IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2013, 16:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama NSA'e geri adım atma emri verecek




ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) eski çalışanı Edward Snowden’ın dünya basınına sızdırdığı belgelerin yarattığı diplomatik depremlerin yarattığı hasarı azaltmayı hedefleyen Başkan Barack Obama’nın NSA’e müttefik ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına yönelik dinleme programlarını sonlandırma emri vermeyi planladığı bildirildi. ABD'li yetkililer Başkan'ın bu yaza kadar "devlet liderleri koleksiyonu"nu bilmediğini de söyledi.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Beyaz Saray’ın konuyla ilgili planı California’nın Demokrat Senatörü Dianne Fienstein’a aktardığı öğrenildi.
Aynı zamanda Senato İstihbarat Komitesi’nin başkanı olan Feinstein, dün yaptığı açıklamada, "Ben [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nin dost başkanların ve başbakanların telefon görüşmelerini ya da e-postalarını toplaması gerektiğini düşünmüyorum" dedi.
Geçmişte ABD yönetiminin izleme politikalarını güçlü bir dille savunan Feinstein bu kez, komitenin "tüm istihbarat toplama programlarıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirmeye" gideceğini belirtti.
Beyaz Saray ise dost ülkelerin liderlerinin izlenmesi programıyla ilgili henüz kesin bir karar verilmediğini açıkladı. Ancak bu konunun değerlendirilmesi bile ABD’nin en kontrolsüz kurumu olan NSA için önemli bir değişim olarak değerlendiriliyor.


OBAMA'NIN HABERİ YOKMUŞ
Öte yandan Başkan Obama’nın geçtiğimiz yaz, PRISM skandalı patlayana kadar NSA’in istihbarat toplama çalışmalarının kapsamı konusunda bilgi sahibi olmadığı öne sürüldü. Washington Post’un haberine göre, bu programların bazıları Snowden’ın sızdırdığı belgelerle ortaya çıkınca Obama’yı en çok şaşırtan "devlet liderleri koleksiyonu" oldu.

Yetkililer söz konusu programın 2002 yılında başladığını ancak Obama’nın program kapsamında ABD’nin müttefiklerinin de hedef alındığını hiç bilmediğini, sadece “hasım ülkelerin” liderlerinin dinlendiğini sandığını söyledi.
Adlarının açıklanmasını istemeyen yetkililer, Obama’nın programın kapsamının daraltılmasını emrettiğini ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’i arayarak “Seni şu an dinlemiyoruz” dediğini bununla birlikte konu hakkında daha önce bilgilendirilmemiş olduğu için de kızmadığını söyledi.
Obama yönetiminden üst düzey bir yetkili, “Onların işi politika yapıcılar için mümkün olduğunca çok bilgi toplayabilmek. Böyle durumlarda genelde tam ters bir tepkiyle karşılaşırlar; ‘Neden bilmiyoruz’ diye. Bu onlar için yeni bir tepki” diye konuştu.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adım, atma, emri, geri, nsae, obama, verecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google’dan geri adım hayLaz Google 0 10 Eylül 2013 01:49
AK Parti'den geri adım Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Mart 2012 14:43
Obama cami konusunda geri adım attı Feronia Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2010 15:05