IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   ABD'den İran'a 7 milyar dolarlık yardım (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/554991-abdden-irana-7-milyar-dolarlik-yardim.html)

AngeL 24 Kasım 2013 22:22

ABD'den İran'a 7 milyar dolarlık yardım
 
2010 yılından beri nükleer programı yüzünden ekonomik yaptırımlar ile başı dertte olan İran nükleer programını sınırlandıracağını açıkladı. Bunun ardından ABD yönetimi İran'a 7 milyar dolarlık yardım yapılacağını bildirdi.


Hassan Rouhani yönetimindeki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Batı’ya yaklaşmasının ilk meyvesini aldı. Obama yönetimi nükleer programına sınırlamalar getirmeyi kabul eden İran’a ilk etapta 7 milyar dolarlık yardım yapacağını açıkladı. Bu yardım İran’a son 6 ayda daha yoğun bir biçimde uygulanan ekonomik ambargonun yaralarının sarılmasında kullanılacak. Aynı zamanda ABD ve diğer ülkelerde dondurulan bazı İranlı işadamlarının hesapları da bu kapsamda tekrar kullanıma hazır hale gelecek.
20 MİLYAR [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] DAHA YOLDA
2010 yılından beri İran’a uygulanan ambargonun ülkeye toplamda 120 milyar dolarlık bir zarar verdiği hesaplanıyor. 2010 yılından beri İran’a uygulanan ambargo yüzünden ülkenin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ihracatı yüzde 60 oranında düştü. Alınan bilgilere göre İran’ın önümüzdeki dönemde 20 milyar doların üzerinde bir yardım daha alması bekleniyor


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net