IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2013, 22:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Botsalı Ankara yolunda




Mısır’ın persona non grata (istenmeyen kişi) ilan ettiği Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’nın yarın veya Salı günü Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.


Botsalı, Türkiye’ye geldikten sonra önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile kapsamlı bir görüşme yapacak. Bu görüşme sonrası, gerek duyulması halinde Botsalı’nın Başbakan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Cumhurbaşkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından da kabul edilmesi gündeme gelecek.
Botsalı’nın Ankara’ya geçtiği ilk raporda, Mısır Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında olduğu gibi istenmeyen kişi ilan edilmesinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ya giderken yaptığı darbenin lideri General Sisi’ye yönelik sert açıklamadan duyulan rahatsızlığın vurgulandığı belirtildi. Botsalı, Mısır Protokol Genel Müdürü’nün kendisi ve faaliyetleriyle ilgili herhangi olumsuz bir görüş bildirmediğini, aksine Türkiye ve Mısır halkları arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerine önem verdiklerini de Ankara’ya rapor etti.
Botsalı’nın Türkiye’ye döndükten sonra, Mısır’daki darbe öncesi atandığı Bosna Hersek’e büyükelçi olarak gidip gitmeyeceği de henüz netleşmiş değil. Darbe sonrası Botsalı’nın Kahire’deki görev süresi uzatılınca, yerine Kahire’ye atanan Saraybosna’daki büyükelçi Ahmet Yıldız’ın da mevcut görevinde kalması kararlaştırılmıştı. Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler yeniden büyükelçi düzeyine yükseltildiğinde, Yıldız veya bir başka isim Kahire’ye atanacak. Bu arada Türkiye’nin misilleme olarak istenmeyen adam ilan ettiği Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin’in 29 Kasım’dan sonra Türkiye’ye giriş yapması mümkün olmayacak. Salahaddin, daha önce istişare için Kahire’ye çağrıldığından Ankara’daki bazi kişisel eşyalarının diplomatik kargo ile ülkesine gönderileceği öğrenildi.
Uğur ERGAN / ANKARA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara, botsalı, yolunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Botsalı’nın yeni görev yeri şimdiden belli AngeL Haber Arşivi 0 23 Kasım 2013 16:11
Ankara Tarihi - Tarih Öncesi Ankara Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 26 Nisan 2011 18:20