IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2013, 16:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Müsteşar Tekin'den tartışılacak laflar




100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin "İmam hatip okullarının kısa serüveni aslında Türkiye'de demokrasinin ve demokratikleşmenin serüveni gibidir" dedi. Tekin sözlerine şöyle devam etti: 1930'lu yıllar Türkiye coğrafyanın bir daha asla yaşamasını istemediği dönem. Bu dönemin başında dini referans kaynaklarının diliyle oynanmış, bu kurumlar siyaset malzemesi haline gelmiş. Bu süreçte başlayan imam hatip serüveni yara aldı ve 1946’a kadar baskı devam etti" dedi.


Kuruluşu’nun 100’üncü Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu’nda eğitim sistemi içerisinde imam hatip liselerinin geleceği tartışıldı. Etkinlikte konuşan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Müsteşarı Yusuf Tekin, sempozyumda imam hatip liselerinin tarihini anlatan kısa film gösterimi ardından bu okulların tarihine değinerek öğretmen bulmadıklarını söyledi. Müsteşar Tekin, şöyle konuştu:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
“ Bu filmde bazı kırılma noktaları var. Slayt gösterisin de yer aldı. 1930'lu yıllar Türkiye coğrafyanın bir daha asla yaşamasını istemediği dönem. Bu dönemin başında dini referans kaynaklarının diliyle oynanmış, bu kurumlar siyaset malzemesi haline gelmiş. Bu süreçte başlayan imam hatip serüveni yara aldı ve 1946’a kadar baskı devam etti. 1946'da halk imam hatip okullarının açılmasına sahip çıktığı için siyasal iktidar da bu yönde karar aldı. İmam hatip okullarının bu serüvenin demokrasi serüvenidir. Millet bu sürece sahip çıkarsa başarılı olacaktır. Ben bir imam hatip mezunu, vatandaş olarak bu sürece hep beraber sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum.
Milli Eğitim Bakanlığı olarak altınını özellikle çizmek istediğim bir konu var. Açtığımız imam hatip liselerine öğretmen bulamıyoruz. Özellikle bu okullarda eğitimci yetiştirmemiz için elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Diğer konu ise, nostaljiden hareket edip statükoya teslim olmayalım. İmam hatip okullarının geleceğini için akademik, bilimsel olarak sahadan destekleyecek araştırmalara da ihtiyacı var. Sempozyumu bu açıdan önemsiyorum.”
İmam hatip liselerinin temeli halka dayanıyor
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise imam hatip okullarından ürken kesimlerin olduğunu ancak bu kurumların temelinin halka dayandığını belirterek şöyle konuştu: “Biz ne kadar seviyorsak, başkaları da o kadar ürküyor. Bizim bu konuya doğru bakmamız lazım. İmam hatip bu ülkeye ne kazandırdı? Bunları objektif olarak değerlendirdiğimiz zaman bu nesil bu millete ve devlete çok şey kattı. Halk bu kurumaların arkasında. İmam hatip liselerine devletin bütçesinden ayrılan pay devede kulak kadar. İmam hatiplere siyasal rüzgar nereden eserse essin okullar yoluna devam edecek. Bu kurumların yasak olan orta kısımlarını açtık, katsayısı kaldırdık, bu iklimi kalıcı kılmak içim mücadeleye ihtiyacımız var. Birgün inşallah Türkiye’nin imam hatipli cumhurbaşkanı olacak.”
İmam hatiplerin önü kesiliyor
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ise konuşmasında, imam hatip okullarının, kapatmalar, yeniden düzenlemeler, aşağılamalar, dışlamalar, önünü kesmelerle karşılaştığını belirtti. Görmez, bu okulların artık yeni zamanların ölçülerini, talep ve beklentilerini esas alarak bir yol tutturmaya çalışılması gerektiğini anlatarak şunları dile getirdi:
"Artık var gücümüzle kurumlarımızı gözden geçirmeli, ihtiyaç analizlerimizi daha soğukkanlı bir şekilde ortaya koymalyız. Din-i Mübin-i İslam'ın yüksek gereklilikleri için başta imam hatip okullarımız olmak üzere her düzeyde neler yapmamız gerekiyorsa bütün bunları yerine getirecek bir duruş ve ahlak içinde meseleye el atmalıyız."
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde, Ensar Vakfı, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen sempozyumuna 50’si Türkiye’den 37’si yurtdışından olmak üzere 87 akademisyen, öğretmen, eğitimci, öğrenci katıldı. Katılımcılar arasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Büyükşehir Belediye Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yer aldı.
Gülseven ÖZKAN /Hürriyet Eğitim / AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
laflar, müsteşar, tartışılacak, tekinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık