IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2013, 12:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğuk Havalar, Bakanlığı Harekete Geçirdi




Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava doğalgaz tüketimini artırırken enerjide yaşanan peş peşe aksilikler Enerji Bakanlığı'nın alarma geçmesine neden oldu.

SANTRALERDE ÜRETİM KISILDI

Ambarlı kompresör istasyonunda ortaya çıkan arıza, fırtına yüzünden LNG tankerinin Marmara Ereğlisi'ne yanaşamaması sonrasında doğalgaz arzında ortaya çıkan sorun nedeniyle elektrik santrallarında 'ikincil yakıta' geçilmesi talimatı verildi. Bazı doğalgaz santrallarında da elektrik üretimi kısıldı. Hafta başından itibaren ülkeyi bir uçtan diğer uca etkisi altına alan dondurucu soğuklar, doğalgaz tüketiminin de aşama aşama günlük bazda hızla artmasına yol açtı. Doğalgaz tüketimi, özellikle son 48 saatte daha da arttı. Tüketim, günlük 180- 185 milyon metreküpe kadar çıktı.

LNG GELİŞİ HIZLANACAK

BOTAŞ, son birkaç gündür arz ve talepteki hassas dengeyi kesinti yapmadan yönetti. Tüketimin artma eğilimini sürdürmesine bağlı olarak 'doğalgaz sisteminde ortaya çıkması olası denge sorunlarını' da dikkate alan enerji yönetimi, doğalgazla çalışan bazı santralda 'ikincil yakıt'a (fuel-oil) geçilmesi talimatı verdi. Yap-işlet-devret (YİD) ve yap-işlet (Yİ) gibi santrallarda da 'kısıntı' yapıldığı, bu santralların bazı ünitelerinde elektrik üretimine ara verilmesinin gündeme geldiği öğrenildi. Önceki gün kışın çok sert geçeceğini dile getiren Enerji Bakanı Taner Yıldız, Katar'dan 350 milyon dolarlık LNG alacaklarını açıklamıştı. Aralık, ocak ve şubat ayındaki gaz sıkıntısına karşılık Katar'dan 5 partide alınacak LNG'nin Türkiye'ye gelişinin de hızlandırılacağı ifade ediliyor.

GAZ BORU HATTI DEPO İŞLEVİ GÖRÜYOR

Türkiye'nin sahip olduğu doğalgaz boru hattı da depo işlevi görüyor. Boru hattında 315 milyon metreküp düzeyinde doğalgaz bulunuyor. Kaynaklardan gaz girişi düştüğünde, boru hattında bulunan gazdan tüketim noktalarına gaz takviyesi yapılabiliyor. Ancak, boru hattındaki gazı sürekli kullanmak mümkün değil. Bir süre sonra basınç düşüyor

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanlığı, gecirdi, harekete, havalar, soĞuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şüpheli Çanta Polisi Harekete Geçirdi Zen Haber Arşivi 0 24 Şubat 2013 18:04
O sözler tiyatrocuları harekete geçirdi PassioN Haber Arşivi 0 30 Nisan 2012 20:36
Rusya'daki esaret THY'yi harekete geçirdi Chelt Havacılık Haberleri 0 06 Ocak 2011 14:20