IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2013, 20:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yakut'un sözlerine muhalefetten tepki yağdı




AK Partili Sadık Yakut'un 'karma eğitimi yanlış buluyorum. İnşallah bu yanlışı düzelteceğiz' açıklamasına muhalefet partilerinden tepki yağdı. CHP'li Nazlıaka, 'Kadın vekilleri ne zaman perde arkasında oturtacaksınız' diye sordu.


AK Partili Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut'un karma eğitim aleyhine sözlerine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan sert tepki geldi.

"Sadık Yakut 1850'lerden bu yana karma eğitim olduğunu bilmiyor" diyen Nazlıaka, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zihniyetinin sadece cumhuriyetin değil, Osmanlı döneminin de aydınlanma hamleleriyle "derdi olduğunu" söyledi. Nazlıaka şöyle konuştu; "İnsanlık tarihinin en karanlık dönemleri kadının yok edilmesini hedeflemiştir. Ama kadınlar her zaman bu mücadeleden güçlenerek çıkmışlardır."

Artık "bir kadın devriminin zamanının geldiğini" de söyleyen CHP'li Nazlıaka, "AKP'yi yıkacak olan, kadınlar ve onların haklı mücadeleleri olacaktır" dedi.

Kabinenin tek kadın üyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e de seslenen Nazlıaka" Meclis'te ne zaman kadın milletvekillerini perdenin arkasına oturtacaklar? Bir sözüm de Fatma Şahin'e; Hala mı susacaksın Fatna Şahin? Kadınlara borçlu olduğun o koltuk o kadar mı değerli?"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PERİHAN SARI: "BU ÇAĞDA BUNLARI KONUŞMAK SAÇMALIK"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı da, AK Parti Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut'un karma eğitimi eleştiren ve "inşallah önümüzdeki dönemde değiştireceğiz" mesajı veren sözlerini, "bu çağda bunları konuşmak saçmalık" diyerek yorumladı.
Sarı, Hürriyet'in "Sadık Yakut'un karma eğitim konusundaki sözleri üzerine, bir kadın vekil ve CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak ne düşünüyorsunuz" sorusuna karşılık, "Bunun kadınlıkla ilgisi yok. Ben sizin sorunuzu bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak, laik bir ülkede yaşayan, 21. yüzyılda yaşayan bir insan olarak yanıtlayacağım" dedi.

AK Parti'nin "artık yapmaya çalıştığı şey üzerinden sonuç alması mümkün değil" diyen Sarı, şöyle konuştu;
"Bu çağda insanların kimlikleri, değerleri, elde edilen kazanımlar hedefe konularak yapılanlar artık yürümüyor. Saçmalık noktasına gelen gündem oluşturma çabası bunlar. Buna en iyi yanıtı, kız ve erkek çocukları olanlar vereceklerdir. Bu çağda bunları konuşmak saçmalık."

MHP: "NEYMİŞ BU KARMA EĞİTİMDEKİ AHLAKSIZLIK?"
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Sadık Yakut'un kızlı erkekli eğitime gelecek dönem son verecekleri açıklamaları üzerine, "İnşallah gelecek dönem onlar iktidarda olmayacaklar" dedi.
Halaçoğlu, "Böyle saçmalık olmaz. Ahlaksızlık erkek erkeğe, kız kıza da olur. Önemli olan eğitim kurumudur. Kız ve erkek ayırarak ahlaksızlığı daha da artırabilirsiniz. Karma eğitim kurumunda yapılan ahlaksızlık neymiş? Bu dar bir zihniyetin görüşüdür" dedi.
ELİTAŞ: “GÜNDEMİMİZDE YOK”
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'un "Kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek" sözleriyle ilgili olarak, konunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Elitaş, Yakut'un sözlerini nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, bu sözlerin Yakut'un kişisel görüşü olduğunu kaydetti. Konuyla ilgili düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna karşılık Elitaş, "Şu anda gündemimizde böyle bir konu yok" karşılığını verdi.



Alıntıdır
Zeynep GÜRCANLI - Aysel ALP / ANKARA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
muhalefetten, sözlerine, tepki, yağdı, yakutun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Din Tüccarısın Sözlerine Erdoğan'dan Sert Tepki N999 Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 18:44