IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2013, 16:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısırlı Büyükelçi 'Ankara tüm Mısır'ı kucaklamalı' demişti




Mısır'ın Türk Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'yı "persona non grata-istenmeyen adam" ilan etmesinin ardından, Ankara'nın da aynı kararı, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderrahman Salaheldin için yapması bekleniyor. Ancak Salaheldin, Ağustos ayından bu yana Mısır'da bulunuyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile yaşanan gerginlik sonucunda, hem Türkiye, hem de Mısır Büyükelçilerini karşılıklı olarak "danışmalar için" geri çekmişti.
"Danışmalar için Büyükelçi çekmek", resmen olmasa da, fiilen diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi anlamına geliyor. Ancak Türkiye, 4 Eylül'de Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'yı görev yerine geri göndermişti. Mısır hükümeti ise, Ankara Büyükelçisi Abderrahman Salaheldin'i hiç geri göndermedi.


Mısır'ın aldığı "diplomatik seviye düşürme" kararı ile, daha önce "fiilen" düşürülmüş ilişkiler, artık "resmen" maslahatgüzar seviyesine inmiş olacak.

MISIRLI BÜYÜKELÇİ HÜRRİYET'E KONUŞMUŞTU
Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderrahman Salaheldin, Kahire'de Hürriyet'e 10 Eylül'de yaptığı açıklamalarda, bugün yaşanan krizin işaretlerini de vermişti.

Salaheldin o dönemde “Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Botsalı’nın geri gönderilmesini iyi niyetli bir adım olarak algıladık. Türk hükümetinin, sadece Müslüman Kardeşler’i değil, tüm Mısır halkını kucaklamasını bekliyoruz" demişti. Mısır'da yaşananları "darbe" değil, "ordu destekli halk devrimi" olarak nitelendiren Mısırlı Büyükelçi, şöyle konuşmuştu:
"2011 ve 2013’te Mısır’da iki ayrı darbe oldu. İkisi de ordu destekli halk devrimiydi. İki devrim sırasında da benzer olaylar yaşandı, hemen hemen aynı sayıda kişi öldü. Türkiye ilkini destekledi. 2011’de Mısır halkının tercihinin yanında durdu. 2013’te ise yine Mısır halkı bir tercihte bulundu ancak Türkiye bunun karşısında durdu. Hem Türkiye Cumhurbaşkanı, hem de Başbakanı, 2011’de Muşir Tantavi ile görüştü. Tantavi’nin görevi neydi? Yüksek Askeri Konsey’in başkanıydı. Oysa aynı yetkililer, 2013’teki benzer devrimin ardından, bir öncekinde olduğu gibi davranmadı. Peki nedir 2011’deki devrim ile 2013’teki devrim arasındaki fark? Tek fark Müslüman Kardeşler unsuru.”
Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara, büyükelçi, demişti, kucaklamalı, mısırlı, mısırı, tÜm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır burcunuzu biliyor musunuz, Mısır Burçlarına Göre Karakter Özellikleriniz Ay Burçlar, Fallar ve Kehanetler 13 20 Aralık 2014 18:25
Ankara’da 'Mısır' bombası AngeL Haber Arşivi 0 23 Kasım 2013 16:07
Mısır’ın Deniz Kızı İskenderiye (Mısır - Egypt) Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 15 Ağustos 2011 18:08