IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2013, 11:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li vekile sekreter şoku




CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, sekreterliğini yapan Y.M.'nin bu süre zarfında maaş hesabından küçük küçük meblağlarla kendisinden habersiz yaklaşık 174 bin TL aldığını iddia etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hesaplarında eksik olduğunu farkeden CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek hesaplarında eksik olduğunu tespit edince sekreterinden şüphelendi, araştırma yaptı. Dibek detaylı bir araştırmanın ardından hesabında 174 bin liranın eksik olduğunu tespit etti.

ARACINI SAT, TAZMİNATINI AL PARAYI ÖDE

Habertürk'te yer alan habere göre; Dibek, önce sekreterinden parayı istedi. Sekretere, 'Emekli ol, tazminatını al, aracını sat, bu parayı öde. Olay ortaya dökülmeden konuyu kapatalım' teklifini götürdü. Sekreter kabul etmeyince milletvekili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

22 YILLIK SEKRETER

22 yıllık sekreter Y.M.'nin böyle bir şey yapacağına ihtimal vermeyen yöneticileri milletvekili istediği için sekreteri Meclis'ten eski kurumuna gönderdi. Savcının iddianamesi ortaya çıktıktan sonra açıklama yapacağını söyledi.

HABERSİZ İMKANSIZ

Sekreter Y.M. dava sürecinde kendisine zarar verebileceği gerekçesiyle açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak Meclis yetkilileri, Y.M'nin, "İddialar kesinlikle doğru değil. Birçok milletvekili gibi benim baktığım milletvekili de hesabıyla ilgili yetkileri bana vermişti. Bütün işlemleri bilgisi dahilinde yaptım. Zaten haftalık döküm veriyordum. Ondan habersiz para çekmem mümkün değil" diyerek kendisini savunduğunu bildirdi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Meclis bürokrasisi ise bu davanın sonucu merakla bekliyor. Çünkü Meclis'te milletvekilleri büyük oranda bankaya dilekçe veren sekreterlerine maaş hesaplarını kullanma yetkisi veriyor. Borçları, alacakları, ödemeleri sekreterler takip ediyor. Bankalar da sekreterlerle çalışıyor. Davanın seyrine göre Meclis yönetimi de yeni önlemler almak durumunda kalacak.

AYDA 2 BİN 200 TL

Milletvekilinin çıkardığı hesaba göre sekreterin 174 bin lirayı hesaptan fark ettirmeden çekebilmesi için her ay ortalama 2 bin 200 TL civarında para çekmesi gerekiyor. Sekreter, "İddialar doğru değil" diyerek kendini savundu.

Meclis bürokrasisi ise maaşlarını sekreterlere teslim eden milletvekilleriyle ilgili önlem almak için yargı sürecinin sonucunu beklemeye başladı.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chpli, sekreter, vekile, Şoku


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sekreter Karakteri Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 19:39
Sekreter kuşlari KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:51
Sekreter kız FaCia Fıkra 0 13 Ekim 2010 19:03
Patron ve Sekreter Daemnia Komik Loglar 2 23 Nisan 2010 17:55
Patron ve Sekreter TreMex Fıkra 0 14 Ekim 2008 18:39