IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2013, 22:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yurtta dört mevsim bir arada yaşanıyor




Yurtta dört mevsim bir arada yaşanıyor

Sıcaklıklardaki değişim yurtta dört mevsimin bir arada yaşanmasına sebep oluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bazı kesimlerde kar yağışı etkili olurken, bazı kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşlar deniz keyfi yaşıyor. Bir erik ağacı ise mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle erken çiçek açtı.

İstanbul’a ilk kar düştü
İstanbul’a mevsimin ilk karı yağdı. Anadolu yakasının yüksek bölgelerinde kar yağışı başladı.
İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Anadolu yakasında Sultanbeyli ve Kartal’ın yüksek kesimlerine lapa lapa kar yağdığı görüldü. Belediye ekipleri kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hazırlıklı beklerken, vatandaşlar bu mevsimde kar yağışının normal olduğunu söyledi. Yaşar Demirbüken isimli vatandaş, "Artık zamanı geldi, bekliyorduk zaten. Burası biraz yüksekte kalıyor, her sene bu zamanlarda kar yağar ve bu kar genelde tutar. Tuttuğu zaman da buralarda yürüyemeyiz. İstanbul’a falan sulu yağmur yağıyor ama burada kar yağıyor. Burası İstanbul’un en yüksek tepelerinden biri. İşimize de zor gidip geliyoruz ama şu anda iyi. Çok yoğun kar olduğunda araçlar çıkamıyor, işimize de gidemediğimiz de oluyor" dedi. Anadolu yakasındaki kar yağışı devam ediyor.
Erik ağacı mevsimini şaşırıp çiçek açtı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis beldesinde kış ortasında çiçek açan erik ağacı şaşırttı.
Turgutreis beldesinde bir sitenin bahçesinde bulunan erik ağacının çiçek açması site sakinlerini şaşırttı.
Evinin bahçesinde 3 yıl önce diktiği ağacın kış ayında çiçek açmasına şaşıran Onur Bekçur, Bodrum’da mevsim normallerinin üstünde seyreden hava şartlarından dolayı ağacın erken çiçek açtığını belirterek, “Sabah işe gidiyordum, bir baktım ki erik ağacı çiçek açmış. Çok şaşırdım. Arkadaşlarıma söyledim, inanmadılar. Fotoğrafını çektim, sosyal medya paylaştım. Çok şaşkınız bu duruma. Havalar böyle giderse ocak-şubat ayı gibi meyve verir diye düşünüyorum” dedi.
Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı’nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı.
İstanbul ile Ankara’yı birbirine bağlayan D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminde beklenen kar yağışı başladı. Sabahın erken saatlerinde aniden bastıran kar yağışı zeminde etkili oldu. Seymenler ve Karanlıkdere mevkiilerinde yol zaman zaman tek şeride düşerken, karla kaplanan şeritler karayolları ekipleri tarafından açıldı. Araç yoğunluğunun yaşandığı D-100 Karayolu’nda trafik polisleri de kazaların yaşanmaması için güzergahı kontrol etti. Kar yağışıyla birlikte sis etkili olunca sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışının etkisini giderek artırması bekleniyor.
Aralık ayında deniz keyfi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde soğuk hava ve kar yağışı etkili olurken, hava sıcaklığının 14 derece olarak ölçüldüğü Antalya'da vatandaşlar denize girdi.
Kış mevsiminin başladığı bugünlerde ülkenin pek çok kenti soğuk havanın etkisi altındayken, turizmin başkenti Antalya'da hala deniz keyfi yapılıyor. Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 14, deniz suyu sıcaklığı ise 20 derece ölçüldü.
Güneşin yer yer kendini gösterdiği kentte yerli ve yabancı turistler Konyaaltı sahilinde yoğunluk oluşturdu. Sahile gelen aileler çocuklarıyla birlikte yürüyüş yaparken, bazı vatandaşlar denize girmeyi, bazıları ise balık tutmayı tercih etti. Sahilde yazın kaybolan altınları bulmak için dedektörle arama yapan bir kişi de kameralara yansıdı.
72 yaşındaki emekli Fethi Ertam, fırtına olmadığı sürece her sabah yüzmeye geldiğini söyledi. Sağlıklı ve dinç kalmasını denize girmesine borçlu olduğunu ifade eden Ertam, "Denizden dağlardaki karları seyrediyorum. Bundan daha güzel bir doğa olur mu? Şu an deniz yaz mevsiminden daha sıcak. Her sabah denize giriyorum. Diğer illerde soğuk hava var ama Antalya’da hava çok güzel. Deniz de dışarıdan sıcak" diye konuştu.
ULUDAĞ YOLU KARDAN KAPANDI, ZİNCİRSİZ ÇIKIŞ YASAK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kar yağışı kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ı yeniden beyaza bürürken, tatilciler yolda kar çilesi yaşadı. Jandarma ekipleri, otobüs ve otomobillerin zincirsiz çıkışına izin vermiyor.
Uludağ'da başlayan yoğun kar yağışı, Bursa'nın üst mahallelerini de beyaza bürüdü. Otobüslerle Uludağ'a çıkmak isteyen tatilciler kar sürpriziyle karşılaştı. Kar lastiği bulunan araçların çıkışına izin verilirken, diğer araçlar ve otobüsler 8. kilometreden itibaren zincir takılarak gönderiliyor.
Yoğun kar yağışını fırsat bilen tatilciler ise 8. kilometrede kar topu oynayarak stres attı. Polis telsizlerinden de Uludağ'ın eteklerinde yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğin kilitlendiği anons edilerek Çekirge Meydanı'ndan itibaren trafik kontrolü yapılması istendi.
Öte yandan kar kalınlığı Uludağ'da 15 santimetreye ulaştı. Bu gece yarısına kadar yoğun kar yağışının beklendiği Uludağ'da yarın ve pazartesi günü yağış yok ancak Meteoroloji yetkilileri önümüzdeki hafta salıdan itibaren 4 gün kar yağışı beklendiğini açıkladı.
Otelciler, Aralık ayının 10'undan itibaren sezonu açacak. Yılbaşı öncesi turizmcilerin hazırlıklarını son aşamaya getirdiği ve otellerin açılacağı öğrenildi.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arada, bîr, dört, mevsim, yaşanıyor, yurtta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüreğimde dört mevsim.. Aze Amatör Şairler 2 08 Temmuz 2021 21:40
Dört Mevsim Aşk PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 1 07 Kasım 2011 17:44