IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By MasteR06

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2013, 20:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rekor... 1 milyar ton bakır rezervi bulundu




Afşin ve Elbistan ilçesi arasındaki bölgede yaklaşık 1 milyar ton bakır rezervi bulunduğu belirtildi. Jeoloji Mühendisi Cevdet Çakır, "Türkiye'de mevcut porfiri bakır sahalar içerisinde en büyüğü diyebiliriz" dedi.


Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü ile Elbistan ilçesi arasında kalan bölgede Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünün, "Kahramanmaraş-Osmaniye Polimetal Maden Aramaları" projesi kapsamında ekiplerin 5 yıldır sürdürdüğü rezerv arama çalışması sonucu yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır bulundu.

Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü Kayışındibi mevkisinde yoğunlaşan aramalarda 900 metre derinliğe kadar yapılan sondajlar neticesinde kurşun ve çinko da içeren maden bölgesinin magmatik kitle çerçevesinde yerin 4-5 kilometre altında oluştuğu ancak yer hareketleri sonucunda yeryüzüne kadar çıktığı belirlendi.

MTA'da görevli Jeoloji Mühendisi Cevdet Çakır, gazatecilere verdiği bilgide önemli bir bakır rezervinin bulunduğunu söyledi.

Afşin-Elbistan bölgesindeki sahada yapılan araştırmalara ilişkin bilgiler veren Çakır, "Çalışma yaptığımız alan şu anda Türkiye'de mevcut porfiri bakır sahalar içerisinde en büyüğü diyebiliriz. Yüzeyden 900 metre derinliğe kadar porfiri bakır cevherine rastlandı" dedi.

Ayrıştırma çalışmasının Elbistan'da devam ettiğini dile getiren Çakır, alınan numunelerin de MTA Genel Müdürlüğü merkez laboratuvarlarında analizinin yapılacağını belirtti.

Analiz sonuçlarına göre sahanın genelinde cevherin yapısı, niteliği ve miktarı hakkında bilgi sahibi olduklarını kaydeden Çakır, şunları kaydetti:

"Afşin-Elbistan bölgesinde Kahramanmaraş-Osmaniye Polimetal Maden Aramaları Projesi çerçevesinde 6'sı jeoloji mühendisi olmak üzere çok sayıda görevli tarafından 5 yıldır çalışıyoruz. Maden araştırmalarında daha öncesinde büyük bir arka plan vardır. Büyük bir saha taranır. Bu alanda bir saha daraltması yapılır. Hangi bölgede daha çok yoğunlaşacağımıza ilişkin bir çalışma yapılır ve jeolojik altyapı oluşturulur. Bunun sonrasında analize gönderilmek üzere değişik bölgelerden numuneler alınır. Bunların sonuçlarına göre detay çalışacağımız alanı belirleriz. Bu saha da bu çalışmalar sonrasında ortaya çıkan sahadır. Şu anda çalışmalar devam ediyor."
Rezervlerde kurşun ve çinko da var

Bölgede bakır, kurşun ve çinko madeninden oluşan kompleks bir rezerv bulunduğunu belirten Çakır, ekip olarak ağırlıklı olarak bakır üzerine çalıştıklarını dile getirdi.

Çalışma sahasında bir cevherleşme bulunduğunu bunun da kurşun ve çinko da içerdiği anlamına geldiğini aktaran Çakır, "Şu anda Türkiye'de mevcut porfiri bakır sahalar içerisinde hemen hemen en büyük saha olarak değerlendirebiliriz. Şu ana kadar yaptığımız sondajlar neticesinde böyle bir tespiti söyleyebiliriz. MTA adına bu çalışmayı yapıyoruz. Kurumumuz ülkenin hemen her yerinde bu tür araştırmaları yapıyor" şeklinde konuştu.





 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Kasım 2013, 22:56   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Rekor... 1 milyar ton bakır rezervi bulundu




genelde petrol bulunurdu seçimlerden önce bi' yanlış olmasın

 

Alt 21 Kasım 2013, 23:31   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Rekor... 1 milyar ton bakır rezervi bulundu




İyi de daha önceden orada araştırma yapıldığında zuhurda görülen mineralojik yapılarda zenginleşmesi zayıftı. Ayrıca ekonomik olarak da düşüktü.

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 

Alt 22 Kasım 2013, 01:21   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Rekor... 1 milyar ton bakır rezervi bulundu




Normaldir Sayın Candostu;
Seçim yaklaştı.Herhangi bir rezerv,maden bulunması şart.
Malum bu tür madenlerimiz satılacak ki kömür,makarna vb. için para çıksın.Makarna yedikten sonra kömür sobasının yanında ayaklarını uzatıp oturan, makarna yemekten beyni sulanmış,kömür koklamaktan ampülsel hayata girmiş yandaşları uyanmadan onları tekrar ampülsel hayata sokması gerekiyor.
Doğu'da bulunmasıda ilgiyi oraya çekmek için.İlgi oraya çekilsin ki milletimiz yıllardır doğunun elektrik faturasını batının ödediğini çakmasın.
Bu böyle her seçim arefesinde ortaya çıkar.Seçim sandıklarının toprağa gömülmesiyle birlikte bu madenlerde gömülü kalmaya devam eder.
Keşke rezerv ararken kullandıkları sondaj makinası birde adam gibi yönetici çıkartsa ortaya.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

 

Etiketler
1, bakır, bulundu, milyar, rekor, rezervi, ton


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlarda Yumurtalık Rezervi YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:28
Michoacán Kraliçe Kelebek Rezervi - Meksika Zen Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 14 Mart 2012 22:11
Yumurtalık Rezervi Zen Kadın Sağlığı 0 21 Şubat 2012 20:49