artış nedeniyle 2016 Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin İstanbul'da yapılması kararı alındı.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davet, tarihi, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık