IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2013, 21:43   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gözaltı sayısı artıyor, işte son durum




İstanbul polisinin bu sabah üç ayrı koldan başlattığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında toplam 49 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu sabah büyük bir operasyonla güne başladı. Sabahın ilk saatlerinde Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alındığı haberi gelirken, hemen arkasından kabinedeki üç bakanın oğlunun da gözaltına alındığı ortaya çıktı.
İstanbul polisinin düzenlediği operasyonlar, yaklaşık 2 yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda, "kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "kamu görevlilerine rüşvet" iddiasıyla düzenlendi.

Operasyon kapsamında inşaat sektöründe önce Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, öğle saatlerinde Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca, daha sonra da Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı gözaltına alındı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum da akşam saatlerinde bilgisine başvurulmak üzere Emniyet'e çağırıldı.



Yine sabah saatlerinde Fatih Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda önce Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, arkasından da Sirkeci’deki İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nde İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yener Çavdar, 2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Raşit Şentürk, İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Günseli Aybay, 5 Numaralı Koruma Kurulu Üyesi aynı zamanda TOKİ çalışanı Yavuz Çelik, Eski röleve müdürü mimar Hüseyin Başçetin ve 1 Nolu Koruma Kurulunda raportör olarak görev yapan Kemal Demir gözaltına aldı.



Savcı Celal Kara'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi. Demir'in, "tarihi bir iş hanının otel yapılması" ve "Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği" iddia ediliyordu.
DEMİR’E SABAH ERKEN SAATTE SAĞLIK KONTROLÜ YAPILDI
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Sabah erken saatlerde Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenilirken gün boyu başta İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Danışmanı Sadık Soylu olmak üzere onlarca kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Gün boyu hastanenin Adli Kontrol Bölümü önünde hareketlilik yaşandı. Aralarından 2 kadının da bulunduğu onlarca kişi sağlık kontrolünden geçirilip yeniden Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


BAKANLARIN OĞLUNA OPERASYON
Yine bu sabah yürütülen diğer bir operasyon kapsamında da İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar gözaltına alındı.
Ayrıca Çevre Bakanlığı'nda Genel Müdür Mehmet Ali Kahraman ve Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ile Ekonomi Bakanlığı'nda Bakan Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya gözaltında bulunuyor.


Altın kaçakçılığı suçlaması kapsamında da ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in eşi Reza Serrab gözaltına alındı. Yine operasyon kapsamında gözltına alınan isimlerden biri de Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan oldu.

Operasyonlar kapsamında şimdiye kadar toplam 49 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldı.
SAVCI KARA YÜRÜTÜYOR
Soruşturmayı yürüten Savcılardan Kara, uzun süre 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yaptı. Savcı Kara, "Askeri Casusluk" ve "Sahte Çürük Çetesi" davalarının da savcısıydı.
'İFADESİNE İHTİYAÇ DUYULDU’
Üç ayrı operasyon şeklinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu ile ilgili şirketinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Ali Ağaoğlu’nun ifadesine ihtiyaç duyulmuştur” denilerek şu bilgiye yer verildi: “Yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturma üzerine adli makamlarca Sayın Ali Ağaoğlu’nun ifadesine ihtiyaç duyulmuştur. Yine bu soruşturma kapsamında mahkeme kararı ile şirket merkezimizde bir arama yapılmıştır. Bugün saat 9.00’da ilgililer tarafından ‘arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı’ hususu tutanak ile tespit edilmiştir” denildi.
Öte yandan Ali Ağaoğlu'nun avukatı Ali Demirhan basın mensuplarının soruları üzerine kısa bir açıklama yaptı. Demirhan, Ağaoğlu'nun soruşturmanın merkezinde olmadığını belirterek, ifadesinin henüz alınmadığını dile getirdi. Ali Demirhan, şöyle konuştu:

"Soruşturmanın merkezi Ali Ağaoğlu değil. O yüzden şimdi daha fazla bilgi veremeyeceğim. Şu an ifadesi bile alınmadı. Şu an gözaltında, gözaltı işlemi devam ediyor. Bittikten sonra size açıklayıcı bilgi vereceğiz. Gün sonunda size detaylı bilgi vereceğiz. Emniyetten de açıklama yapılacaktır."



KAYNAK : HURRİYET

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artıyor, durum, gözaltı, iŞte, sayısı, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cephanelik patlamalarında ölü sayısı artıyor Cemalizim Haber Arşivi 0 06 Mart 2012 15:28
Türkiye'de Hıv Vaka Sayısı Artıyor System Sağlık Köşesi 0 01 Aralık 2011 16:00
Ölü Sayısı Hızla Artıyor aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 09:42
Van'da korkulan oldu, ölü sayısı artıyor! Ruj Haber Arşivi 0 24 Ekim 2011 00:09