IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2013, 10:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
34 milyon aboneyi ilgilendiriyor




Tüketici Hakem Heyeti, EPDK'nın bir aboneye, 60 TL kayıp-kaçak bedeli ödemesini kararlaştırdı. Karar emsal omuşturursa 2 milyar TL ödeme gündeme gelecek.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başakşehir Tüketici Hakem Heyeti, milyonlarca abonenin büyük tepkisini çeken elektrikte kayıp kaçakta ilgili sektörde bomba gibi düşen bir karar aldı. Heyet, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) bir aboneye, 60 TL kayıp-kaçak bedeli ödemesini kararlaştırdı.

Kurum, ödemeyi yaptı. Elektrikte kayıp-kaçak bedeliyle ilgili tartışmalar ve bu konuda açılan davalar her gün yeni bir boyut kazanıyor. Kayıp-kaçakla ilgili gündeme gelen son kararla birlikte fatura bu kez, mevzuatın sahibi olan EPDK'ya kesildi.

Haberturk gazetesinden Olcay Aydilek'in haberine göre; İstanbul'da yaşayan bir vatandaş, elektrik faturası üzerinden tahsil edilen kayıp-kaçakla ilgili olarak Başakşehir Tüketici Hakem Heyeti'ne hizmet aldığı dağıtım şirketi aleyhine başvuru yaptı. Heyet, dağıtım şirketinin EPDK'nın mevzuatını uyguladığını belirterek talebi reddetti.


EPDK ALEYHİNE KARAR

Abone, bu karar üzerine yeni bir başvuru yaptı. Bu kez, EPDK'yı ve Kurum'un mevzuatını, şikayetine ve istemine gerekçe gösterdi. Hakem heyeti, talebi ve iddiaları inceledi.

Heyet, EPDK'ya, 'mevzuatı sen çıkardın. Vatandaşa, şikayete konu faturadaki kayıp-kaçak bedelini öde' yönünde kritik bir karar aldı.


60 TL'Yİ ÖDEDİ

Bu karar, elektrikte kayıp-kaçak uygulamasında bir ilk olarak yerini aldı. Hakem heyetlerinden daha önce elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp-kaçak bedelini ödemesi yönünde kararlar çıkmıştı.

EPDK, Tüketici Hakem Heyeti'nin işaret ettiği biçimde şikayetçi aboneye 60 TL'lik (şikayete konu faturadaki) kayıp-kaçak bedelini ödedi. EPDK, zaman yitirmeden yargı sürecini işletti. Kararın iptali istemiyle 'Bakırköy Tüketici Mahkemesi'nde dava açtı. EPDK ve sektörde büyük yankı uyandıran kararın davası, şubat ayında görüşülecek.


EMSAL OLURSA 2 MİLYAR TL ÖDEME GÜNDEME GELECEK

Başakşehir Tüketici Hakem Heyeti kararının 'emsal' oluşturması halinde EPDK'nın 34 milyon elektrik abonesine ayrı ayrı kayıp-kaçak bedeli ödemesi gündeme gelebilir. Kayıp-kaçak bedeli tutarları aboneye göre değişiyor. Her bir aboneye ortalama 50-55 TL ödenmesi halinde ödenecek tutar 2 milyar TL'ye yaklaşıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
34, aboneyi, ilgilendiriyor, milyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu haber binlerce emekliyi ilgilendiriyor Zen Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2013 16:49