IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent
  • 1 Post By Melodram

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2013, 09:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir polisi 'Kürt ve Alevi öğrencileri fişledi' iddiası




İzmir'de polisin okullara giderek Alevi ve Kürt olan ortaokul öğrencilerinin isimlerini istediği ileri sürüldü



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Tunalı, “Polis rehber öğretmenlere, öğrencilerin suça bulaşmaması için aileleriyle görüşeceklerini söyledi” dedi. Emniyet ise "doğruysa adli makamlara intikal edecek" açıklamasında bulundu.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, İzmir polisi, ortaokullardaki rehber öğretmenlere giderek “Kürt ve Alevi öğrencilerin isimlerini vermelerini” istedi. İzmir Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Tunalı, bianet’e yaptığı açıklamada, üyelerine mesaj göndererek öğrencilerin isimlerinin polise verilmemesini tavsiye ettiklerini söyledi.

“TİKKO ve PKK’yi destekliyorlar”

İzmir Emniyet Müdürlüğü pilot il olarak seçilen İzmir’de “okul polisi” adı altında bir uygulama başlattı. Uygulamanın gerekçesi, “okuldaki şiddet olaylarının önüne geçmek.” Tunalı, bu uygulama kapsamında sivil giyimli polislerin okullara girip rehber öğretmenlerle görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi, Kürt ve Alevi öğrencilerle ilgili son gelişmeyi de şöyle aktardı:

“Okul polisi Eski İzmir, Yurtoğlu, Limontepe bölgesindeki okullara giderek okul idarecileriyle görüştü ve düzenlenecek bir yemek organizasyonu için okuldaki Alevi ve Kürt olanlardan beş öğrencinin ismi istedi. Okul idarecileri ve öğretmenler bu isteğin nedenini sorduğunda polisler şu açıklamayı yaptı: ‘Gezi direnişinde Aleviler ön plana çıktı, TİKKO ve PKK’yi destekleyip bölücülük yapanların içlerinde Aleviler var bu nedenle ismi istenen çocukların ailelerinin kapılarına gidilecek, bu ailelerin çocuklarının suça bulaşmalarını engellemek için sunum ve seminerler, etkinlikler düzenlenecek.’”

Konuyla ilgili bir basın açıklaması da yayınlayan Eğitim-Sen, “Bu yaklaşım uzunca bir süredir farklı kimlik ve inançlara sahip kişi ve kesimleri potansiyel suçlu görme ve onları fişleme anlayışının son örneğidir” dedi. Abdullah Tunalı bu olayla ilgili başta Çocuk Şube Müdürlüğü olmak üzere yetkilileri göreve çağırdıklarını, bunun bir fişleme faaliyeti olduğunu ifade etti.
Emniyet:

"Meslek etiğine uygun değil"

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilisi ise konuyla ilgili bianet’e yaptığı açıklamada, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, “meslek etiğine ve alışkanlıklarına uygun olmadığını” söyledi. Yetkili, okullardan böyle bir isteğin gerçekleşmiş olması halinde Eğitim-Sen’in açıklamasının da suç duyurusu kabul edilerek konunun adli makamlara intikal edeceğini belirtti.

Posta

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Kasım 2013, 10:23   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İzmir polisi 'Kürt ve Alevi öğrencileri fişledi' iddiası




Haber doğruysa, Aleviler kovalasın Kürtler s.. sizi. Artık kar yağsa '' gezi direnişi yüzünden '' diyecekler. Okulda güvenliği sağlaması gereken adamların yaptığına bak, sunum yapacaklarmış da bilgi vereceklermiş. Kapılarına gidip işaret mi koyacaksınız yine?

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

Alt 28 Kasım 2013, 10:27   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İzmir polisi 'Kürt ve Alevi öğrencileri fişledi' iddiası




bu tür uygulamalar sosyal proce görünümlü faşist hükümetin tezahürüdür efenim. doğan görünümlü şahin gibim. güya liselere girip bakın proce yürütüyoruz ayaklarına muhaliflik ruhu kabaran genşleri yılanın başı küçükken ezlir hesabı ezeceklerdir eminim. çünkü o yaşta çocuklar ister istemez lan okulda polis var olum cümlesini duyunca tırsacaktır ve eskisi gibi uluorta yerde istediği gibi konuşamayacaktır. izmir'in pilot il seçilmesi de manidar.

 

Alt 28 Kasım 2013, 10:35   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İzmir polisi 'Kürt ve Alevi öğrencileri fişledi' iddiası




Bu ülke bu şekilde bölünüyor işte. Alevi kürt türk bu nasıl bir zihniyettir ya.. Bu bayrak altında yaşayan herkes birdir. O kadar önemli ise, gezi olaylarında polisler tarafından provokatörlük amaçlı o alana sokulan insanları alıp sorgulayın? Neden dolayı bunların peşine düşemiyorsunuz.

 

 

Etiketler
alevi, fişledi, iddiası, kürt, polisi, ve, İzmir, öğrencileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir Polisi Şafak Operasyonuyla Suç Örgütünü Çökertti aLya Haber Arşivi 0 29 Kasım 2011 09:59
~*türkiye’de kürt alevi var mıdır? Hande Felsefe 7 27 Ekim 2010 13:14