IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 23:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tuncel: Derhal serbest bırakılsınlar




Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen KCK Davası'nı izledi. Duruşmaya verilen arada basın açıklaması yapan Tuncel, KCK ana Davası'nda bugün ara karar verileceğini söyleyerek, davayı en başından beri siyasi soykırım davası olarak ifade ettiklerini söyledi.


Sebahat Tuncel, "Özellikle bu ülkede demokratik çözümden bahseden, Kürt sorunun çözümü konusu müzakerelerin başladığını ve bu konunun devam edeceğini söyleyen siyasi iktidara çağrımızdır" diyen Tuncel, "Gerçekten bu konuda eğer söylediğiniz gibiyse o zaman bu mahkemelerin hala devam ediyor olması büyük bir problemdir. Bu mesele bir af meselesi falan değildir. Başbakan Diyarbakır'da 'Dağlar boşalacak, zindanlar boşalacak' diye ifade etti. Bu mesele tamda devletin Kürtlere uyguladığı politikasının bir yaklaşımıdır. Devlet aslında bu davadan dolayı özür dilemelidir Kürt halkından. KCK adı altında yürütülen bu siyasi soykırım davalarının siyasi bir mesele olduğunun altını çizerek, derhal arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Ve bu utanç yargılamalarına derhal son verilmelidir" dedi.
"BDP'NİN BÜTÜN FAALİYETLERİNİN ARKASINDAYIZ"
Sebahat Tuncel, "Biz Halkların Demokratik Partisi olarak temel bir bileşenimiz olan Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) bütün faaliyetlerinin aslında arkasındayız. Çünkü biz biliyoruz ki BDP bu ülkede ana muhalefet görevi görüyor. Bugün parlamentoda dördüncü büyük grup olarak ana muhalefet görevi görüyor. Bu ülkede ezilenlerin, emekçilerin, Kürt halkının, kadınların sesi olmaya devam ediyor. Dolayısıyla BDP'ye yapılan bu operasyon aslında BDP'nin demokratik muhalefetin sesini kısmaya yönelik bir yaklaşımdır" diye konuştu.
"BİZ ARTIK BU TİYATROYU İZLEMEK İSTEMİYORUZ"
Tuncel konuşmasını şöyle tamamladı: "Yargı bağımsızdır, şudur, budur bunların hepsinin hikâye olduğunu biz yargılama boyunca gördük. 2009'dan beri bu tiyatro sahneleniyor. Biz artık bu tiyatroyu izlemek istemiyoruz. Bugün burada tutuklanan arkadaşlarımızın çoğuyla biz birlikte çalıştık. Ben BDP [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] milletvekiliyken hepsiyle birlikte çalıştık. Eğer bugün milletvekili seçildiysek bu arkadaşlarımızın sayesinde onlarla birlikte şunu hep birlikte söyledik. Kürt sorunu savaş, çatışma zemininden çıkmasının tek yolu diyalog ve müzakerenin başlatılmasıdır. Bugün devlet bu diyalog sürecini en azından başlattı. Kürt halkı önderi Sayın Öcalan'la diyaloglar yapılıyor. İmralı'ya devlet heyeti gidiyor. BDP'den milletvekili arkadaşlarımız gidiyor geliyor. Aslında bu dava zaten baştan düşmüş durumdadır. Bu meselenin biran önce çözülmesi gerekiyor. Bu Türkiye'de gerçekten müzakerelere geçiş sürecinde de Kürt sorunun çözümüne de katkı sunacak. Bu sadece Kürtlerin meselesi değil bütün Türkiye halklarının meselesidir diye düşünüyorum. Biz bugün KCK adı altında yargılanan arkadaşlarımızın suçlu olmadığını, onların yaptığının suç olmadığını eğer öyle olsa zaten hepimizin şuan yaptığı devlet nezdinde suç olarak kabul ediliyor. Çünkü biz o arkadaşlarımızın söylediği şeylerin aynısını şimdi de söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz."
KCK DAVASI'NDA TALEPLER ALINDI
Öte yandan 91'i tutuklu 205 sanık hakkında açılan KCK Davası'nda avukatların talepleri alındı. Söz alan avukatlar, tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti. Taleplerle ilgili görüşün açıklayan Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, haklarında yakalama kararı çıkartılan sanıkların yakalanmalarının ve dönüşü beklenen yazı ile cevaplarının beklenmesini, tanık dinletilme taleplerinin sanıkların savunmalarını tamamlamamasından sonra karar verilmesini, avukatlar Sinan Zincir ile Ercan Kanar hakkında savunma sınırlarını aşan sözler nedeniyle haklarına suç duyurusunda bulunulmasını ve tutuklu sanıkların tutukluluk haklarının devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, taleplerle ilgili ara kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.



DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bırakılsınlar, derhal, serbest, tuncel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Serbest kalan Cihan Kırmızıgül'ü Sebahat Tuncel karşıladı PassioN Haber Arşivi 0 24 Mart 2012 16:54
Erhan Tuncel serbest bırakıldı PassioN Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 14:04