IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2013, 22:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Binlerce öğrenci şokta!




e-okul bilgilerinin internete sızdırılmasıyla ilgili skandalda ikinci perde yaşanıyor. Olayın ardından internet linkleri kapatılırken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın emriyle idari soruşturma açıldı. Ancak geçen ay kişisel bilgilerin ikinci kez internete sızdırıldığının ortaya çıktı ve Özel Okullar Birliği savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlattı.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİRLER

Öğrencilerin TC kimlik numaralarından ev telefonlarına, okul numaralarına ve anne-baba isimlerine kadar her türlü kişisel bilgilerinin internete sızdırıldığı skandalda ikinci perde geçen hafta yaşandı. Skandalla ilgili Bilgi İşlem Grup Başkanlığı'nın aldığı tüm önlemlere rağmen, aralarında Türkiye'nin gözde kolejlerinin de yer aldığı binlerce öğrencinin e-okul bilgilerinin ikinci kez internete sızdığı anlaşıldı. Türkiye Özel Okullar Birliği avukatları Tunç Karamustafaoğlu aracılığıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu. Skandalın ilk ortaya çıktığı ağustos ayında "Veri güvenliği sağlanmadığı sürece sizinle öğrenci bilgilerimizi paylaşmayacağız" diyen Özel Okullar Birliği, kişisel bilgilerin ikinci kez internette paylaşılmasının tedbir alınmadığı anlamına geldiğini bildirdi. E-okul sistemindeki güvenlik zaafiyetiyle ilgili dosyaya Özel Alman Lisesi, Özel Tarhan Koleji, Özel Irmak Anadolu L, Özel Saint George Avusturya Lisesi'nin de aralarında yer aldığı onlarca gözde lisede okuyan öğrencinin internete sızan e-okul bilgileri ve internet sitelerinin linkleri de kondu. Özel okulların başvurusu kabul edilerek savcılık soruşturma başlattı. Bilişim Suçları Savcılığı tüm linkleri incelemeye aldı, soruşturma derinleştirildi. Skandala adı karışan isimler, Bilişim Suçları Savcılığı'nca saptanacak. E-okul sistemine hukuka aykırı olarak giren, veri ve bilgileri kopyalayan fail ya da failler hakkında TCK'nın Kişisel Verileri Kaydetme ve Yayma Suçu'nu kapsayan ilgili maddelerine göre 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak.

SIZAN LİSTELERDEN VELİLERİ ARADIK, ŞOK OLDULAR

* Beyoğlu İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Z.İ'nin annesi E.İ: "25 yıl akademisyen olarak görev yaptım. Sizin telefonunuzla bu olaydan haberdar oldum, şok geçirdim. Bu durumda çocuğumu güvende hissetmiyorum. Yetkililerden bu sorunu bir an önce çözmesini bekliyoruz."

* Özel Saint George Avusturya Lisesi 10. sınıf öğrencisi B.G'nin özel bir şirkette yönetici olan babası T.G: "Bu durumu bilmiyordum. Devletin kişisel verileri saklamasıyla ilgili zaten güven duymuyordum. Bu olaydan sonra güvenim tamamen kırıldı. Biz bunu niye gazetecilerden öğrenelim ki, MEB bize niye bilgilendirme yapmıyor?"
* Özel Alman Lisesi 9. sınıf öğrencisi SD'nin annesi Öğretmen N.T: "Çocuğumu şu anda hiç güvende hissetmiyorum. Ben özel olarak da bunun rahatsızlığını yaşadım. Biz çocuğumuza her zaman 'yabancılarla temas kurmayın' dedik. Ama şimdi çocuğumuzun tüm bilgileri bir yabancının elinde dolaşıyor. Bu numaraların para karşılığı satıldığını da duyuyoruz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
binlerce, öğrenci, şokta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayranları şokta Zen Haber Arşivi 0 19 Aralık 2012 20:42