IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2013, 22:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kız öğrencilere yasaklar bitmiyor.






Türkiye, bir yandan Milli Eğitim sistemindeki değişiklikleri tartışırken diğer taraftan okullardaki ilginç yasaklarla milli eğitimin sistemi gündeme gelmeye devam ediyor. Bir okulda "kızlarla erkekler arasında en az 1 metre mesafe olmalı diyen" yöneticiler, diğer yanda lisede etek giyilmesinin yasaklanması
Son olay ise Diyarbakır’da yaşandı.
Diyarbakır’ın Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü kız öğrencilerin kantine girmesini yasakladı.
Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun konuyla ilgili haberi şöyle:
Liselerdeki kız öğrencilerin erkek öğrencilerle birlikte merdivenleri çıkması, Antalya’da bir lisede etek giyilmesinin yasaklanması tartışmalarının ardından bir tartışmalı “yasak” da Diyarbakır’dan geldi. Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir, liselerde kız öğrencilerin kantinlere girmesini yasakladı. Kararını bir toplantı düzenleyerek okul müdürlerine bildiren Demir, kantinin bulunduğu kata nöbetçi öğretmen verilmesini istedi. Demir, toplantı tutanağındaki imzasına karşın ifadelerinin sehven yazıldığını savundu.
Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir, 12 Eylül tarihinde Çınar İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yaklaşık 93 okul yönetecisi ile eğitim öğretim yılı sene başı toplantısı düzenledi. İlçe milli eğitim müdürü olarak müdürlere isteklerini ve talimatlarını bildiren Demir’in kız öğrencilerle ilgili söyledikleri dikkati çekti.
Kesinlikle girmemesi...
Demir’in toplantıdaki konuşması altında kendi imzasının da bulunduğu bir tutanağa yazıldı. Demir, okul müdürlerine “Liselerde kantinlere kız öğrencilerinin kesinlikle girmemesini ve bu kata nöbetçi öğretmen görevlendirilmesini” istedi.
Demir’in bu sözleri ile Çınar ilçesindeki Anadolu lisesi, imam hatip lisesi, düz lise ve teknik ve endüstri meslek lisesindeki kız öğrencilerin okul kantinlerine girişi yasaklanmış oldu. Liselerde görev yapan öğretmenler de yasağın bekçisi olarak görevlendirildi.
‘Kız çocukların 
ortadan kaybolması’
Demir ayrıca, “Liselerde kız çocukların ortadan kaybolması konusunda bu çocukların devamsızlıklarının takibi yapılarak ailelerine bilgi verilmesi gerektiğini söyledi. 8. sınıf öğrencilerimize de dikkat edilmesini istedi” ifadeleri kullanıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, “demokratikleşme paketi” kapsamında yapılan ve türbana serbestlik getiren kılık kıyafet düzenlemesini protesto etmek için Eğitim-Sen tarafından başlatılan “özgür kıyafet” eylemi ile ilgili olarak da “Kılık kıyafet eylemlerinde toplumda kabul görülmüş şekilde okula gelineceğini, kot, sakal ve bunun gibi aşırı şekilde okula gelinmeyeceğini, gerekli işlemlerin yapılmasını” istedi.
Demir “Müfettişlerin okulları gezeceğini kılık kıyafet uygulamasını kontrol edeceğini” de sözlerine ekledi.
Sehven yazılmış
Mehmet Demir, kız öğrencilere kantini yasaklayan tutanak ile ilgili olarak sorumuz üzerine, “Kantin görevlileri ile kız öğrenciler arasında bazı sorunlar oldu. Biz de dikkat edilmesi gerektiğini söyledik. Kesinlikle bir art niyet yok. O ifadeler tutanağa sehven yazılmış” açıklamasını yaptı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bitmiyor, kız, yasaklar, Öğrencilere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Garip yasaklar yoSun Merak Ettikleriniz 1 19 Haziran 2011 15:24
Bu Yasaklar Çok Üzecek JB Haber Arşivi 1 11 Ocak 2011 06:48
Komik Yasaklar MerVeCiX Fıkra 1 17 Eylül 2009 15:43