IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2013, 18:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İslam Cephesi Sınır Kapısına Dayandı




Suriye'de geçen ay 6 muhalif grup tarafından kurulan İslam Cephesi, Cilvegözü'nün [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafındaki Bal El Hava Sınır Kapısı'nı ele geçirdi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sınırı kapattı, ABD de muhaliflere silah yardımını kesti.
TÜRKİYE SINIRINA DAYANDILAR
Suriye'de iki buçuk yılı aşan ve 120 bin kişinin hayatına mal olan çatışmalarda her geçen gün ülkede etkisini artıran İslamcı gruplar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sınırına dayandı. Geçen ay [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'deki önemli muhalif gruplardan Ahrar'uş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İslami Hareketi, Ceyş'ul İslam, Tevhid Tugayı, Sukur'uş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Liva'ul Hak, Ensar'uş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Kürt İslam Cephesi, İslam Cephesi adı altında birleştiklerini açıklamıştı. İslam Cephesi ilk olarak birkaç gün önce Özgür [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ordusu'nun ana karargâhlarından biri olarak bilinen Bab El Hava'daki üssü ele geçirdi.
EL KAİDE VE [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İLE BAĞLANTISI YOK
Vatan'ın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ine göre, İslam Cephesi militanları bu karargahta bulunan bütün mühimmat, gıda ve diğer yardımlara el koydu. Ardından Bal El Hava kapısına yönelen grup, buranın kontrolünü de ele geçirdi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnsan Hakları Gözlemevi, Cilevgözü'nün karşı tarafında bulunan Bel El hava'nın tamamen bu grubun kontrolünde olduğunu belirtti. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rejimine karşı savaşan en güçlü gruplar arasında gösterilen İslami Cephe'nin El Kaide bağlantılı olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cephesi ve Irak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İslam Devleti (ISIS) ile bir bağlantısı bulunmuyor.
CİLVEGÖZÜ SINIRI KAPISI KAPATILDI
Bu gelişme üzerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cilvegözü Sınır Kapısı'nı kapattı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafındaki muhalif grupların aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye geçişin yolcu ve araç trafiğine kapatıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte olup herhangi bir gelişme olması halinde ayrıca bildirilecektir. Bu aşamada araç ve yolcu hizmeti verilememektedir. Konu hakkında ihracatçılarımızın bilgilendirilmesinde fayda olduğu mülahaza edilmektedir" denildi.
ENES DAHA 16 YAŞINDAYDI
Suriye'de bulunan El kaide bağlantılı gruplara savaşmak için katılan 16 yaşındaki Türk kökenli Alman vatandaşı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinden Halep'e ulaştıktan üç gün sonra hayatını kaybetti.
"3 GÜN İÇİNDE ÖLDÜRÜLDÜ"
Alman Die Welt gazetesinin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ine göre [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Main kentinde yaşayan Enes kısa bir süre önce [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cephesine katılmak için evini terk etti. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kentinden bir grup gençle birlikte hareket eden Enes, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye girdi. Ancak Türk ve Alman vatandaşı olan Enes Halep'e ulaştıktan üç gün sonra girdiği çatışmada hayatını kaybetti.
"ALMANYA'DAN 200 KİŞİ KATILDI"
El Nusra cephesi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Enes'in fotoğrafını koyarak "Daha [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye geleli 3 gün olan Enes şehit oldu" açıklaması yaptı. Aynı çatışmada yine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan gelen İdris Kökten isimli Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği açıklandı. Welt gazetesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de cihadçı gruplara [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan 200 kadar kişinin katıldığını, bunların arasında 18 yaşından küçük onlarca kişinin bulunduğu belirtti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cephesi, dayandı, kapısına, sınır, İslam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Playstation 4 kapısına geldi yaSmin Oyun Dünyasından Son Haberler 0 19 Kasım 2013 18:48
Son daktilo fabrikası da kapısına kilit vurdu Soul Haber Arşivi 1 27 Nisan 2011 11:41