IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2013, 23:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektrikler neden kesiliyor?




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Habertürk TV'de elektrik kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Yıldız, yaptığı konuşmada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5-6 derece altında seyrettiğini ve bu durumun ciddi bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] talebi oluşturduğunu kaydetti. Son 7 günde elektrik talebinin Antalya'da yüzde 25 arttığına dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:
"İstanbul'da ise 6 Aralık'tan bu yana doğalgaz talebi yüzde 42 arttı. Örneğin Mısır'a son 122 yıldan bu yana ilk defa kar yağıyor. Bunun atmosfere açık bir işletme olduğunu ve zaman zaman arızalar olacağını biz daha önce farklı zamanlarda hep belirtmiştik. Şu anda bazı trafolarda aşırı elektrik çekiminden dolayı patlamalar oldu. Bu kesintileri genelleştirmek doğru değil. Mesela bugün herhangi bir kesinti olmadı ancak işletmelerdeki arızalardan kaynaklanan sebepler yüzünden olabilir. 1 milyon 100 bin kilometrelik elektrik iletim ve dağıtım hattından bahsediyoruz.
Bugün en gelişmiş ülkelerde dahi bunlar olabiliyor. Mesela Stockholm'e giden tren hattının 7 saate yakın komple enerjisi kesildi. Hollanda'da geçen ay televizyon yayını yaparken kesildi ve enerji veremediler. Bunlar Manhattan'da da Moskova'da da olabiliyor. Bunun genel bir krizmişçesine haberleştirilmesini ben haksızlık olarak görürüm ve doğru bulmam. Biz tabii ki halkımızın hak ettiği refah seviyesinden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Türkiye'de vapur seferleri, THY seferleri aksayabiliyorsa okullar tatil olabiliyor, karayolları kapanabiliyorsa zaman zaman da elektrik arızalarının olması muhtemeldir."
Tüm yurtta arızaların giderilmesiyle ilgili çalışmalar yapıldığını vurgulayan Yıldız, Eskişehir'in yazın kullanılan doğalgazla kışın kullanılan doğalgaz arasında 22 kat fark var olduğunu bildirdi.
Yıldız, doğalgaz kullanımının soğuk havalarda büyük oranda arttığını ifade ederek "Şu anda bunun en zirvesine çıkmış bulunuyoruz . Biz HES, rüzgar, güneş, jeotermal, kömür gibi yerli kaynaklarla alakalı yatırımları yaparken, bazı arkadaşlarımız iyi niyetle de olsa bunlara karşı çıkıyorlar. Ama ithal doğalgazın azaltılmasıyla alakalı gerekçelerimizin en temel sebeplerinden biri buydu. Biz, dışa bağımlı olmadığımız kadar gelişiriz ve geliştiririz. Biz bunlarla alakalı vatandaşlarımızdan daha olumlu ve yapıcı bir yaklaşım bekliyoruz. Özellikle iyi niyetli davranan çevreci arkadaşlarımıza da hitaben söylüyorum: Bizim bütün yerli kaynaklarımızla beraber Türkiye'nin büyümesini, gelişimini sürdürmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Aralık 2013, 23:37   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Elektrikler neden kesiliyor?




elektrikl kesiliyor işlerimiz kesiliyor!!!!! ayıp yahu

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parayı Hayatınızın Her karesinde bulabilirsiniz ama Dostu Her zaman bulamazsınız.
 

 

Etiketler
elektrikler, kesiliyor, neden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antalya'da elektrikler kesilecek PassioN Haber Arşivi 0 13 Nisan 2012 20:29
30 Mart'ta İstanbul'da elektrikler kesilecek PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 21:08
Elektrikler Kesik * Düş Fıkra 1 30 Ocak 2012 21:03
GAP Havaalanı'nda Elektrikler Kesildi Liaaa Haber Arşivi 0 25 Ocak 2012 03:01
4 ilde elektrikler kesilecek PassioN Haber Arşivi 0 19 Ocak 2012 21:41