IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2013, 21:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Poliste çifte sevinç




Ankara Valiliği’nin 'polis sendikası yasalara aykırı kurulmuştur, kapatılmalıdır' istemiyle açtığı davada mahkeme, sendikadan yana durdu.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 9.İş Mahkemesi, bugün polislere sendika yolunu kapatan yasa hükmünün Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ne gitme kararı aldı. Antalya İdare Mahkemesi ise sendikaya üye olduğu için polislikten atılan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer’in ‘meslekten men’ cezasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ankara Valiliği’ne verilen 9 Kasım 2012 tarihli kuruluş dilekçesiyle resmen tüzel kişiliğe kavuştuklarını ilan eden Emniyet- Sen hakkında Ankara Valiliği 5 Mayıs’ta kapatılmaları için dava açmıştı. Ankara 9.İş Mahkemesi bugünkü duruşmada, "Polislerin sendika kurmasına engel olarak gösterilen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 15.maddesi j fıkrasının Anayasa’nın 5, 10, 13 ve 51. maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine sevk edilmesine” hükmetti.

“SENDİKAYA ÜYE DİYE MESLEKTEN ATILAMAZ”
9. İş Mahkemesi’nin bu kararından önce Emniyet-Sen için ilk iyi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Antalya’dan geldi. Antalya İdare Mahkemeleri, 28 Ekim duruşmasında Sendika Genel Başkanı Faruk Sezer hakkında verilen ‘meslekten men cezasının’ yürütmesinin durdurulması kararı aldı.
Başkan Faruk Sezer, iki ayrı mahkeme kararıyla Emniyet-Sen’in varlığının daha da güçlendiğini belirterek, “Emniyet Genel Müdürlüğü, sendika kurdukları gerekçesiyle 6 kurucuyu meslekten attı. Ankara Valiliği de sendikanın kapatılması için dava açtı. Antalya İdare Mahkemelerinin benimle ilgili verdiği bu karar, dava açan diğer arkadaşlar için de emsal olacaktır” dedi.
Sezer, bugün 9.İş Mahkemesi’nin konuyu hiç bilirkişiye götürmeden, doğrudan Anayasa’ya aykırılıktan Anayasa Mahkemesi’ne taşıma kararı aldığına dikkat çekerek, “Daha önce Sivil Memurlar Sendikası Sime-Sen’in kapatılması için açılan davada, mahkeme bilirkişi raporu doğrultusunda 4688 sayılı yasanın 15/g maddesini Anayasa’ya aykırılıktan Anayasa Mahkemesi’ne taşımıştı. Yüce mahkeme de bu hükmün Anayasa’ya aykırı olduğuna karar vermişti. Şimdi ise 9. İş Mahkemesi doğrudan Mahkemeye gitme kararı aldı. Yasa gereği Anayasa Mahkemesi’nin en geç 5 ay içinde konuyu karara bağlaması gerekiyor” diye konuştu.
Sezer, Anayasa Mahkemesi’nin söz konusu hükmü iptal etmesi halinde önlerindeki son engelin de kalkacağını belirtirken, “Emniyet Genel Müdürlüğü, sendika kurucusu altı kişiyi sorgusuz sualsiz attı. Bu bile 250 bin polisin hakkının, hukukunun savunulması için Emniyet-Sen’e ne kadar ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Üye sayımız 11 bin 500’ü aştı. Bu mahkeme kararlarından sonra ise başvurularda hızlı bir artış bekliyoruz. Daha bugünden telefonlarımız kilitlendi” dedi.


AB RAPORUNA DA GİRDİ!
Bazı kamu görevlilerinin sendika kurmaları ve sendikalara katılmalarını yasaklayan yasa maddesi, 2013 Türkiye AB İlerleme Raporu'nda da yer aldı. Raporda, " Kamu görevlilerinin grev hakkına ilişkin genel mahrumiyet ile meslek veya işyeri düzeyinde sendika kurma yasağı devam etmiştir. Anayasa Mahkemesi, askeri kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin sendika kurmalarını ve sendikalara katılmalarını yasaklayan hükmü iptal etmesine rağmen, çoğu kategorideki kamu görevlileri halen örgütlenme hakkından mahrumdur. Söz konusu kişilerin sendika kurma çabaları, idari veya hukuki eylemlerle engellenmiştir. Sendika kurmak için polis memurlarının yaptığı başvuru reddedilmiş; bunu organize eden polis memurları ise “itaatsizlik” ve “mesleğin küçük düşürülmesi” sebep gösterilerek meslekten ihraç edilmişlerdir" denildi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cifte, poliste, sevinc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gezi ikramiyesine poliste isyan Estela Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2013 12:08
Gezi ikramiyesi’ne poliste isyan SeckiN Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2013 11:20
İntihar eden poliste çıkan liste Lucifer Haber Arşivi 0 16 Şubat 2010 17:02
Poliste Nevruz alarmı Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 02:24