IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 23:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Putin'den Erdoğan'a: Sizinle doğrudan görüşmesek de...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için bulunduğu St. Petersburg’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ikili görüşme gerçekleştirdi.


Putin, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı konuşmada, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ı uzun süre görmediğini belirterek, "Sizinle doğrudan temasımız olmasa da Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler çok güzel bir şekilde gelişiyor" dedi.
St. Petersburg'daki toplantılarda da bu gelişmeleri daha ileri noktalara taşıyacaklarını ifade eden Putin, "Tabii ki görevimiz bu ilişkilere katkı sağlamaktır. Bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.
ÖZLEM İÇİNDE GÖRÜŞÜYORUZ
Başbakan Erdoğan ise, "Ben de değerli dostuma, değerli Başkan'a, 4. Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı'nda bir araya geldiğimiz için mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Gerçekten bir özlem içerisinde, gerek ikili, gerek bölgesel işbirliği görüşmeleri yapacağımız bu buluşma gerçekten manidar olacaktır. Müşterek atmamız gereken adımlar var. Bugün bu adımları çok daha güçlendirerek atacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

İkili görüşmenin ardından Erdoğan ve Putin başkanlığında Türkiye-Rusya 4. Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı yapıldı.
St. Petersburg Konstantinovski Sarayı'ndaki toplantıya Türkiye tarafından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu, Salih Kapusuz, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu; Rusya tarafında da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Enerji Bakanı Alexsander Noval, Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski, Ulaştırma Bakanı Maxim Y. Sokolov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov katıldı.
Erdoğan ve Putin, resmi öğle yemeğinin ardından, mutabık kalınan anlaşmaların imza töreni sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan’ın uçağı akşam saatlerinde St. Petersburg’dan Trabzon Havalimanı’na hareket edecek.
Başbakan Erdoğan en son 5-6 Eylül tarihlerinde St. Petersburg’da yapılan G20 zirvesinde Putin’le bir araya gelmişti. Erdoğan ve Putin yıl içinde de dört kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İHA / CİHAN

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
de, doğrudan, erdoğana, görüşmesek, putinden, sizinle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan-Putin Görüşmesi Başladı Rhytia Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2012 15:38
Erdoğan, Putin'e Başsağlığı Diledi Rhytia Haber Arşivi 0 10 Temmuz 2012 15:57
Erdoğan, Putin'le Suriye'yi Görüştü Thetis Haber Arşivi 0 27 Haziran 2012 18:08