IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Melodram

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2013, 09:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Dershaneler olmasa oğlum yaşayacaktı'




Fethiye'de dershane parasını ödeyemedi diye hapse girince oğlu canına kıyan Emine Sipahi ile kocası, dershanelerin kapatılmasına destek verdi: Biz yandık, başka Semih'ler ölmesin



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 yıl önce oğlunun dershane parasını ödeyemeyince cezaevine giren ve oğlu bu nedenle intihar eden Emine Sipahi'den, hükümetin dershaneleri kaldırma kararına destek geldi: "Her şey dershanenin yüzünden oldu. Biz yandık, başkaları yanmasın. Dershaneler kapatılırsa en çok ben sevineceğim." Baba Mustafa Sipahi ise dershanelerin toplumun kanayan yarası olduğunu belirterek, "Başbakan Erdoğan'ın kararını sonuna kadar destekliyorum. Dershanelere giden paralar yatırıma ve alt yapıya harcansa Türkiye'de tek bir genç işsiz kalmaz" diye konuştu.

'RANT KAPISI KAPANSIN ARTIK'
Fethiye ilçesinde yaşayan Emine Sipahi, 1 Şubat 2010'da oğlu Semih Sipahi'nin dershaneye olan 5 bin lira borcundan dolayı hapse girdi. Üniversiteye hazırlanan Semih Sipahi, bu durumu kabullenemeyince 2 ay sonra kendini asarak intihar etti. Bu gelişmeler karşısında dershane yönetimi şikâyeti geri aldı. Anne de oğlunun ölümünden 3 gün sonra cezaevinden çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Dershaneler kapatılacak" çıkışının ardından oğlunun mezarı başına giden Emine- Mustafa Sipahi çifti, "Biz yandık. Başkaları yanmasın. Başka Semihler, ölmesin. Dershaneler kapanırsa en çok ben sevineceğim" diyerek gözyaşı döktü. Dershane parası uğruna hapse giren ve 18 yaşındaki oğlunu kaybeden 53 yaşındaki anne Emine Sipahi hislerini, "Bu rant kapılarını kapatsınlar. Yüreğimdeki yangın biraz olsun diner. Başka anaların yüreği yanmaz. Ben yandım başkası yanmasın. Ben sonuna kadar dershanelerin kapatılması kararını verenleri destekliyorum. Oğlumun katili dershanedir" diye dile getirdi. 4 çocuk annesi Emine Sipahi, oğlunun ölümünün üzerinden 3 yıl geçtiğini ancak acısının hiç dinmediğini belirterek şöyle devam etti: "Oğlum okulunda başarılı olmasına rağmen, 'Oğlunuza biz bedava burs vereceğiz' dediler. Biz de inandık. Sonra bize 5 bin lira borç çıkarttılar. Ödeyemeyince polisler gelip cezaevine götürmek için beni gözaltına aldı. Beni polisler götürürken oğlum Semih gözyaşlarına boğuldu, 'Ne olursunuz annemi hapse götürmeyin. Onun yerine beni götürün' diye yalvardı. Oğlum bunu gururuna yediremedi, kendini astı. 3 yıldır çektiğim acıları ben bilirim. Hiç uğruna 18 yaşındaki gencecik fidanımı kaybettim. Dershane olmasaydı oğlum bugün 21 yaşında olacaktı. Ben de dünyanın en mesut annesi olacaktım."

'O PARALARLA İŞSİZLİK BİTER'
"Oğlumun soğuk yüzünü bile göremedim" diyen anne Emine Sipahi yaşadığı acıyı, "Keşke ben hapis yatmadan önce bana yardımcı olsalardı. Oğlum da ölmeseydi. Cezaevinde benimle 13 kişi yatıyordu. Benimle beraber onlar da çıktı hapisten. Ama her şey için artık çok geçti. Keşke çocuğuma bir şey olmasaydı da ben hapiste yatsaydım" diye anlattı.

BAŞBAKAN'I EVİNE DAVET ETTİ

Baba Mustafa Sipahi (55) ise dershanelerin toplumun kanayan yarası olduğunu, oğlunu bu yüzden genç yaşta kurban verdiğini söyleyerek tepkisini şöyle dile getirdi: "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kararını sonuna kadar destekliyorum. Dershanelere giden o paralar yatırıma ve alt yapıya harcansa Türkiye'de tek bir genç işsiz kalmaz. Ocaklar sönmez. Bu sorun, toplumun kanayan bir yarası." Öte yandan anne Emine Sipahi, 1 Aralık Pazar günü Fethiye'ye gelmesi beklenen Başbakan'ı gecekondu mahallesindeki evine davet etti. Anne Sipahi "Başbakan'ı evime davet ediyorum. Ona, 'Sen dünyayı yöneten bir lidersin. Dershaneleri kapatmak için sen mücadele verdin. Biz senin ardındayız' demek istiyorum" dedi.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Kasım 2013, 10:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Dershaneler olmasa oğlum yaşayacaktı'




Bu olaya zamanında herkes gibi, ben de üzülmüştüm. Gencecik bir insanın hayatına kıyması, bir annenin bu borç yüzünden hapse girmesi tabii ki çok üzücüydü ama şu an bu kadının bu cümleleri kurmasının tek bir sebebi var. Yoksul ve mağdur avını seven Başbakan'ın etkisi. Evlat acısı hiçbir maddi-manevi şeyle kıyaslanamayacak kadar derin bir acıdır ama bu sitemin baş kahramanı Tayyar değilse, ben de bir şey bilmiyorum. Ölü üzerinden edebiyat yapmayı da moda haline getirdi bu aralar, Ahmet Kaya'yla başladı, şimdi de genç bir çocuğun ölümünden dershanelerin kapatılmasına destek mi arıyor? Bu kadar vicdansız bir adam işte. Başbakan senin oğlunun yasını mı tuttu sanıyorsun teyzem? Bu kadar düşünüyordu madem, zamanında el atsaydı olaya ama yok işte. Ailenin acısına hiçbir şey demiyorum ama bu acıyı bu şekilde kullandırtmaları da en az çocuklarını kaybetmeleri kadar acı. Dershaneler kapatılınca o paralar işsizlik için harcanacak öyle mi? Teyzeme güzel ezberletmişler her şeyi ama o paralar ceplere öyle bir dağılacak ki, ondan sonra 10 bin kişilik bir atama yapacaklar ülkede milyonlarca işsiz varken, çıkıp diyecek ki bu adam '' Biiiiz işsiiizliğiii bitiiiirdiiiik '' sonrası malum, hülooğ. Geçmiş ola.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
dershaneler, oğlum, olmasa, yaşayacaktı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dershaneler kapanınca YGS de kalkacak Violent YGS ve LYS'ye Hazırlık 2 21 Kasım 2013 20:12
Bir oğlum dağda bir oğlum askerde Ruj Haber Arşivi 0 23 Ekim 2011 14:50
200 metre yürüse yaşayacaktı Dilara Haber Arşivi 0 19 Haziran 2010 13:50
Dershaneler tamamen kalkacak mı? Angel YGS ve LYS'ye Hazırlık 2 03 Mayıs 2010 17:22