IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2013, 17:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trafik borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Ekim




Kasım 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezalarını indirimli ve taksitli ödemek isteyen tüketiciler için başvuru süresi 31 Ekim'de sona erecek.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Vergi Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, tüketicilerin 31 Ekim'de sona erecek indirim ve taksit imkanından yararlanabilmeleri için Borç Bilgilendirme Servisi'nden borcunu sorgulatması gerekiyor.

Emniyet Müdürlüğü'nün kesmiş olduğu trafik para cezaları (TPC) kasım 2011 tarihine kadar ceza tutanaklarının birer nüshası plaka numaralarına göre ilgili illere gönderiliyor ve oradaki vergi dairesince sisteme girilerek cezalar araç devrederken, muayeneye giderken ya da ehliyet geri alınırken mükellefin karşısına çıkıyordu.

Kasım 2011 öncesi dönemlere ait TPC'ler ekim ayının başı itibariyle sisteme girildi. Bu kapsamda yaklaşık 1 milyon TPC'nin elle sisteme girişi yapıldı. Bu girişlerin bir kısmı mükellef tarafından ödendiği için sorun oluşturmazken, bir diğer kısmı da mükellefler tarafından ekim 2013 öncesinde sistem üzerinden doğrudan ya da borcu yoktur kağıdı alınmak üzere sorgulanmasına rağmen hiçbir borç gözükmediği halde ekim başı itibariyle sisteme yeni girilmiş eski trafik para cezalarından ötürü artık borçlu gözüküyor.

Mükelleflerin trafik para cezaları için aftan yararlanabilmeleri ve 3 taksitte ödeyebilmeleri için en son müracaat 31 Ekim Perşembe günü. 2011 öncesi cezaları için indirim ve taksit imkanından yararlanmak isteyen mükelleflerin, trafik ve idari para cezası olup olmadıklarını internet vergi dairesi üzerindeki "BORÇ BİLGİLENDİRME SERVİSİ" üzerinden, Apple store veya android market üzerinden indireceği borç bilgilendirme servisi uygulamasından ya da 34 plakalı araçlar için yeni hizmete giren " (216) 613 2000" numaralı Nakil Vasıtaları Erişim Noktası'nı arayarak öğrenebilecek

Mükellefler ister internet vergi dairesi üzerinden, isterse TPC'ler için kendilerine en yakın nakil tahsilat şubelerinden birine idari para cezaları için de en yakın veraset dairesine giderek kendileri için hazırlanmış başvuru formunu vermek suretiyle 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezaları için indirimli ceza ve taksit imkanından yararlanabiliyor.



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
31, borcu, dikkat, ekim, gÜn, olanlar, son, trafik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düz Saçlı Olanlar Dikkat! oneofgirl Saç Modelleri ve Bakımı 0 13 Ağustos 2013 15:42
Elektrik Borcu olanlar Chelt Haber Arşivi 0 29 Mart 2011 18:16
Öyle İnsanlar Var ki... [Destek Olanlar/Köstek Olanlar/Etkisiz Eleman Olanlar] Hayal IF Ekstra 1 16 Ekim 2010 15:55
Webcam'i olanlar dikkat Hayal Haber Arşivi 6 20 Nisan 2010 17:06
Çocuğu olanlar dikkat! Sükût Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Mayıs 2008 11:14