IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2008, 16:54   #1
Çevrimdışı
Kan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hastanede tek başına doğurdu öldü




Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, yanında doktor olmadığı için kendi başına doğum yapan Güldane Tarakçı'nın kan kaybından öldüğü iddia edildi.
Yozgat'ta 8'inci gebeliğinde ikiz bebek bekleyen Güldane Tarakçı (36), erken doğum şüphesiyle geldiği doğum hastanesinde sabaha karşı tek başına ikiz bebek dünyaya getirdi.
AMBULANS DA BULUNAMADI
Başında hiçbir sağlık görevlisi ve doktor olmadan doğum yaptığı ileri sürülen anne, doğum sonrası fenalaşınca Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin ambulanslarından birinin bozuk olması, diğerinin de il dışında olması sebebiyle ambulans bulunamadı. Hastane personeline ait bir otomobil ile Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edilen kanamalı anne yolda pıhtı atması sonucu hayatını kaybetti. Erken doğan ikiz kardeşlerin sağlık durumunun kötü olması nedeniyle Ankara'ya Sami Ulus Çocuk Hastanesine sevk edildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ölen kadının eşi hastane hakkında suç duyurusunda bulunurken, ölüm sebebinin kesin leşmesi için Güldane Tarakçı'nın cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna Gönderilirken, Yozgat Valisi doktorlar hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Eymir Beldesi'nden kanaması olduğu için Cuma günü önce Sorgun Devlet Hastanesine ardından da Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine yatırılan Güldane Tarakçı, iddialara göre dün sabah saatlerinde yattığı hastane odasında tek başına doğum yaptı. Hiçbir görevlinin başında bulunmadığı iddia edilen hamile kadın, ikiz bebeklerini dünyaya getirdikten sonra aşırı kan kaybı nedeniyle fenalaştı. Doğum sonrası pıhtı atması (Emboli) meydana gelen Güldane Tarakçı, Yozgat Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak doğum hastanesinin iki ambulansından birinin arızalı,diğerinin ise il dışında olması nedeniyle sevk edilecek ambulans bulunamadı. Durumu ağırlaşan anne hastane çalışanlarından birinin özel aracıyla devlet hastanesine sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güldane Tarakçı'nın eşi Nazir Tarakçı (42), eşinin ölümünden, doktor ve hastaneyi sorumlu tutarak, şikayetçi olduklarını söyledi. Nazir Tarakçı, eşini Cuma günü hastaneye yatırdıklarını belirterek, "Eşimi hastaneye kanaması olduğu için getirmiş, erken doğum olacak diye bekliyorduk. Eşim hastaneye yattıktan sonra doktorlara ulaşamadım. Hemşirelere bilgi verilecek diye oyaladılar. Eşim sabaha karşı saat 06.00 sıralarında yanında doktor olmadan tek başına doğum yapmış" dedi. Doğumdan sonra eşinin durumunun ağırlaştığını ve kendisine telefon edilerek acil olarak hastaneye çağrıldığını ifade eden Nazir Tarakçı, "Ben telefondan sonra 60 km'lik yoldan geldim, eşimi ambulans olmadığı için devlet hastanesine götürmemişlerdi. Ben hastanede çalışan bir personelin otomobili ile hastaneye götürmek zorunda kaldım. Ancak, eşimin kalbi yolda durmuş, devlet hastanesinde müdahale ettiler ama kurtarılamadı" dedi. Bir doğum hastanesinde bir annenin tek başına doğum yapmasına bir anlam veremediğini ifade eden Nazir Tarakçı, "Bana önceden deselerdi bizim burada ekipmanımız eksik diye ben eşimi alır başka bir hastaneye götürürdüm. Eşimin kan değerleri düşmüş, neden doktorlar kanını ölçmemişler, hastanede yatarken hiç mi kontrol etmemişler. Kan oranları düşükmüş neden kan vermemişiler. Ben isterdim ki, sezeryan ile doğum yapılsın annenin hayatı kurtarılsın isterdim" dedi

Ben başka insanlara karşı bir ihmallik daha olmasın diye hastane ve doktorlardan şikayetçi olacağım diyen Tarakçı,"Başka insanların çocukları annesiz kalmasın. Yetkilerden böyle bir durumun yaşanmaması, bebeklerin annesiz kalmamaları için gerekli tahkikatın yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

İnşaatlarda işçilik yaparak geçimini sağlayan Nazir Tarakçı, 9 Çocuğun annesiz kaldığını belirterek, "İkiz bebeklerin sağlık durumlarında sorunlar varmış ve küvezde kalması gerekiyormuş, bu nedenle Ankara'ya sevk ettiler" şeklinde konuştu

Güldane Tarakçı'nın akrabası Salim Özdemir (56), Güldane Tarakçı'nın hastaneye yatışından sonra defalarca telefonla aradıklarını belirterek kendisine ulaşamadıklarını söyledi. Özdemir, "Bize hastanede ambulans yok deselerdi veya hastanın durumunu bize bildirselerdi ona göre hareket eder gerekirse kendimiz ambulans bulurduk. Böyle bir hastanede hastanın kendi yatağında doğum yapması normal bir şey değildir. Bu şekilde mi Avrupa Birliğine gireceğiz. Kendi başına doğum yapan, kan kaybeden bir hastayı ambulans olmadan normal bir otomobil ile nasıl gönderilir anlayabilmiş değilim" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yozgat Vali Amir Çiçek, "Bu üzücü olay hakkında adli tahkikat yapılıyor. İdari yönden bir eksik bir kusur varsa gerekli soruşturmadan sonra ortaya çıkacak ve gerekli cezalar verilecektir. Ama bu üzücü olay keşke olmasaydı, anne çocuklarının başında olsaydı" dedi.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Ben anlattikca insanlar resmimi cizer, konustukca ozumu anlar, tanidikca da ozur dilerler..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Nisan 2008, 17:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hastanede tek başına doğurdu öldü




9 yetim. Allah rahmet eylesin. Allah yakınlarına sabır versin.

 

Alt 24 Nisan 2008, 18:47   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hastanede tek başına doğurdu öldü




yasik yha insanlara verilen deger bu kadarmi imkanlarini dahada cogaltabilirler dimi? bole seyler basbakan olmadan once sunu yaparim bunu yaparim demeye bensemio once ulkenin vatanadslarinin hayatinin garantisini alsin yukardakiler

 

 

Etiketler
basina, başına, doğurdu, dogurdu, hastanede, oldu, tek, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İntihar kalkışan uzman çavuş hastanede öldü Seth Haber Arşivi 0 18 Eylül 2014 10:47
66'sında ikiz doğurdu 69'unda öldü Spammer Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2009 11:52