IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2013, 15:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Tarihi bir gün yaşayacağız'




'Tarihi bir gün yaşayacağız'


Başbakan Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani'nin de katılacağı Diyarbakır programı için "tarihi bir gün yaşayacağız. Çözüm süreci taçlanacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan veAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakanlık Merkez Bina’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nın ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan olarak Kafkasya’da barış, istikrar ve refahın temini bakımından çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.


Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar ticaret hacmi, aramızda 4,2 milyar dolara ulaşan bir yapıdayız. Bunu inşallah geleceğe yönelik 15 milyar dolar olarak belirleyerek yoğun bir çalışmayı sürdüreceğiz . Bu konuda özellikle gerek Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, gerekse kardeşimiz Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün biliyorsunuz önemli stratejik tesislerimizi gezmek suretiyle bu alanda neler yapabileceğimizi yine görüşme fırsatı buldular."


Yukarı Karabağ sorunu
"Tabii Yukarı Karabağ sorunu şu anda Azerbaycan’ın ne denli sorunuysa bizim de o denli sorunumuzdur" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bizim için Kafkasya’daki barışın, kardeşliğin istikrarı noktasında çok çok önemsediğimiz bir konu. Dış politikadaki gündem maddelerimiz arasında yer almaktadır. Bunu bir kenara koymamız mümkün değil. Bunun da süratle barışçı yollardan diyalogla çözülmesi noktasında Azerbaycan’a koşulsuz desteğimiz devam etmektedir."


"Siyasi ilişkilerimiz mükemmel seviyede"

Başbakan Erdoğan, Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin giderek geliştiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Bugün memnuniyetle ifade etmeliyim ki Azerbaycan ile siyasi ilişkilerimiz mükemmel seviyede, sorunsuz şekilde devam etmektedir. Özellkile attığımız bu adımlarda Azerbaycan doğalgazının Balkanlar’da, özellikle sirayet edebileceği ülkelerde müşterek ne gibi çalışmalar yapabiliriz, bunları görüşme imkanımız oldu. TANAP ile güney gaz koridorunun hayata geçirilmesi konusunda Türkiye veAzerbaycan olarak ne kadar ciddi bir duruş sergilediğimizi burada da ayrıca ortaya koymuş bulunuyoruz.

Tabii Marmaray ile birlikte düşünüldüğünde Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi, Batı Avrupa’dan çıkan bir trenin kesintisiz olarak Hazar kıyılarına, oradan da Türkmenbaşı limanları üzerinden Pekin’e ulaşmasını da ayrıca mümkün kılacaktır."


"Bu hafta sonu Diyarbakır'da tarihi bir süreci yaşayacağız"

Bir gazetecinin hafta sonu Diyarbakır programını hatırlatarak, Irak ile son dönemde hızlanan ziyaretlerin ilişkileri nasıl etkilediğini sorması üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu hafta sonu Diyarbakır'da tarihi bir süreci yaşayacağız. Cumartesi günü toplu açılışlar gerçekleştireceğiz, bunun yanında 300 aileyi evlendireceğiz. Bu 300 aileyi evlendirirken istedik ki bunu farklı şekilde gerçekleştirelim, Çözüm sürecine yönelik bir taçlandırma olsun. İlin ve bölgenin milletvekillerinin de davet edildiği, Sayın Barzani'nin davet edildiği ve onların da icabet edeceği... Dedik ki burada İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perver gibi iki dostu da bir araya getirelim. İbrahim Bey, büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını orada icra edecek ve Şivan Perver ile birlikte orada bir düet yapma fırsatını bizlere verecekler. Bölgenin folklor gösterilerini izleyeceğiz.

Aynı zamanda Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz olacak. Kısa bir süre Neçirvan Barzani'nin bir ziyareti olmuştu, onlarla da görüşmelerimiz olmuştu, bu defa Mesut Bey ile de Diyarbakır'da bir görüşmemiz olacak, etkinliklerde beraber olacağız."

Erdoğan, 17 Kasım Pazar günü de Diyarbakır'ın Bismil, Ergani ilçelerinde toplu açılış törenlerine katılacağını, kendisine çok sayıda bakan ve milletvekilinin de eşlik edeceğini belirterek, "Hep birlikte Diyarbakır ilimizde Diyarbakır halkıyla kucaklaşacağız. Bütün temennimiz, arzumuz çözüm sürecine yönelik bölge halkının barışına, dayanışmasına, birbirini sevmesine…. Hele hele bugün Muharrem 10 ve Muharrem'in 10'unda, Muharrem ayı içerisinde bunları yaşamak bizler için ayrıca bir mutluluk vesilesi olacak" dedi.

İlişkilerde canlanıyor

Başbakan Erdoğan, "Burada kesintiye uğramış olan Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını yeniden başlatmış olacağız. Ardından benim bir iadeiziyaretim Irak'a olacak. Bölgedeki barışa bu ziyaretlerin çok önemli katkısı olacağına inanıyoruz ve yeni bir canlanma, yeni bir hareketlenmeyle bu süreci devam ettireceğiz" diye konuştu.

Aliyev: Karabağ sorununda Türkiye’ye güvenimiz tam

Aliyev de Türkiye’nin güçlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, “Türkiye büyük ve şerefli bir yol katetti. Türkiye’nin rızası olmadan bölgemizde hiçbir teşebbüs gerçekleştirilemez” ifadesini kullandı.

Konuşmasında, Yukarı Karabağ sorununa da değinen Aliyev, “Bu konuda Türkiye’ye güvenimiz tam. Türkiye’nin Karabağ sorununda devamlı bizim yanımızda olacağından eminiz” dedi.

Aliyev, Türkiye-Azerbaycan arasında vizesiz geçişlerin sağlanması konusunda önemli bir noktaya gelindiğini kaydederken, yakın zamanda ilk olarak akademisyenler ve iş adamlarının bu imkandan faydalanmaya başlayacağını belirtti.

İki ülke arasında TANAP gibi çok önemli enerji projelerinin hayata geçirileceğine dikkati çeken Aliyev, bu projeyle Avrupa’nın enerji haritasının da değişeceğini söyledi.

Toplantıda 7 protokol ve anlaşma imzalandı

Toplantıda Türkiye-Azerbaycan Yüksek Stratejik Konseyi 3. Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda, iki ülke arasında teknolojik işbirliği protokolü, bilim, teknoloji, sanayi ve girişimcilik alanında işbirliğini güçlendirmeye yönelik mutabakat zaptı, uluslararası kombine yük taşımacılığı anlaşması, güvenlik işbirliği anlaşması, iş gününü karşılıklı istihdamına dair anlaşma imzalandı.

Anlaşmaların imzalanmasının ardından, Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevde toplantının sonuçlarına ilişkin ortak açıklama metnine imza koydu.


AK Parti Genel Merkezi'nde eşli yemek

Daha sonra, Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva onuruna yemek verdi.

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen öğle yemeğine, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı (AA)

__________________
en büyük servet itibardır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, gÜn, tarihi, yaşayacağız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yarın 1 Saniye Fazla Yaşayacağız wSergeant Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Haziran 2012 20:41
Batman hakkında bilgiler tarihi tarihi eserler yemekler Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2 31 Ağustos 2011 18:16
İddia böyle: Bu yıl 1000 yılın en soğuk kışını yaşayacağız . Ruj Haber Arşivi 0 06 Ekim 2010 08:57
2012 yılında mobil dünyada yaşayacağız. Nasıl mı? YapraK Cep Telefonlar 0 16 Şubat 2010 02:46