IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2013, 23:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısır'da tartışmalı "gösteri yasasına" onay




Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, toplantı veya gösterilerin düzenlenmesine yönelik tartışmalı yasa tasarısını onayladı.


Cumhurbaşkanı Sözcüsü İhab Bedevi, yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Mansur'un, toplantı, yürüyüş ve gösterilerin düzenlenmesini sıkı kurallara bağlayan tasarıyı onayladığını açıkladı.

Mısır'da kabine tarafından hazırlanan tasarı, "barışçıl amaçlı bütün toplantıları suç haline getirdiği ve ifade özgürlüğünü engellediği" gerekçesiyle birçok siyasi parti ve özellikle insan hakları kuruluşları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Söz konusu itirazların ve Ulusal İnsan Hakları Konseyi'nin görüşleri dikkate alınarak tasarı Bakanlar Kurulu tarafından yeniden ele alınmış ve yapılan düzenlemelerin ardından Mansur'a sunulmuştu.

Resmi gazetede yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek yeni yasada birçok tartışmalı madde yer alıyor. Yeni düzenleme kapsamında, yapılacak gösteriler için güvenlik güçlerinden günler öncesinden onay alınması şartı getiriliyor. İçişleri Bakanlığı'na, "güvenlik ve toplumsal barışı tehdit etmesi halinde" gösteri ve yürüyüşleri engelleme hakkı veren yasa, güvenlik güçlerine de gösterilerin güç kullanılarak dağıtılması konusunda geniş yetkiler tanıyor.
İnsan hakları kuruluşları, "sokak hareketlerinin ülkedeki yönetimi belirleyecek ölçüde güç kazandığı" Mısır'da yeni yasanın, gösteri yapmayı neredeyse imkansız hale getireceği endişesini dile getirmiş, geçici hükümet ise ülkenin içinde bulunduğu şartlarda söz konusu düzenlemenin zorunlu olduğunu savunmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gösteri yasasına, mısırda, onay, tartışmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Gül'den "Haberal" Kanununa Onay Thetis Haber Arşivi 0 09 Mayıs 2012 22:41
"Tartışmalı ortamdan AB reformlarıyla çıkarız" Lin Haber Arşivi 0 10 Nisan 2008 13:11