IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2013, 19:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
O müezzin ikinci kez tayin oldu




Gezi olayları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin müezzini Fuat Yıldırım'ın bir kez daha tayini çıktı. Yıldırım'ın Dolmabahçe'deki camiden Kayabaşı Camii'ne gönderildiği 21 Eylül'de ortaya çıkmıştı. Aradan bir ay bile geçmeden Yıldırım, ikinci kez başka camide görevlendirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, müezzinle konuştuğunu belirterek, Yıldırım'ın kendisine ''Çok ağır bedel ödedim, ödüyorum ve anlaşılıyor ki ödemeye devam da edeceğim. Ancak vicdanım rahat'' dediğini aktardı.



Gezi olayları sırasında göstericilerin müezzin olarak görev yaptığı Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne sığınmalarına izin veren, göstericilerin camide içki içtiği iddiası karşısında "görmediğini" söyleyen Fuat Yıldırım hakkında soruşturma açılmıştı. Müezzin Yıldırım, soruşturma çerçevesinde 20 yıldır görev yaptığı camiden Başakşehir'in Kayabaşı Köyü'ne tayin edilmişti. Müezzin Yıldırım, aradan bir ay bile geçmeden yine tayin edildi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, müezzinin bu kez "geçici olarak" Galata'daki Arap Camii'ne atandığını söyledi.

"GEREKÇE: CAN GÜVENLİĞİ"

Türkkan, Müezzin Yıldırım'ın bu ikinci atamasının nedeninin ise "can güvenliği" olduğunu vurgulayarak, "Müezzine hakkındaki soruşturma bitene kadar can güvenliği nedeniyle Arap Camisine tayin edildiği bildirilmiş" dedi.
Ancak müezzinin "geçici" olarak açıklanan bu tayininin "kalıcı da olabileceğini" de iddia eden Lütfü Türkkan, "Müezzin Fuat Yıldırım'ın altı aylık bu 'geçici' görevlendirmesi, kalıcı mı geçici mi göreceğiz" dedi.

"TBMM'YE TAŞIYACAĞIM..."

Türkkan, müezzinin iki ay içinde ikinci kez farklı camiye görevlendirilmesi konusunu da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye taşıyacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, müezzin Yıldırım'ın hakkındaki soruşturmanın "selameti açısından" Kayabaşı Köyü'ne tayin edildiğini açıklamıştı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MÜEZZİN FUAT YILDIRIM: VİCDANIM RAHAT. BEDEL ÖDEDİM, YİNE ÖDERİM...

Gezi olayları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin müezzini Fuat Yıldırım'ın ikinci kez tayininin çıkmasına CHP'den de tepki geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e çağrıda bulunarak, "Bir söz vardır; Et kokarsa tuzlanır, ya tuz kokarsa? Tuz kokuyor. Sayın Diyanet İşleri Başkanı, lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve gereğini yapın. En az Fuat Hoca kadar vicdanlı olun" dedi.

MÜEZZİN YILDIRIM: ÇOK AĞIR BEDEL ÖDEDİM. AMA VİCDANIM RAHAT
Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Fuat Yıldırım ile karşılaştığını ve sohbet etme imkanı bulduğunu belirterek, müezzinin yaşadıklarına ilişkin kendisine şu yorumu yaptığını aktardı:
"Çok ağır bedel ödedim, ödüyorum ve anlaşılıyor ki ödemeye devam da edeceğim. Ancak Türk siyaseti benim yaşadıklarımı ancak 10 yıl sonra anlayacak. Herşeyin bu kadar kirlendiğini bilmiyordum. Bunun bedelini ödedim. Ancak vicdanım rahat..."

"MÜEZZİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ..."

Tekin, CHP olarak müezzin Fuat Yıldırım'a sahip çıkmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, "Din sadece Hac'a gitmek değildir. Vicdanlı olmak gerekir. En az Fuat Hoca kadar vicdanlı olmak gerekir. Fuat Hoca yalnız değil. Kendisine de söyledim; Türkiye'nin vicdanında yer ettiğini söyledim" dedi.





 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ikinci, kez, müezzin, oldu, tayin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Messenger, Facebook'ta ikinci oldu! Slipknot Facebook Haberleri 0 14 Kasım 2010 14:26