IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2013, 10:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakkari Üniversitede Fuhuşla Sarsıldı: 15 gözaltı




Bir daire başkanı, 3 öğretim görevlisi ile 9 kız öğrenci gözaltında.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gözaltındaki 9 kız öğrencinin hem mağdur, hem de başka kız arkadaşlarını not için cinsel ilişkiye yönlendirdikleri için şüpheli oldukları belirtildi. Yapılan operasyonda 3 öğretim görevlisi, 9 kız öğrencinin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

GELİN NOTLARI DÜZELTELİM

Öğretim üyelerinin, ilk olarak not yükseltme karşılığı çeşitli tarihlerde 9 kız öğrenciyle cinsel ilişkiye girdiği bilgisine ulaşıldı. İddiaya göre daha sonra bu öğrencilerden diğer kız arkadaşlarına da not yükseltme karşılığında kendileriyle cinsel ilişkiye girmelerini teklif etmeleri istendi. Mağdur olan 9 kız öğrenci, bu istek doğrultusunda 20 kız öğrenciyi daha not karşılığı öğretim görevlileriyle cinsel ilişkiye girmeye yönlendirdi. Öğretim görevlileri cep telefonlarından öğrencileri cinsel ilişki için eve çağırırken, 'Gelin notları düzeltelim' diye şifre kullandı.

NET BİR BİLGİM YOK

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, bir görev gereği Ankara'da bulunduğunu söyledi. Olayın adli bir konu olduğunu, elinde şu anda net bir bilginin bulunmadığını belirten Rektör Prof. Dr. Ceylan, bilgiler ulaştığı taktirde kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.


NİSAN AYINDA BAŞLADI

Gözaltındaki erkekler arasında öğretim görevlileri, yüksek okul müdürü, daire başkanı ve doktora öğrencileri bulunuyor. Geriye kalan 7 kişi ise üniversitede eğitim gören kız öğrenciler. Onlar da erkeklere kız öğrenci teminiyle suçlanıyor.

Mart ayının ortalarında emniyet güçlerine, Hakkari Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinin, kız öğrencilere sınavlarda düşük not verdiği, not yükseltmek için cinsel ilişki teklif ettiği ihbarı ulaşıyor. Emniyet birimleri bu yönde araştırma yürütürken yaklaşık 10 gün sonra emniyete bu sefer bir ihbar mektubu geliyor. Hakkari Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü'nde okuyan bir kız öğrenciden gelen ihbar mektubunda, bazı öğretim üyelerinin kız öğrencilere baskı yaptığı, not yükseltmek için cinsel ilişki teklif ettiği ifadeleri yer alıyordu. Bu mektupta yönetici konumunda olan İ.Y'nin adı da yer alıyordu.

EV KİRALADILAR

Öğretim üyesi teknik ve fiziki takibe alındı. Bu takip sırasında Hakkari Üniversitesi'nde daire başkanı olan Y.D.'in garsoniyer ev kiraladığı tespit edildi. Yapılan araştırmada yüksek okulda doktora öğrencisi olan ve aynı zamanda öğretim görevlisi olan R.Y.'nin de olaylara karıştığı tespit edildi.
Emniyet tarafından yapılan araştırmada, birlikte olmak istediği kız öğrencilere önce düşük not verdiği, öğrencinin sınav kağıdına itiraz etmesi üzerine özel olarak görüştükleri ve cinsel ilişki teklif ettikleri saptandı. Yapılan telefon görüşmelerinde, ilişkiye girmek için kızları 'gelin notları düzeltelim' diye kiraladıkları garsoniyere davet ettikleri tespit edildi. Bu ilk etapta üniversitedeki yönetici ve öğretim görevlilerinin 9 kız öğrenci ile ilişkiye girdikleri bilgisine ulaşıldı.

20 ÖĞRENCİYE DAHA TEKLİF ETTİLER

Emniyet birimleri tarafından yapılan araştırmada, ilişkiye girilen 9 kız öğrencinin başka kız öğrencilere ulaşmak için de kullanıldığı saptandı. Kız öğrencilerin, diğer kızlarla iletişime geçtiği, 'Not yükseltmek için hocalarla birlikte olmanız gerekir' dedikleri dinlemelere takıldı. Özellikle bu baskıların final ve bütünleme dönemlerinde çok fazla arttığı yine emniyet tarafından tespit edildi. 20 kız öğrenciye bu teklifin götürüldüğü ve onlar da tarafından da red edildiği görüldü.

OPERASYON İÇİN VİZELER BEKLENDİ

Emniyet tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bütün veriler toplandı. Operasyon için düğmeye basıldı. Ancak operasyon tarihi için üniversitedeki vize döneminin bitmesine karar verildi. 28 Ekim - 8 Kasım tarihleri arasında yapılan vizelerin bitmesiyle de düğmeye basıldı ve toplam 7'si kız 8'i erkek olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı. Daire başkanı tarafından tutulan garsoniyer eve baskın düzenlendi. Çok sayıda prezervatif bulundu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
15, fuhuşla, gözaltı, hakkari, sarsıldı, üniversitede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akdeniz 6,1'le Sarsıldı! Thetis Haber Arşivi 0 10 Haziran 2012 16:02
Hakkari'de terör operasyonu 14 gözaltı PassioN Haber Arşivi 0 25 Nisan 2012 22:02
Hakkari'deki saldırıda 4 gözaltı Collettivo Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2008 13:14
Muş 4.4 Şiddetinde Sarsıldı Kralice Haber Arşivi 0 21 Haziran 2008 09:54